Hva er tinea?

Hva får man ringorm av?

Ringorm forårsakes av gjærsopp og andre sopparter, og behandles derfor ofte med soppdrepende midler som smøres på utslettet. Soppartene (dermatofyttene) som forårsaker ringorm kan smitte når du har direkte kontakt med andre mennesker eller med dyr.

Hvordan bli kvitt ringorm?

Ringorm behandles vanligvis med soppmiddel som smøres på utslettet. Det finnes flere reseptfrie soppmidler i kremform som du får kjøpt på apoteket, som klotrimazol, mikonazol og terbinafin. Noen av disse kremene markedsføres for fotsopp, men kan også brukes mot ringorm på kroppen.

Er ringorm farlig?

Ringorm kan behandles med soppmidler. Uten behandling kan infeksjonen vedvare lenge og kan spre seg til andre deler av kroppen eller til andre personer.

Hva er tinea pedis?

Fotsopp (tinea pedis) er en vanlig soppinfeksjon med typiske symptomer som kløing, stikking og brenning mellom tærne og i fotsålene.

Hva er tinea capitis?

Sopp i hodebunnen, tinea capitis, er en av de vanligste soppinfeksjonene blant barn. Typiske symptomer er rødt, skjellende utslett i hodebunnen med flekkvis tap av hår, og som ofte klør.

Hvor på kroppen får man ringorm?

Ringormkroppen kan finnes på armene, bena, kroppen og ansiktet. Navnet ringorm henspeiler på utslettets utseende og har ingenting med orm å gjøre. Ringorm er en ufarlig tilstand, og behandlingen består i lokalbehandling med soppdrepende krem.

Er ringorm vanlig?

Ringorm (tinea) har ingenting med orm å gjøre, men er en vanlig og ufarlig hudinfeksjon forårsaket av flere ulike typer sopp. Navnet skyldes det karakteristiske ringformede utseende på utslettet.

Hvordan merke hudkreft?

De vanligste symptomene på hudkreft er: sår i huden som blør lett og ikke gror. rødlig hudfortykkelse med kløe/ubehag. misfargede knuter i huden som vokser.

Hvordan ser sopp i huden ut?

Soppinfeksjoner i huden gir oftest et rødt og flassende utslett.

Hvordan behandle Svetteutslett?

Varmeutslett som er milde, behandles best ved å kjøle ned huden – ved hjelp av lettere tøy, vifter og kjøligere rom eller bygninger.

Hva er årsaken til helvetesild?

Helvetesild, også kalt herpes zoster, forårsakes av det samme viruset som vannkopper, varicella zoster-viruset. Etter du har hatt vannkopper, vil viruset trekke seg tilbake og blir værende i nervecellene. Vanligvis ligger virus i nervecellene i mange år uten å skape problemer fordi immunforsvaret holder dem i sjakk.