Zoning: Hvorfor skjer og hvordan å stoppe

Del på Pinterest

Du har noen gang intervjuet på en lang og vanskelig bok, og du skjønte at du ikke leser et enkelt ord på 10 minutter? Eller du begynte å tenke på lunsj når en for entusiastisk kollega går foran litt på et møte?

Nesten alle kommer ut av tiden. Det kan skje oftere når du kjeder deg eller stresset, eller når du foretrekker å gjøre litt og # 8217;.

Det er også ganske vanlig å oppleve en langvarig plass eller hjernebleder hvis du har å gjøre med smerte, en smertefull pause eller andre vanskelige livsforhold. I disse tilfellene kan underavdeling i soner tjene som en slags håndtering taktikk, som ikke nødvendigvis er en negativ ting.

Underavdeling i soner anses som en form for dissosiasjon, men faller generelt alle milde enden av spekteret.

Hva årsaken?

Ofte betyr underavdeling i områder bare at hjernen din har gått til den automatiske piloten. Dette kan skje når hjernen din gjenkjenner at du kan fullføre din nåværende oppgave, som er å bøye vaskeriet eller gå på jobb, uten å tenke på det. Så gå til Standardmodus.

Imidlertid kan følgende faktorer gjøre deg mer utsatt for underavdeling i områder, selv når aktiviteten virkelig krever din fullstendige oppmerksomhet.

Søvnmangel

Tenk tilbake til siste gang du ikke sov nok. I løpet av dagen kunne du ha hørt mistet, lett distrahert eller bare vaguelt & # 8220; av & # 8221;.

Det kan ikke virke som et stort problem, men søvnmangel kan sette din mentale funksjon hardt og gjøre deg mer tilbøyelig til underavdelingen i soner. Dette kan være spesielt farlig når du kjører eller jobber med maskiner.

Overbelastning av informasjon

Hvis du noen gang har hatt å håndtere mange nye viktige opplysninger samtidig, for eksempel når du startet en ny jobb, kunne du ha hørt litt og usikkert og usikkert hvor du skal begynne. Kanskje ditt sinn startet umiddelbart å vandre når du prøvde å konsentrere seg om å absorbere informasjonen.

Det er her at underavdeling i områder faktisk kan kom tilbake. Du kan føle deg frittliggende, men hjernen din kan fortsette å behandle i bakgrunnen.

En lignende prosess kan også skje under høye konsentrasjonsaktiviteter, for eksempel en presis dansrutine. Føttene kjenner trinnene, men hvis du tenker på hva du gjør for intens, kan du gjøre en feil. Så hjernen din går inn i autopiloten, og før du legger merke til deg, har du fullført rutinen perfekt.

Overvurdering, stress og traumer

I tillegg til overbelastning av informasjon, kan den generelle overbelastningen av livet også forlate deg ut av spillet.

Du kan føle at du går gjennom bevegelsene i hverdagen, men ikke virkelig tenker på hva du gjør. Til slutt oppstår det fra denne tåken uten å huske hvor mye tid faktisk passerer eller som «8217 du har gått.

Dette er ofte en taktikk for å håndtere som hjelper deg med å holde stress og overvinne fjernkontrollen til du føler deg rustet til å håndtere dem. Hvis du har hatt noen form for traumer, kan denne tendensen til å ekskludere området bite en mer alvorlig dissosiasjon.

Foran en ekstrem stress, svarer noen mennesker på å slå ut helt. Arresteringsdissosiasjonen kan påvirke funksjonen I sentralnervesystemet, som kan føre til et totalt fravær av nærvær.

Med andre ord kan du midlertidig tapt:

 • forståelse av hvem du er
 • Evnen til å håndtere dine følelser
 • Kontroll på kroppsbevegelser

Dissociasjonen kan også føre til tap av minne eller hull, så du kan ikke engang huske hva som skjedde.

Det er en dårlig ting?

