Hva er ørebarn?

Kan man ha ørebetennelse uten feber?

Smerter og verk i øret som forverres når man ligger flatt og eskalerer derfor ofte om natten. Feber kan forekomme, men man kan ha ørebetennelse uten feber.

Er det farlig å gå med ørebetennelse?

Ørebetennelse som ikke går bort kan føre til andre problemer, som for eksempel væske i mellomøret, såkalt sekretorisk eller serøs otitt. Tilstanden kan gi forbigående nedsatt hørsel. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret (mastoiditt).

Hvor lenge varer en ørebetennelse?

Mellomørebetennelse går som regel over i løpet av et par dager. Hvis trommehinnen sprekker, eller den blir punktert hos en øre-nese-hals-lege, renner betennelsen (pusset) ut, og symptomene forsvinner ofte. Det betyr ikke noe for hørselen etterpå, om trommehinnen er sprukket av seg selv, eller om den er blitt punktert.

Hva er Øregangsbetennelse?

Øregangsbetennelse innebærer en betennelse i den ytre øregangen. Årsaken kan være en infeksjon, en allergisk sykdom eller en hudsykdom. Den medisinske betegnelsen på øregangsbetennelse er «ekstern otitt». Hvis betennelsen sitter lengre inn i øret er det en mellomørebetennelse.

Når barnet har vondt i øret?

Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det skyldes en akutt mellomørebetennelse. De fleste blir bedre etter et par dager, men noen trenger antibiotika. Paracetamol kan brukes for å lindre smertene.

Når barnet klager over vondt i øret?

Øreverk eller øresmerter hos barn skyldes ofte mellomørebetennelse, men også andre årsaker som fremmedlegeme i øregangen eller ørevoks er vanlig. I denne artikkelen kan du lese om flere mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege.

Når kan man bade etter sprukket trommehinne?

Hold øret tørt.

Du bør heller ikke bade inntil trommehinnen er grodd. Dersom du får vann, i øret kan du bli akutt svimmel. I tillegg øker du risikoen for infeksjon i det indre øret.

Er ørebetennelse vondt?

Akutt mellomørebetennelse er vanlig blant småbarn. Typiske symptomer er smerter i øret i forløpet av en forkjølelse. Smertene starter ofte om natten og forverres når barnet ligger.

Hvordan kurere øreverk?

Forebygging av ørebetennelse

Dersom du blir forkjølet kan du bruke slimhinneavsvellende nesespray. Det kan også hjelpe å sove med hodet høyt for å unngå hevelse i nese og ører. Reseptfrie, smertestillende medisiner er også en god behandling ved forkjølelse og begynnende smerte i ørene.

Hva skal man gjøre når man har vondt i øret?

Ørebetennelse hos barn kan behandles med reseptfrie legemidler som virker smertestillende og betennelsesdempende. Både preparater som inneholder paracetamol (Paracet, Pinex) og preparater som inneholder ibuprofen (Ibux, Nurofen) vil gi god effekt mot øreverk.

Kan jeg dusje med ørebetennelse?

Gode råd. Du bør unngå å få vann i øret de første tre ukene etter en overstått betennelse i det ytre øret. Bruk dusjhette eller vanntette ørepropper når du dusjer. Tilbakefall er hyppige ved slike betennelser.