Hva er Støtsmerter?

Hvordan vet du at du har kommet?

Orgasme merkes som gode rytmiske sammentrekninger i klitoris eller skjeden, eventuelt mormunn og livmor som ligger i enden av skjeden. Noen kan også kjenne sammentrekniger i andre deler av kroppen som mave, rumpe eller lår. Under orgasmen stiger puls og blodtrykk og man puster tyngere.

Kan man ha samleie når man har soppinfeksjon?

Nesten alle kvinner vil få soppinfeksjon en eller annen gang i løpet av livet. Sopp regnes ikke som en seksuelt overførbar infeksjon og smitter derfor ikke ved samleie.

Hvor lang tid tar det før sår i underlivet gror?

Vevet i underlivet er blodrikt og godt sirkulert, noe som gjør at sår gror raskt. I løpet av en til to uker vil små rifter være grodd. Tilheling av større rifter vil normalt ta tre til fire uker. Det er ikke uvanlig og ha endret følelse (sensibilitet) i underlivet denne perioden.

Hvor lenge varer sår i underlivet?

Særlig det første utbruddet vil være smertefullt og kan ha en varighet på 4-6 uker. Senere utbrudd vil være mildere og gå over fortere.

Kan man ha endometriose og adenomyose samtidig?

Derfor er det veldig viktig å alltid tenke på begge sykdommene samtidig: Ser man også adenomyose når man har funnet endometriose? Og omvendt. Hos enkelte kvinner som har mye smerter, og hvor man kun finner små endometrioseforandringer under en kikkehullsoperasjon, kan adenomyose være den faktiske årsaken til smertene.

Hva er forskjellen på endometriose og adenomyose?

Endometriose er en tilstand der vev av liknende type som slimhinnen i livmoren (endometrium) vokser utenfor livmorhulen. Når vevet befinner seg i livmorens muskellag (myometrium) betegner vi tilstanden som adenomyose eller intern endometriose.

Hvordan fortelle at man har mistet følelsene?

Takk for spørsmålet ditt. Det kan være vanskelig og vondt å fortelle noen at man ikke lenger har følelser for den andre. Samtidig kan du trygge dge med at det er bra å si i fra om dette slik at du også er ærlig mot deg selv. Forsøk å si at du trenger å prate med han om noe vikitg som du har tenkt en del på.

Hvor lenge kan man gå med sopp i underlivet?

Soppinfeksjoner kan forsvinne av seg selv etter noen dager, uten behandling. Dette gjelder spesielt sopp på penis. Hvis du har sopp i skjeden din som ikke forsvinner, kan du behandle med reseptfrie medisiner som er tilgjengelig på apotek.

Kan sopp smitte fra kvinne til mann?

Soppinfeksjon hos menn

Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Typiske symptomer er kløe og røde utslett under forhuden på penis som kan spre seg til lysken. Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen.

Er det farlig å gå lenge med sopp i underlivet?

Sopp i underlivet er ikke farlig og forsvinner vanligvis med behandling. Selv uten behandling blir man ofte bedre av seg selv. Soppinfeksjonen er lokal og vil ikke gi noen innvirkning på fosteret under graviditet.

Hvordan bli kvitt sår i underlivet?

Gode råd ved tørr og sår skjede
  1. Unngå dyp skylling av skjeden. Slimhinnene i skjeden er selvrensende og bør få være mest mulig i fred. Les mer i vår artikkel om intimpleie.
  2. Unngå bruk av midler som kan irritere slimhinnene, som yoghurt, eddik og melkesyre.
  3. Bruk glidemiddel dersom du har tørr skjede og skal ha samleie.