Hva er så bra med avokado?

Hvor mye fett i en avokado?

AVOKADO: Næringsinnhold i avokado
Næringsinnhold Pr. 100 g avokado Anbefalt daglig inntak
Kalorier i avokado 170 kcal
Karbohydrat i avokado – herav fiber 9,0 g 5,2 g 25-35 g
Fett (totalt) i avokado Mettede fettsyrer Enumettede fettsyrer Flerumettede fettsyrer 13,1 g 3,4 g 6,7 g 2,5 g
Folat i avokado 93 µg 300 µg

2 weitere Zeilen

Er avokado bra for å gå ned i vekt?

Avokado får deg til å føle deg mett, noe som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Studier viser og en sammenheng mellom høyt inntak av avokado, mindre midje og lav BMI, skriver Dagens.dk. Avokadoen er nemlig spekket med sunne fettsyrer.

Er avocado sunt?

Avokado har i motsetning til andre frukt og grønnsaker et relativt lavt vanninnhold og et høyt fettinnhold. Fettet består i høy grad av enumettede fettsyrer – som er gunstig for oss. Avokado er også rik på proteiner og inneholder E-, B- og C- vitaminer.

Hva kjennetegner mettede fettsyrer?

Mettet fett er fett i maten som inneholder fettsyrer som ikke har dobbeltbindinger mellom karbonatomene. At fettsyren er mettet, betyr at alle karbonatomene har festet til seg to hydrogenatomer. I umettet fett er det dobbeltbindinger mellom minst to karbonatomer.

Hva er negativt med avokado?

Transport av matvarer betyr CO2-utslipp, så av miljøhensyn så er avokado en matvare vi ikke bør fråtse i. Ifølge The Independent fører avokado-dyrking til både avskoging, og helseproblemer for dem som dyrker frukten.

Hvilken frukt er slankende?

Slik inneholder felles frukter som eple, appelsin, pære, druer, mango og ananas omkring 50-60 kcal pr. 100 g, på tross av at de er søte og deilige. Ikke akkurat noe som sprenger kaloribudsjettet. Bare fordi noe smaker søtt er det altså ikke det samme som at det er fetende.

Er det sunt å spise spinat?

Spinat er virkelig en supergrønnsak. Den er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat er også en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium. Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen.

Er avokado en av fem om dagen?

Én av «5 om dagen» for voksne tilsvarer for eksempel et eple eller en banan, en avokado, to–tre små tomater, en god neve blåbær eller bringebær, en grønn salat eller to kiwi. Uansett hvor mange glass juice du drikker, vil juice alltid telle som én av «5 om dagen«.

Kan jeg spise avokado hver dag?

– Du kan gjerne spise litt avokado hver dag, men husk på at dette er en kaloririk frukt.

Hva er forskjell på mettet og umettet fett?

Når det gjelder umettede fettsyrer, skiller vi videre mellom enumettede, som har én dobbeltbinding, og flerumettede som har to eller flere dobbeltbindinger. Mettede fettsyrer dannes i kroppen og er dermed ikke essensielle i kostholdet, selv om de er viktige komponenter blant annet i cellemembraner.

Hva er de beste kildene til det gode fettet?

Sunt fett – 10 matvarer som faktisk er fete, men sunne!
  • 1) Avokado. Avokado er på mange måter en spesiell frukt. …
  • 2) Ost. Ost er faktisk veldig næringsrikt, på tross av en stor mengde gamle artikler som sier det motsatte. …
  • 3) Mørk sjokolade. …
  • 4) Egg. …
  • 5) Fisk. …
  • 6) Nøtter. …
  • 7) Chiafrø …
  • 8) Olivenolje.