Hvordan ser utflod ut i trusa?

Hva betyr hvit utflod?

Opplever du endringer i utfloden kan det også være et tegn på at noe er i ubalanse. Slik ubalanse kan oppstå selv om man ikke har hatt sex, for eksempel ved soppinfeksjoner og bakteriell vaginose (skjedekatarr). Sopp gir ofte kløe og svie samt utflod som er hvit og tykk.

Hva er vanlig utflod?

Ved unormal utflod merker kvinnen at det skjer en endring i det som hun ellers observerer av utflod. Hvit og klumpet utflod (som cottage cheese) er typisk for sopp (vanligst er candida, gjærsopp). Det vil ofte også være kløe og svie i og omkring skjeden.

Hva betyr kremete utflod?

Hvis utfloden er tyntflytende og lukter er det sannsynligvis snakk om en bakteriell ubalanse. Soppinfeksjon i underlivet gir grynete utflod som vanligvis ikke lukter. I tillegg gir soppinfeksjon ofte sterk kløe. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.

Hvordan ser eggløsningsslim ut?

– Eggløsningslimet bør være gjennomsiktig og litt seigt i konsistensen. Hvis man tar på det bør man kunne dra i det som slim. Er slimet hvitt, er det en annen utflod som kommer etter eggløsningen, og som blokkerer sædens inngang til livmoren.

Hva kan mye utflod bety?

Årsaken til utflod er ofte betennelse med sopp eller bakterier i skjeden (vaginitis/vaginose) eller i livmorhalsen (cervicitis). Bruk av spiral eller p-piller samt seksuell aktivitet øker likeledes mengden av utflod. Visse kreftformer i underlivet viser seg ved blodig utflod.

Hva betyr oransje utflod?

Orange utflod kan være tegn på infeksjon men også en helt ufarlig ubalanse i bakteriefloraen. Følg med på andre samtidige symptomer. Tynn, gråhvit og illeluktende utflod: lukter det plutselig fisk og utfloden endrer seg er det et karakteristisk tegn på tilstanden bakteriell vaginose.

Er det normalt å ha utflod hver dag?

Akkurat som det er helt normalt for alle kvinner å ha utflod, er det altså også helt normalt å ha det hver dag. Imidlertid kan mengden av utflod også variere hos den enkelte person. Mens du en dag har mye utflod, kan du en annen dag ha veldig lite utflod. Det kommer helt an på hvor i din syklus du befinner deg.

Er det normalt å ha brun utflod?

Brun utflod er en svært vanlig årsak til undring eller bekymring hos kvinner, selv om de fleste episoder med brun utflod ikke er noe å bekymre seg for. Utflod er et sekret av væske eller slim som skilles ut fra skjeden hos alle kvinner. Dersom utfloden blandes med små mengder blod vil den kunne skifte farge til brun.

Hva betyr rød utflod?

Blir utfloden brunaktig, kan det tyde på at det er blod i den. – Dette kan skje dersom man har sopp vaginitt eller klamydiainfeksjon.

Skal utflod lukte noe?

Skjeden renser seg med utflod

Dette klarer skjeden best når den naturlige bakteriefloraen får være i fred. Jenter har alltid mer eller mindre utflod, som er måten skjeden renser seg selv på. Lukten fra utfloden vil variere gjennom menstruasjonssyklusen, men den skal ikke på noe tidspunkt lukte direkte vondt.

Hvor mange dager el slim?

Det er ikke noe fasit på hvor lenge dette varer eller hvordan dette slimet skal være, men mange beskriver økt utfloden før og under eggløsning og at den er seigere og kan trekkes litt i. Etter eggløsningen beskrives utfloden som litt mer hvit.