Hvem bør bruke retinol?

Hva hjelper retinol for?

Retinol jobber med huden ved å øke cellefornyelsen, øke produksjonen av kollagen og redusere nedbrytelsen av kollagen som følge av soleksponering. Dermed reduserer den både linjer, rynker og mørke flekker på huden. Retinol kan også bidra til å redusere akne og kviser ved å hindre at døde hudceller tetter porene.

Er retinol farlig?

Retinol er en skummel superhelt. Det kan gi deg ditt livs hud, men også gjøre ansiktet til en flassende slagmark av irritasjon. Kabinettet forteller deg det du trenger å vite om hva retinol gjør med huden og hvordan du bruker det.

Hva er forskjellen på retinol og Pro retinol?

Proretinol er en kraftfull A-vitamin som virker effektivt mot aldringstegn. Det er en fettløselig forbindelse som omdannes til retinol i huden. Ingrediensen har flere av de samme egenskapene til retinol, og brukes til de samme formålene i hudpleie – men proretinol er mye mildere og mer stabil enn retinol.

Når skal man bruke retinol?

Retinol må brukes regelmessig på kveldstid og i en lengre periode for å gi resultat. Å bare bruke den litt til og fra, og kun når du husker på den, kommer ikke til å gi noe synlig effekt. Retinol stimulerer hudens cellefornyelse og har en skrubbende effekt, som betyr at huden kan flasse litt i starten.

Hva er den beste øyekremen?

Vi har testet ti forskjellige øyekremer og kåret Hylamide SubQ Eyes Advanced Serum til best i test. Dette er et serum for området rundt øynene som fukter effektivt og også ser ut til å ha en effekt på mørke ringer – noe som ellers pleier å være nesten umulig.

Hvordan virker Retirides?

Vitamin A-kremer (retinoid) som Retirides har dokumentert effekt, spesielt mot lette rynker, linjer og pigmentflekker. Kremen virker ved å stimulere til lett fortykking av det øverste hudlaget. Det gjør at rynkene naturlig rettes ut.

Hvor lang tid tar det før retinol funker?

Påfør bare én gang den første uken, to ganger den andre uken, og flere ganger først når huden er klar for det. Tenk også på at retinol passer best til kveldsrutinen din, fordi det gjør huden din solfølsom. Og vær tålmodig – det tar minst tre måneder før du ser noe resultat.

Hva er den beste kremen mot rynker?

Filorga Time Filler Absolute Wrinkles Correction Cream er vår best I test og derfor denne testens vinner som den beste rynkekremen. Dette er fordi den inneholder alt det en rynkekrem skal inneholde – den jevner ut fine linjer og rynker, tilfører fuktighet og gir næring til huden.

Hvordan bruke Zo retinol Skin Brightener?

Du kan starte med daglig bruk eller gradvis med to dager i uken og øke på. For raskere resultater, starter Dr. Zangani ofte sine pasienter med Retinol Skin Brightener 1 prosent. – Du kan for eksempel starte med 1 prosent tre kvelder i uken og legge til en dag ekstra for hver uke.

Skal man vaske av retinol?

Hvis du har sensitiv hud, kan du begynne å introdusere retinol ved først å påføre på rent ansikt i fem minutter og deretter vaske bort kremen. Og deretter øke med fem minutter til huden din blir vant til det, og bare da la kremen fungere over natten. Og vær forsiktig – retinol er ikke for alle.

Hvilken retinol er best?

Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair kom best ut i vår best i test, og er dermed testens beste retinol krem. Kremen har en rekke aktive ingredienser som gjør huden ungdommelig og forebygger aldringstegn.