Hva er en hudinfeksjon?

Er hudinfeksjon farlig?

Hvis du ellers er sunn og frisk, kan du behandles hjemme. Mange trenger imidlertid sykehusbehandling, men kan dra hjem allerede etter én eller to dager hvis formen blir bedre. Cellulitt kan spre seg og føre til komplikasjoner. Infeksjonen kan i sjeldne tilfeller gi blodforgiftning – på fagspråket kalt sepsis.

Hvordan behandle hudinfeksjon?

Behandling. De fleste sårinfeksjoner behandles enkelt med god rengjøring av såret, eventuelt åpning av såret dersom det har dannet seg puss, og antibiotika er unødvendig. Lokale bakteriedrepende midler (antiseptika) brukes i rengjøringen, mens lokale antibiotika sjelden er til særlig gavn.

Hva er sykdommen rosen?

Rosen eller erysipelas er en hudinfeksjon som vanligvis oppstår akutt. Typiske symptomer er et utslett som er rødt, hevet over omgivende hud, lokal varmeøkning, smerte, ømme lymfeknuter og ofte feber. Grensen mot normal hud er skarp. Av og til kan den betente huden ha en appelsinskall-liknende overflate.

Hva er Cellulit?

Cellulitt er en akutt bakterieinfeksjon i de dypere lagene av hud og underhud. Infeksjonen fører til nedsatt allmenntilstand og pasienten er åpenbart syk. Infeksjonen kan nå ulike dybder i hud og underhud. Området over betennelsen blir ømt og svakt rødt, og det kjennes økt varme i huden.

Hvordan behandle stafylokokker?

Infeksjon med gule stafylokokker behandles som regel med en spesiell type penicillin (betalactamase-stabile penicilliner), men noen stammer er resistente for denne viktige typen antibiotika. Disse kalles for MRSA (meticillinresistente Staphylococcus aureus).

Hva er Dermatomyositis?

Dermatomyositt er en alvorlig revmatisk sykdom som angriper hud og muskler. Symptomene utvikler seg gradvis. De første plagene er ofte muskelsvakhet i hofte- og skuldermusklene. Lår og overarmer kan også svekkes, og mange får smerter og ubehag i disse musklene.

Kan man dø av halsbetennelse?

Kan halsbetennelse være farlig? I utgangspunktet er halsbetennelsen harmløs. Men dersom infeksjonen er forårsaket av bakterier, bør legen utelukke en streptokokkinfeksjon. Den kan i verste fall føre til blodforgiftning og hjernehinnebetennelse, men det er en sjelden komplikasjon.

Hvor finnes streptokokker?

Streptokokker er en del av normalfloraen hos pattedyr. Hos mennesker finner man dem i munnen, huden, innvollene og de øvre luftveiene. Gruppe A-streptokokker er blant de mest humanpatogene bakteriene vi kjenner. Også Gruppe B-streptokokker er en betydelig årsak for sykdom hos mennesker.

Hvordan behandle trykksår?

Det er viktig å holde trykksåret rent og uten noe dødt vev. En sykepleier vil vanligvis kunne stelle såret, men noen ganger vil en lege involveres. Fjerning av fast dødt vev kalles debridement og er mest vanlig ved alvorlige trykksår.

Hvordan bli kvitt betennelse i fingeren?

Legen vil skrive ut antibiotika hvis tegn på dypere infeksjon. Hvis det er ansamling av verk, kan det bli nødvendig med operasjon. Legen vil da bedøve fingeren, og gjøre et snitt slik at pusset tømmes ut. Deretter legges en kompress med bakteriehemmende middel, for eksempel Brulidine eller Bacimycin i såret.

Hva er postoperative sårinfeksjoner?

Postoperative sårinfeksjoner er infeksjoner som oppstår innen 30 dager etter operasjoner eller inntil 1 år etter operasjoner der det blir satt inn et fremmedlegeme, når infeksjonen synes å ha sammenheng med inngrepet.