For det meste er underavdelingen i områder ikke dårlig i det hele tatt. Det er en vanlig del av hjernens funksjon, og ofte er også nyttig.

God

La tankene vandre Forbedre kreativiteten din Og hjelpe deg med å løse problemer mer effektivt.

Også når du er virkelig involvert i å gjøre noe du liker, uansett om du tegner, trene deg selv, spill videospill eller les din favorittbok, kan du føle deg helt absorbert og ikke legge merke til hva som skjer rundt deg. Som et resultat blir du morsommere fra & # 8217;.

Videre A 2017 Studio Å utforske måten folk tenker på personlige verdier funnet tester for å støtte en kobling mellom underavdeling i områder og dyp tenkning.

I studien har 78 deltakere lese 40 korte historier om beskyttede verdier, eller verdier som ofte betraktes som viktige eller hellige. Lesingen av fortellinger har aktivert nettverket i standardmodus, det samme området i hjernen som er aktivert når du går ut.

Ikke så bra

Underavdelingen i områder har noen ganger mindre ønskelige effekter.

Hvis du beveger deg bort for å håndtere noe vanskelig, som en diskusjon med partneren din eller en leksjon i sjefen din, kan du føle deg mindre angst akkurat nå. Underavdeling i områder kan hindre deg i å utfordre disse følelsene mens de kommer fram.

Da, C’er hele spørsmålet om sikkerhet, spesielt når du er i et ukjent miljø. Kanskje du beveger deg bort mens du kjører på motorveien fordi du har guidet samme sti hver dag i de siste 7 årene. Men selv om du vet hvordan du mister konsentrasjonen mens du kjører, kan lett føre til en ulykke.

Dissociasjonen kan ha en beskyttende funksjon når folk, spesielt barn, ikke kan unnslippe en og distresserende opplevelse. Det kan imidlertid ikke være det beste svaret på en situasjon som du kan bevege deg bort.

Hvis du fortsetter å dissociere deg som svar på alle slags stress, kan du ikke bruke andre mest nyttige håndteringsmetoder.

Hvordan komme tilbake til området når det er nødvendig

Drømmer med åpne øyne mens du lager gjerninger eller arbeidsaktiviteter som krever liten hjernekraft, sannsynligvis går bra. Men flytte bort mens sjefen din undersøker viktige forslag til ditt neste store prosjekt? Ikke så eksepsjonell.

Hvis du pleier å ekskludere under de upassende perioder, kan disse strategiene hjelpe deg med å holde konsentrasjonen når du trenger det.

Forankret

Jordingsteknikker kan være utrolig nyttige når du vil stoppe sonen. Radicarts betyr ganske enkelt at du gjør skritt for å forankre deg i øyeblikket.

Kan du gjøre det:

 • Puster en sterk duft, som en essensiell olje
 • forleng eller hopp på stedet
 • Skyv kaldt eller varmt vann på hendene
 • Suger en hard godteri med en intens smak (kanel, peppermynte eller til og med syre candies er gode alternativer)

Hold styr på når du beveger deg mer

Det er ofte nyttig å merke seg et kort notat når du skjønner at du har fjernet. Hvis du ikke alltid vet når det skjer, kan du spørre noen du stoler på.

Opptaket av disse episodene kan gi informasjon om enhver mental vandrende modell og hjelpe deg med å legge merke til dine tanker før du beveger deg bort. Når økt bevissthet om disse modellene er anskaffet, kan tiltak vedtas for å modifisere dem.

Øvelsesbevissthet

Bevissthetspraksis kan hjelpe deg med å øke bevisstheten om hva som skjer til enhver tid. Dette kan hjelpe mye hvis du har en tendens til å isolere mens du utfører aktiviteter som ikke krever mye mental energi. I stedet for å la tankene dine vandre, konsentrere deg om hva du gjør.

Hvis du vasker oppvasken, for eksempel, forblir det tilstede å tenke på duften av oppvaskmiddelet, til svampens grovhet, ved temperaturen på # 8217; vann og tilfredsheten du føler når du rengjør en virkelig skitten pott.

