Hvordan bruke en concealer?

Skal concealer være lysere enn foundation?

Det finnes mange forskjellige typer concealere og ikke minst farger. Men det viktigste å huske på er at jo mer pigmenter man har i huden jo mer pigmentert må concealeren være. Standard concealeren man bruker mest, den som ligner mest på din egen hudfarge, skal alltid være en tone lysere enn din foundation.

Hvordan velge riktig farge på concealer?

– Jeg velger som regel en concealer i en nyanse som matcher hudtonen, men når rødheten er tydelig, er et fargekorrigerende produkt i gult eller grønt toppen. Større blussende områder kamufleres best med en lett, flytende concealer eller gultonet primer.

Skal concealer på før foundation?

Hvorvidt concealeren burde påføres før eller etter foundation vil for noen bli en smakssak, men generelt anbefales det å legge den etter at foundation er på plass. Med mindre du trenger å nøytralisere store områder i huden.

Hva er forskjell på brunkrem og foundation?

En farget dagkrem er en lettere utgave av en foundation og kommer som regel i flytende form på tuber som gjør det ekstra enkelt å påføre. En farget dagkrem har ikke den dekkevnen en foundation har, men skal fukte og jevne lett ut huden din.

Hvor lys skal concealer være?

Concealeren bør være lysere enn resten av ansiktet, men pass på at den ikke blir for lys. Siden konsistensen er litt tørrere kan det være litt lettere å bruke en liten kost, da har du bedre kontroll på hvor mye du påfører.

Hvorfor concealer?

En concealer eller dekkstift brukes til å skjule ujevnheter i huden, som for eksempel mørke ringer under øynene, kviser, pigmentflekker, arr eller store porer.

Hvordan sminke seg under øynene?

– Det beste er å bruke foundation på huden i ansiktet, og concealer under og rundt øynene. Jeg selv legger foundationen opp til øynene (ca. 1-2 cm nedenfor øyet) og concealer under øyet, også blender jeg de sammen mot hverandre. På den måten sikrer man en fin og jevn overgang.

Hvordan få concealer til å sitte?

3. Lag på lag-teknikken. Den beste måten å fiksere makeupen på er å jobbe lagvis: kremete produkter først og pudderprodukter til slutt. Etter at du har lagt foundation, concealer og leppestift, fikserer du dem altså med løst pudder.

Hvilken farge nøytraliserer blå?

Hvis du ser for deg fargehjulet så er de fargene som er overfor hverandre komplementærfarger. Grønt er komplimentærfargen til rødt, gult er komplementærfargen til lilla og oransje er komplementærfargen til blått. Komplementære farger er rett og slett farger som motsetter og komplementerer hverandre.

Hvordan bruke grønn concealer?

For å nøytralisere partier som akne, rosacea og synlige blodkar bruker du en grønn tone. Mange er også røde rundt nesen og på haken, og der funker også den grønne concealeren perfekt. Mørke ringer under øynene dempes og nøytraliseres av aprikostoner. Har du svært lys hud, vil rosa nyanse passe bedre.

Hvordan sminke bort blå ringer under øynene?

Slik sminker du bort mørke ringer under øynene
  1. Påfør en kjølende øyekrem eller gel. …
  2. Legg så en dekkende concealer under øyepartiet, pass på å dekke hele området under øyet. …
  3. Gulfarget concealer passer godt for å nøytralisere blåaktige mørke ringer under øynene.