Hva er flebitt?

Er tromboflebitt farlig?

Tromboflebitt, eller årebetennelse som det kalles på folkemunne, er en vanlig og som regel ufarlig tilstand. Tromboflebitt innebærer en blodpropp og betennelse i en mindre vene, og går som regel over av seg selv uten behandling.

Hvordan behandle årebetennelse?

I de fleste tilfeller kan en årebetennelse behandles hjemme. Pasienten kan legge en kompress rundt området med betennelsen og deretter hvile bena i en høy stilling. Å bruke støttesokker kan også bidra til å redusere eventuell hevelse. Det er også betennelsesdempende medisiner som kan brukes til å behandle betennelsen.

Hva kan man gjøre med åreknuter?

Gode råd for å forebygge åreknuter
 1. Vektreduksjon ved overvekt.
 2. Fysisk aktivitet bedrer blodsirkulasjonen.
 3. Unngå å sitte/stå stille over lengre tid.
 4. Unngå stramme klær eller støvletter som hindrer blodsirkulasjonen.
 5. Dersom beina dine er hovne eller tunge hjelper det å sitte med dem høyt.

Hva er betennelse i blodet?

Blodårebetennelser, eller vaskulitter som de kalles på fagspråket, er en gruppe sykdommer som angriper blodåreveggen. Dette fører til betennelse i blodårene. Betennelsen kan føre til alt fra milde til svært alvorlige plager. Nyre og luftveier angripes ofte.

Hvor mye koster det å fjerne åreknuter?

Priser for behandling av åreknuter
 • Ett ben: Fra Kr. 10.000,- til Kr. 22.000,- * Eksakt pris blir oppgitt etter forundersøkelse.
 • To ben: Fra Kr. 16.000 til Kr. 35.000,- * Eksakt pris blir oppgitt etter forundersøkelse.
 • Sprengte Blodkar med Sklerosering (injeksjoner): Fra Kr. 4.000,- til Kr. 6.000,-.

Hvordan få dekket Åreknuteoperasjon?

Kriterier for å en operasjon
 1. Åreknuter som er klassifisert C4-C6.
 2. I noen tilfeller med åreknuter klassifisert C3.
 3. Åreknuter som blør, eller er lokalisert i et område hvor det er stor fare for blødning, kan dekkes av det offentlige.
 4. Hvordan den generelle livskvaliteten er påvirket.

Hvordan merker man blodpropp i leggen?

Vanlige symptomer på blodpropp er ømhet, hevelse, spent hud, varme og rødhet. Symptomene ses som oftest i bare ett ben. Mange klager på smerter både når de går og når de ikke beveger seg. Smertene lindres ofte dersom benet heves høyt og holdes i ro.

Hva er Varicocele?

Hva er varikocele? Årebrokk eller varikocele er åreknuter i et veneplexus i pungen og/eller utvidelse av en større vene som går ut fra pungen. Venene er de blodårene som fører blod tilbake til hjertet (pulsårene leder blodet ut fra hjertet). Årebrokk er en velkjent årsak til nedsatt testikkelfunksjon.

Hvor lang tid varer Årebetændelse?

En overflatisk årebetennelse går normalt over av seg selv i løpet av to uker, og man trenger derfor ofte ingen behandling. Det hjelper å sitte med beina høyt og unngå unødvendig mye ro/sengeleie. Kompresjonsstrømper eller elastisk bind kan være nyttig for å få ned hevelsen.

Er årebetennelse farlig?

Overfladisk årebetennelse (tromboflebitt) er en betennelse i åreveggen i en vene, som oftest på leggen. En årebetennelse kan være smertefull, men er vanligvis en godartet tilstand som går over av selv.

Kan man få blodpropp i hånden?

Hva som hender og hvilke symptomer du får, kommer helt an på hvor blodproppen fester seg. For eksempel kan en venetrombose i beinet gi smerter og hevelse i leggen. Blodproppen kan også løsne og fraktes med blodet til lungene (lungeemboli) og gi alvorlige pustevansker.