Hvordan forebygge strekkskader?

Er det lurt å trene med strekk?

Hold deg i ro i 2–3 dager, og prøv deg deretter på noen forsiktige strekkøvelser. Gjør det daglig hvis det ikke gjør vondt. Når den verste ømheten har lagt seg – trolig etter 4–6 dagers pause – kan du begynne forsiktig med gjenopptrening.

Hvordan bli kvitt betennelse i låret?

Dersom skaden oppstår akutt, er det viktig å stanse idrettsaktiviteten umiddelbart og kjøle ned muskelfestet. Det kreves noen dager med full ro og vanligvis vil man gi betennelsesdempende medisin (NSAID) i denne første perioden for å dempe ubehag og korte ned varigheten av tilstanden.

Hvor lenge varer en strekk i hamstring?

Det er store individuelle forskjeller på hvor lang tid det tar å komme tilbake til idrett etter en hamstringsskade. Det er derfor vanskelig å gi en nøyaktig prognose, men det er normalt å snakke om 1 til 6 uker. Hvis musklene er revet helt av, vil det ofte ta lengre tid.

Hvor på kroppen er hamstringen?

Hamstrings er en anatomisk betegnelse på muskulaturen på baksiden av låret, musklene musculus semimembranosus, musculus semitendinosus og musculus biceps femoris. Disse musklene forbinder sittebensknuten (os ischii) i bekkenet med benet (crus), derfor kalles de også for iskiokrurale muskler.

Hva skjer når en muskel ryker?

Når muskelavrivningen oppstår, er smerten svært avgrenset og sitter gjerne i muskelens overflate. Noen ganger kan man kjenne hvordan endene av de avrevne muskelfibrene ruller seg opp og danner små knuter under huden. Smerten blir til ømhet så lenge muskelen holdes i ro, men kommer tilbake når den blir brukt.

Hva skjer når du strekker en muskel?

En muskelstrekk oppleves oftest som en plutselig skarp smerte. Av og til kan man få en følelse som om en gummistrikk ryker inne i muskelen. Om skaden skjer under et løp sitter den som regel overfladisk og omfatter kun få fibre. Verre kan det bli under plutselige kortvarige, kraftige belastninger.

Hvor lang tid før strekk går over?

Det er viktig å starte rolig, og ikke gå for fort frem. Restitusjonstiden etter en skikkelig muskelstrekk er på rundt 12 uker. – Når det ikke gjør vondt å gå, kan man forsiktig begynne å jogge. Man skal ikke løpe før man kan jogge uten smerter.

Hva er en støtskade?

En støtskade skjer når muskler, sener, brusk eller leddbånd blir klemt mot kroppens ben eller knokler i ett eller flere raske støt. Men støtskader kan også skje mot hodeskallen, øyet og øret, for eksempel ved treff av en gjenstand som for eksempel en ball.

Når kan man trene etter strekk?

Etter 7–10 dager kan man vanligvis begynne med styrkeøvelser. Dette bør gjøres i samråd med terapeut den første tiden. Det kan være aktuelt med passive behandlingsteknikker, men det er likevel systematisk trening som har størst og best innvirkning på det endelige resultatet. Smerten er borte før skaden er ferdig leget!

Hva skal man gjøre når man har fått strekk?

Behandling
  1. Ro og hvile. Den skadede skal helst ligge og unngå belastning.
  2. Bruk ispose eller kaldt vann på skadet muskel i minst 20 minutter. Obs unngå forfrysning.
  3. Legg en bandasje som strammes noe for å utøve trykk og støtte på stedet. …
  4. Den skadede fot eller arm heves over kroppen.

Kan en betennelse gå over av seg selv?

Akutt betennelse går som regel over av seg selv.

Det beste er å lytte til kroppen din, i alle fall i starten. Når du pådrar deg en overbelastning/senebetennelse bør du unngå den spesifikke aktiviteten som har medført overbelastningen, til du føler deg bedre. Normalt tar dette fra noen dager til et par uker.