Selv pusteøvelser kan hjelpe. Fokus på hvert pust som inspirerer og utåndinger kan hjelpe deg med å fokusere din bevissthet lettere. Dette kan noen ganger hjelpe deg med å holde deg tilstede mens du kjører, spesielt hvis du sitter fast i trafikken, da pusteøvelser også bidrar til å lindre stress.

Bruk Active Listening Techniques

Hvis du skjønner at du har det gøy når du hører på andre mennesker, prøv å innlemme aktiv lytteskapasitet når du samhandler med andre.

Disse inkluderer:

 • nikk og bruk andre ikke-verbale signaler for å vise din forpliktelse
 • oppsummer eller bekreft hva de sier for å vise din forståelse
 • Spør avklaringsspørsmål hvis du føler deg forvirret eller usikker

Øvelse L’selvhjelp

Gode ​​selvhjelpsteknikker kan hjelpe deg med å håndtere stress og overvelde lettere, noe som kan gjøre underavdelingen til soner mindre sannsynlig.

Helsevesenet kan omfatte grunnleggende helse- og velværepraksis, for eksempel:

 • spise næringsstoffer
 • tilstrekkelig søvn
 • tid trening

Det kan også inkludere ting som:

 • Tilbring tid med dine egne kjære
 • Tilbringe tid til hobbyene og de andre aktivitetene du liker
 • Koble til og kommunisere med romantiske partnere på utfordringer eller ting som begge påvirker

Det er viktig å ta vare på deg selv selv på jobb, spesielt hvis du har en utfordrende eller stressende jobb. Korte og hyppige forstyrrelser for å lengre, hvile og lage en energiserende matbit, kan øke produktiviteten og konsentrasjonen.

Når du ber om hjelp

Generelt trenger du ikke å bekymre deg for å måtte eksplodere fra tid til annen, spesielt hvis det skjer hovedsakelig når du absorberes av en oppgave og ikke ser ut til å ha negative effekter på ditt daglige liv.

Men de hyppige drømmene om åpne øyne, vandrende av sinnet eller tåken i hjernen kan noen ganger være symptomer på andre problemer, inkludert ADHD Og Depresjon.

Det er viktig å snakke med en helsetjenester operatør hvis din underavdeling i soner er ledsaget av andre systemer, inkludert:

 • Vanskelighetsgrad å konsentrere eller administrere tid
 • Rastløshet eller irritabilitet
 • Vanskeligheter med å regulere L’humør eller følelser
 • vedvarende humør
 • Tanker om selvmord eller autolesionisme

Fordi dissosiasjonen kan være seriøs, er det alltid tilrådelig å snakke med en terapeut hvis du går ut jevnlig eller tror du har dissociative episoder.

Noen tegn på dissosiasjon inkluderer:

 • Sonering under stressende situasjoner
 • fullstendig løsrivelse fra hva som skjer
 • Ikke innser når du beveger deg bort
 • Tidligere traumatiske hendelser, spesielt de du ennå ikke har adressert

Terapeuter gir veiledning og støtte uten dømmekraft mens du hjelper deg med å utforske de mulige årsakene til underavdeling i områder og utvikle nyttige håndteringsteknikker.

Selv barn som lider av en liten type krise kjent som fraværskrisen, kan virke utelukket. Hvis barnet ditt ser ut til å drømme med øynene, men han svarer ikke når du prøver å tiltrekke seg hans oppmerksomhet, det er en god ide å konsultere barnelege.

Bunnlinjen

Skriv inn området mens du nyter et godt løp, og du skjønner at du har mistet regningen på de siste minuttene, sannsynligvis ikke noe du trenger å bekymre deg for.

D’En annen del, hvis du har en tendens til å isolere hele tiden, og du er ikke i stand til å stoppe det, kan det være på tide å snakke med en terapeut. Terapi kan alltid ha fordeler når underavdeling i soner eller dissociation påvirker ditt daglige liv.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.