Hvordan lage lavendel spray?

Hvor kan jeg kjøpe lavendelolje?

Modern Health lavendelolje 10ml – Apotek 1.

Er eteriske oljer farlig?

Eteriske oljer kan være svært giftige, selv i små mengder. Oljene kan selges i ren form, og brukes som tilsetningsstoff i mange produkter. Ved svelging kan symptomer komme raskt. Ring 113 ved alvorlige symptomer eller ved svelging av rene eteriske oljer.

Kan jeg spise lavendel?

* Lavendel: Lavendel er mest kjent for sin duft, men kan også brukes tørket som krydder eller i te, eller man kan strø friske blomster over alt fra kjøtt til desserter.

Er lavendel bra for huden?

Lavender er en svært anvendelig olje som kan brukes ublandet direkte på huden. Lavender virker avbalanserende og normaliserende på sinnet, og oljen er god ved fet hud, lett eksem og lett solbrenthet.

Hvordan lage egen myggspray?

Oppskrift på myggmiddel

For en 100 ml sprayflaske med antimyggmiddel blander du 4 spiseskjeer alkohol med ca. 10 dråper eteriske oljer. Du kan gjerne blande forskjellige oljer, men svært effektiv er det med 5 dråper citronella og det samme antallet eukalyptus. Deretter fyller du opp sprayflasken med kokt vann.

Hvordan lage Romspray?

Det er ikke mye hokuspokus å lage din egen luftfrisker; bland sammen 1/3 vodka og 2/3 vann. Tilsett 10-15 dråper med oljer, alt etter hvor sterk du ønsker at duften skal være. Dersom du har urter/blomster for hånden, bland det inn til slutt. Rist og spray!

Hvordan bruke lavendel olje?

For utvortes bruk anvendes lavendelolje svært mye i aromaterapien, og da brukes noen dråper i en bæreolje, gjerne kombinert med andre eteriske oljer. Lavendelolje kan også brukes i en aromalampe. For et beroligende bad kan 1-5 dråper lavendelolje tilsettes badevannet.

Hvor kan man kjøpe eterisk olje?

Men det store spørsmålet er: Hvor kjøper man eteriske oljer? Det enkle svaret er: Du kan kjøpe dem nesten overalt. Helsekostbutikker har dem, apoteket har dem, og du kan kjøpe dem mange forskjellige steder på internet.

Hva brukes roseolje til?

Roseolje er fuktighetsgivende for tørr og sprukken hud. Den hjelper huden til å holde på fuktigheten. Rose olje er også bra for fet hud, og brukes ofte som en toner /ansiktsvann/toner. Den strammer opp porene og kontrollerer talgproduksjonen.

Hvordan bruke oregano olje?

Denne oljen kan brukes både aromatisk (duft), topisk (på huden) og innvortes. Etter min mening bør alle oljer fortynnes før påsmøring på huden, og Oregano er virkelig en olje som MÅ fortynnes. Husk tipset om at fett fortynner oljer – dersom Oregano skulle bli litt for sterk for deg.

Kan man drikke olje?

Jeg anbefaler deg å ta tran og både bruke rapsolje og olivenolje i matlaging, men ikke å drikke olje, med mindre du trenger ekstra energi. Sunne plantestoffer får du i deg ved å kombinere kaldpressede oljer med et et rikt inntak av grønnsaker, frukt, bær, helkorn og urter. Kilder: Matvaretabellen og Fødevaredatabanken.