Hva gjør jeg med Bakers cyste?

Har vondt på baksiden av kneet?

Vondt bakside kne

Baksiden av kneet gjør ofte vondt på grund av sirkulatoriske årsaker – spenninger i muskler som popliteus og gastrocnemius gjør at det blir nedsatt transport av væske fra kneet. Dette leder til spenning og høgt trykk som vil gi smerter.

Kan ikke rette ut kneet?

Ved skade og akutt hevelse eller manglende evne til å strekke ut kneet, må man oppsøke lege øyeblikkelig. Hevelser i ledd bør også føre til kontakt med lege.

Hvordan tappe vann i kneet?

Leddpunksjon er en steril prosedyre. En nål føres inn i leddet og væsken tappes ut. Noen ganger får vi ikke ut noe væske. Dersom det dreier seg om en steril betennelse i leddet (inflammatorisk leddsykdom) setter legen kortison inn i leddet gjennom den samme nålen.

Hvordan få ned hevelse i kneet?

Geler vil være førstevalget ved en lett hevelse i leddet. Tabletter med betennelsesdempende effekt vil også virke betennelsesdempende og smertestillende ved tegn på hevelse eller betennelse i kneet eller andre ledd.

Når kneet svikter?

Diagnosen stilles sikrest ved å teste stabiliteten av kneet ved en klinisk undersøkelse eventuelt mens pasienten er under narkose. En MR-undersøkelse kan også være til hjelp. Ved korsbåndsskade vil pasienten oppleve at kneet svikter og «glipper» og at funksjonen i kneleddet er nedsatt.

Hva er ruptur i menisken?

Den mediale menisken kan bli revet i stykker dersom kneet vris kraftig eller som følge av normal aldring. Uansett så blir resultatet av en revnet menisk, smerte og hevelse i kneet og i mange tilfeller problemer med å strekke ut i kneet. Reparasjon av den mediale menisken innebærer kirurgi.

Hva betyr Hydrops på norsk?

Hydrops er unormal opphoping av væske i vev eller hulrom i kroppen. Ved revmatiske sykdommer brukes hydrops særlig om økt væskeansamling i ledd.

Hva heter det bak kneet?

I knehasen (fossa poplitea) kan man kjenne pulsen til hovedarterien i benet (arteria poplitea). Her passerer også de viktigste nervene til leggen.

Kan man få blodpropp bak kneet?

Venene er de blodårene som fører blodet fra kroppen tilbake til hjertet. Dype vener finnes lenger inn i kroppen enn overfladiske vener, som finnes rett under huden. Denne tilstanden oppstår oftest i leggene, men blodproppen kan også sitte over kneet, i bekkenet eller i armen.

Kan ikke bøye kneet mer enn 90 grader?

Et typisk kjennetegn på korsbåndsskade er at kneet hovner opp raskt etter en vridning eller forstuing, og at det svikter under belastning. Det kan også være vanskelig å rette ut kneet, og/eller bøye det mer enn 80-90 grader. Hvis du har noen av disse tegnene, bør du undersøkes av en lege.

Hvordan kjennes meniskskade ut?

Symptombilde. Kneet hovner kraftig opp. Plutselig og sterke smerter i kneet. Smertene blir ofte mindre etter noen dager, men det fortsetter å gjøre vondt hver gang kneet vris og belastes.