Zinkmangel: Symptomer, diagnose og mer

Beskrivelse

Zink er et mineral som kroppen din bruker for å bekjempe infeksjoner og produsere celler. Det er viktig å behandle sår og skape DNA, den genetiske modellen i alle cellene dine. Hvis du ikke tar nok sink i kostholdet ditt, kan du ha bivirkninger som hårtap, mangel på klokke og en følelse av smak og # 8217; redusert lukt. Zincs mangel er sjeldent i USA, men forekommer fortsatt hos noen mennesker.

Symptomer

Sink brukes av kroppen din i cellulær produksjon og immunfunksjoner. C’Det er fortsatt mye å lære om sink, men vi vet at sink er en viktig del av vekst, seksuell utvikling og reproduksjon.

Når du mangler sink, kan kroppen din ikke produsere nye sunne celler. Dette fører til symptomer som:

 • Uforklarlig vekttap
 • Sår som du ikke blir husket
 • mangel på årvåkenhet
 • Redusert Dell ‘# 8217; lukt og smak
 • diaré
 • tap av Appetit
 • Åpne sår på huden

Risikofaktorer

Hvis du er gravid og lider av sinkmangel, kan barnet ditt ikke ha det han trenger for å utvikle seg riktig i fanget ditt. Og hvis du og din partner prøver å bli gravid, kan sinkmangel gjøre det vanskelig. Dette skyldes at mangelen på sink kan bringe alle «8217; impotens hos menn.

For å lære mer: Koblingen mellom sink og erektil dysfunksjon «

Folk med høyere risiko for sinkmangel i USA ammer babyer og eldre. Gravide kvinner trenger mer sink enn vanlig fordi sink i kroppen er nødvendig for å hjelpe barnet til å utvikle seg. Selv mennesker med alkoholisme er i fare for mangel. Noen Undersøkelser Viser at alkoholen gjør det vanskeligere for kroppen din fordøye sink.

Diagnose av sinkmangel

Sink fordeles i spor mellom kroppsceller, noe som gjør det vanskelig å oppdage sinkmangel gjennom en enkel blodprøve.

Hvis legen mistenker mangel på sink, må han teste blodplasmaet for en nøyaktig lesing. Andre tester for sinkmangel inkluderer en urintest og en «8217; analyse av en hårlås for å måle sinkinnholdet.

Noen ganger er sinkmangel et symptom på A’annen tilstand. For eksempel kan noen forhold føre til at sink skal behandles i kroppen din, men ikke absorbert godt. Sinkmangel kan også føre til kobbermangel. Legen din vil være oppmerksom på disse mulighetene. De kan utføre ytterligere tester for å komme til roten til din mangel.

Behandle mangelen på sink

Kostholdsendringer

Langsiktig behandling for sinkmangel begynner med diettendring. For å starte, bør du vurdere å spise mer:

 • rødt kjøtt
 • fjærfe
 • frø
 • Hvetekim
 • vill ris
 • Østers

Hvis du er vegetarianer, kan det være vanskeligere å få mengden sink du trenger fra maten du spiser. Vurdere bakt bønner, cashewnøtter, erter og mandler som alternative sinkkilder.

Department of the US’landbruk av USA opprettholder en oppdatering, Fullstendig liste av mat med høyt innhold av sink. Legg til mer av disse matene til kostholdet ditt for å unngå mangel.

Kosttilskudd

Du kan også umiddelbart behandle mangelen på sink med kosttilskudd. Sink er funnet i mange multivitamin kosttilskudd. Det finnes også i noen medisiner for forkjølelse, selv om du ikke bør ta medisin for forkjølelse hvis du ikke er syk. Du kan også kjøpe kosttilskudd som bare inneholder sink.

Hvis du bruker kosttilskudd for å øke mengden sink i kroppen din, vær oppmerksom på. Sink kan samhandle med noen antibiotika, narkotika for leddgikt og diuretika.

Kjøp sinktilskudd på nettet.

Når skal du ringe legen din

I de fleste tilfeller er en mangel på sink ikke en nødsituasjon. Når det er sagt, hvis du er gravid eller du ammer og mistanke om en mangel på sink, er det ekstremt viktig å møte det umiddelbart. Zink er viktig for en sunn utvikling i # 8217; livmor.

Hvis du vet at du mangler, og du har en diaré som varer flere dager, bør du ringe en lege. Zink er mineral som hjelper tarmen til å bekjempe infeksjoner og uten det, # 8217; infeksjon kan bli mer alvorlig.

Som med enhver tilstand, bør du kontakte legen din hvis:

 • Svimmelhet eller kvalme følelse
 • Den har en plutselig hodepine som ikke vil gå bort
 • Oppleve bevisstløsheten

Outlook

Sinkmangel oppstår i USA. Men gjennom kosttilskudd og kosttilskudd, kan du invertere trenden. Folk med sink mangel kan møte problemet på jakt etter kilder til sink og være klar over hva de spiser.