Hva er Nerverotsaffeksjon?

Hvor lenge sykemeldt med prolaps?

Behov for sykemelding

Etter en operasjon for prolaps er det vanlig med sykemelding fra lett arbeid i 4 uker, og 6-8 uker dersom du har et tungt arbeid.

Hva er cervical spondylose?

Spondylose er fagbetegnelsen på slitasjeforandringer i ryggen (spondyl- betyr ryggvirvel). Med slitasje i ryggen menes slitasje både i skivene mellom virvlene, i selve virvlene og i leddbåndene mellom ryggvirvlene.

Hva er lumbal radikulopati?

Lumbal radikulopati er karakterisert ved utstrålende smerter med eller uten motorisk svakhet eller sensoriske forstyrrelser. I en systematisk oversikt sammenlignet man kirurgi versus ikke-kirurgi.

Kan prolaps forverres?

Prolaps kan skrumpe inn eller symptomene bli borte av en annen grunn. Det er indikasjon for operasjon når man ikke blir bra etter en periode på et par måneder, eller ved forverring. Det er også indikasjon dersom en har hatt 2-3 slike episoder med isjias som har gått tilbake tidligere, og man stadig får nye anfall.

Kan prolaps i nakken være farlig?

Nakkeprolaps kan noen ganger være svært alvorlig. Ved feil diagnose eller forsinket behandling kan dette gi varige skader på nerver og det vevet nerven er ansvarlig for. Mange kan ha prolaps i nakken uten å være klar over det.

Kan prolaps i nakken komme tilbake?

I de fleste tilfeller går prolapsen i nakken tilbake etter tid og behandling. Generelt er det få prosent av alle prolapsene som kommer i nakken. Det vanligste stedet for prolaps er helt nederst i korsryggen.

Hvor lenge varer en prolaps i ryggen?

Korsryggsmerter går vanligvis over uten behandling innen fire til seks uker, mens isjias kan vare lenger. Det fleste er bra innen tre måneder.

Hvor lang tid tar det før en prolaps tørker ut?

Går prolapsen tilbake av seg selv? Åtte av ti blir helt bra uten behandling. Hos de fleste tørker prolapsen inn, slik at den ikke lenger ligger og presser på en nerve. Med mindre det er akutt fare for nerveskade, skal pasienten derfor vente i inntil tre måneder for å se om prolapsen går tilbake av seg selv.

Hva skal man ikke gjøre ved prolaps?

Unngå tunge løft samt anstrengende bøyning- og vridningsbevegelser. For noen kan avkjøling med ispose lindre smertene. Det er lurt å lytte til kroppens beskjed. Det som gjør vondt bør unngås, men man bør holde seg i bevegelse opp til smertenivå.

Når forsvinner prolaps?

Prolaps kan være veldig vondt, men det er heldigvis ikke et varig problem – kroppen reparerer stort sett dette selv innenfor relativt kort tid. Det er ikke slik, i motsetning til hva mange tror, at man går med en prolaps over flere år.

Hva er Cervicobrachialgi?

Cervicobrachialgi er betegnelsen på smertene som oppstår når nerverøtter i midtre eller nedre nakkeregion kommer i klem som følge av skiveprolaps og/eller forkalkninger som følge av slitasjeforandringer. Dette kalles også ofte for radikulopati.