Hvor sikker er Conludag?

Hva er bivirkninger av p-piller?

De vanligste bivirkningene av ppiller er hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, økt utflod, kvalme, humørsvingninger, kviser og mindre sexlyst. Noen få kan også oppleve å bli nedstemt. Da er det spesielt viktig at du tar kontakt med helsepersonell dersom det ikke går over.

Hva er en kombinasjonspille?

Kombinasjonspiller. Kombinasjonspiller hemmer eggløsning og gjør slimet i livmorhalsen seigere slik at sædcellene hindres i å komme gjennom.

Hvilken prevensjon gir minst bivirkninger?

Kobberspiral og kondom er prevensjonstyper som ikke inneholder hormoner. Fordelen med prevensjon uten hormoner er at det ikke er risiko for bivirkninger.

Hvordan virker Desirett?

Desirett brukes for å hindre graviditet. Desirett inneholder en liten mengde av en type kvinnelig kjønnshormon, progestogenet desogestrel. Derfor kalles Desirett en gestagenpille, eller en minipille. I motsetning til kombinasjons-p-pillen inneholder ikke gestagenpillen et østrogen i tillegg til progestogenet.

Hvor sikker er minipillen?

Relativt god sikkerhet, nyere minipiller er tilnærmet like sikre som p-piller. Minipiller fører ikke til økt risiko for blodpropp hos friske kvinner, men dersom du har eller tidligere har hatt blodpropp, bør du diskutere prevensjonsvalget med lege.

Er Cerazette en minipille?

Cerazette er en minipille, og inneholder kun gestagen. Den egner seg hvis man på grunn av migrene eller tendens til blodpropp eller hjerte/kar-sykdom i familien ikke kan bruke vanlige p-piller. Minipiller generelt har mindre risiko for alvorlige bivirkninger.

Når funker minipiller?

Du kan starte med minipiller når som helst. Hvis du begynner med første pille innen femte dag i menstruasjonen, er du beskyttet mot graviditet fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 2 første dagene etter oppstart (på det første brettet). Pillene skal tas til samme tid hver dag.

Hvor lang tid tar det før man får bivirkninger av p-piller?

Risikoen for bivirkninger, også de alvorlige som blodpropp, er størst de første månedene etter at du begynner med en kombinasjonspille. Derfor er det lurt å bruke ppiller uten unødvendige pauser. Selv i perioder hvor du ikke har fast partner, er det derfor lurt å fortsette med ppillene.

Hvor mange opplever bivirkninger av p-piller?

Til tross for dette, går én av fem kvinner i alderen 16 til 44 år, på denne typen prevensjon. For noen er bivirkningene forbigående, for andre ikke.

Hva skjer med kroppen når man går på p-piller?

Ppiller inneholder en liten dose med hormoner av typen østrogener og progesteroner (gestagener), som svelges hver dag. I magen løser tabletten seg opp, og i mage og tarm går hormonene inn i blodbanen. Da fraktes hormonene rundt i kroppen, og gir effekter på livmor og eggstokker, som i sin tur forhindrer graviditet.

Er p-piller 100 prosent sikre?

Det er imidlertid en metode som er 100 prosent sikker i forhold til ikke å bli gravid, og det er seksuell avholdenhet! Desverre er alle prevensjonsmetoder beheftet med en viss usikkerhet. Hvis man skal sette opp en slags «rangeringsskala» over sikkerhet, kommer ppillen øverst med en sikkerhet på 98 prosent.