Hva er aktinisk keratose?

Hvordan behandle solskadet hud i ansiktet?

Laserbehandling av solskadet hud

Mange kan oppleve slike solskader som sjenerende, særlig i ansiktet og på brystet. Ved hjelp av IPL (Intens Pulsed Light) kan man fjerne eller redusere solskadene. IPL er en mye brukt behandlingsform innen hudforbedring.

Er solare keratose farlig?

Solare keratoser er derfor i seg selv ikke farlige, men hvis de forandrer seg slik at det oppstår langvarige sår, langvarig irritasjon eller mer uttalt fortykkelse av huden, bør de undersøkes nærmere, gjerne med hudbiopsi, for at man skal kunne utelukke utvikling av hudkreft.

Hvordan ser hudkreft i ansiktet ut?

De ses som en liten «prikk» eller «kul» i huden. De har ofte en skinnende overflate, og hos enkelte kan man se synlige blodkar i hudforandringen. De vokser seg sakte større over måneder/år. Det kan danne seg sår som ikke gror (ulcerasjon), skorper (kruster) og de kan blø.

Hvordan kan hudkreft se ut?

sår i huden som blør lett og ikke gror. rødlig hudfortykkelse med kløe/ubehag. misfargede knuter i huden som vokser. eksemlignende utslett med skorper som faller av og dannes på nytt.

Når bør man sjekke en føflekk?

Det er viktig å gå til fastlegen hvis:
  • du får en ny flekk.
  • en føflekk forandrer form og farge, ved at den. blir større enn før, i tykkelse eller i bredden. endrer form og får ujevne kanter. endrer farge, ofte med brunsvarte partier.
  • en føflekk klør, blør eller danner et sår som ikke vil gro.

Hva er seboreisk keratose?

Seboreisk keratose, talgvorte, senil vorte, opptrer særlig hos eldre og med økende antall jo høyere alder. Keratosene er fete, lysebrune til svarte, vorteaktige og hever seg over hudoverflaten. Ofte er det mange av dem, mest på ryggen, magen, brystet og i ansiktet.

Hvordan fikse solskadet hud?

Medisinsk peeling passer for alle hudtyper og hudfarger. Solskadet hud kan også behandles med IPL lysbehandling eller laserbehandling, som vil gi et meget fint resultat.

Hva kjennetegner solskadet hud?

Hudforandringene består i små flekker som er lett røde, eventuelt gulaktige og skjellende. De kan være moderat hyperpigmenterte (mørke). Overflaten er ru og lett øm. Forandringene finnes på solutsatte flater.

Hvordan få vekk hvite flekker på huden?

Vitiligo er en tilstand med pigmentfrie, hvite flekker i huden. Det finnes ingen god behandling mot tilstanden. Behandlingen som kan brukes, er langvarig, og resultatene usikre.

Hva er solare keratoser?

Hva er solar keratose? » Vis større bildeSolare keratoser eller aktiniske keratoser er områder på huden hvor det på grunn av langvarig utsettelse for sollys eller solariebruk oppstår små skjellende flekker. Det er snakk om små celleforandringer i huden.

Hvordan bli kvitt Senilvorter?

Avskrapning med en skarp skje kan være effektiv behandling. Det er også mulig å pensle flate seborreiske keratoser med Trikloreddiksyre (TCA), som etser bort det øverste hudlaget. CO2-laserbehandling kan også brenne bort hudforandringer.