Zumba fordeler: 9 måter å forbedre helsen din

Hvis du noen gang har sett på en Zumba-leksjon, har du sikkert lagt merke til sin merkelige likhet med dansegulvet i en berømt klubb på lørdag kveld.

I stedet for grunts at du ville lytte under din typiske crossfit-leksjon eller innendørs sykling, har en Zumba-leksjon som har fengslende dansemusikk, hender som slår og til og med sporadisk & # 8220; woo!& # 8221; eller feie av spenning av en entusiastisk deltaker.

Zumba er en treningsøkt med bevegelser inspirert av ulike latinamerikanske dansestiler, utført med musikk. Det har blitt en populær og fasjonabel trening over hele verden.

Men det er effektivt for brennende kalorier, tone armene dine og skulptør musklene dine? Fortsett å lese for å oppdage de overraskende fordelene med Zumba.

Det er en kroppsøvelse

Designet som en kombinasjon av saus og aerobic, er det ingen rett eller feil måte å gjøre Zumba. Så lenge du flytter til musikkrytmen, deltar i # 8217; trening.

Og siden Zumba forventer bevegelsen av hele kroppen & # 8211; fra armene til skuldrene og til føttene & # 8211; Du vil få en treningsøkt for hele kroppen som ikke virker som en jobb.

Du vil brenne kalorier (og fettstoffer!)

En liten en 2012 studie Han oppdaget at en 39-minutters Zumba-leksjon brent i gjennomsnitt 9.5 kalorier per minutt. Dette legger til opptil 369 kalorier totalt i hele klassen. American Council på’trening Anbefaler til folk å brenne 300 kalorier for trening for å fremme vekttap og opprettholde en sunn kroppsvekt. Zumba tilpasser seg perfekt til sine kriterier.

Selv testene Vis at et 12-ukers Zumba-program kan gi betydelige forbedringer i aerob kapasitet.

Du vil bygge motstand

Fordi musikken gjengitt under en Zumba-leksjon er relativt rask, kan flytting til rytme hjelpe deg med å bygge motstanden din etter få treningsøkter.

En studie Han oppdaget at deltakerne etter 12 uker av et Zumba-programmet viste en nedgang i hjertefrekvensen og systolisk blodtrykk med en økning i arbeidet. Disse trender sammenfaller med en økning i motstanden.

Du vil forbedre kardiovaskulær fitness

Sekund Science avis og idrettsmedisin, Retningslinjene for den aksepterte treningsbransjen indikerer at folk som ønsker å forbedre kardiovaskulær fysisk form, bør øve:

  • 64 og 94 prosent av deres FCMAX, en maksimal hjertefrekvensmåling av en idrettsutøver
  • Fra 40 til 8217; 85 prosent av VO2 Max, en maksimal oksygenvolumsmåling som en idrettsutøver kan bruke

Sekund samme studie, Alle deltakere i en Zumba-økt faller innenfor retningslinjene for FCMAX og VO2 max. De trent i gjennomsnitt 79% av FCMAX og 66% av VO2 max. Dette gjør Zumba en effektiv trening for å øke aerob kapasitet, et mål på kardiovaskulær kapasitet.

Forbedring av blodtrykk

TIL 2016 studio Å involverte en gruppe overvektige kvinner oppdaget at deltakerne i 12 ukers Zumba oppdaget, opplevde deltakerne en reduksjon i blodtrykk og betydelige kroppsvektsforbedringer.

En annen 2015 Studio har funnet en reduksjon i blodtrykket i deltakerne etter totalt 17 zumba leksjoner.

Det er tilpasningsdyktig til nivå av fysisk form

Fordi Zumba Intensity er skalerbar & # 8211; Du beveger deg alene til rytmen til musikk & # 8211; Det er en trening som alle kan gjøre intensitetsnivået ditt!

Det er sosialt

Siden Zumba er en gruppeaktivitet, vil du være i hovedsak velkommen i en sosial situasjon når du går inn i en klasse.

Sekund American College of Sports Medicine, Fordelene med gruppe treningsøkter inkluderer:

  • Eksponering for et sosialt og morsomt miljø
  • En ansvarsfaktor
  • En sikker og effektiv trening du kan følge

Dette er alt i stedet for en treningsplan du må designe og følge alene.

Det kan øke smertegrensen

Du vil bli vanskelig? Prøv Zumba! De 2016 studio oppdaget at deltakerne etter et 12-ukers Zumba-program har funnet en reduksjon i alvorlighetsgraden av smerte og # 8217; smerteinterferens.

Du kan forbedre livskvaliteten din

Et effektivt Zumba-program gir ikke bare helsemessige fordeler, men også sosiale fordeler med en gruppe trening. Folk kan nyte bedre livskvalitet med disse kombinerte fordelene.

Så, hvem er klar til å danse? Prøv en Zumba-leksjon i ditt lokale treningsstudio i dag.

Erin Kelly er en forfatter, Marathon Runner og Triathlete som bor i New York City. Du kan finne den regelmessig å kjøre på Williamsburg-broen med økningen NYC, eller lage sykkelritt på Central Park med NYC Trihards, den første New York City Triathlon-teamet. Når han ikke kjører, går han ikke på sykkel eller ikke svømmer, Erin elsker å skrive og skrive blogger, utforske de nye medietrendene og drikke mye kaffe.