Zika utslett: Symptomer, behandling og mer

Beskrivelse

L’utslett assosiert med Zika-viruset er en kombinasjon av flate flekker (macule) og små rødlige fremspring (papules) i lettelse. Det tekniske navnet på’utslett er & # 8220; maculopapular & # 8221;. Det er ofte pruriginøst.

Zika-viruset sprer seg gjennom bitt av en infisert aedes mygg. Også overføringen er mulig Fra moren til fosteret eller ved samleie, blodtransfusjoner eller dyrebiter.

Viruset er generelt mildt og om 80 prosent av tilfellene, Ingen symptomer blir lagt merke til. Når symptomene oppstår, kan de inkludere:

 • utslett
 • feber
 • hodepine
 • utmattelse
 • konjunktivitt
 • Articolar smerter

Symptomene løses vanligvis om to uker eller mindre.

Viruset tar sitt navn fra Zika-skogen i Uganda, hvor han var Beskrevet for den første i 1947. Hans første begivenhet utbredt i Amerika var i 2015, da Brasil rapporterte hundretusenvis av Zika Cases, noen med alvorlige komplikasjoner for gravide.

Les videre for å lære mer om’utslett som kan forekomme i de som kontrakt Zika.

Bilde av Zika utslett

Del på PinterestA’utslett fra Zika-virus presenterer små rødhårede fremspring og flate flekker. | Bildekilde: Wikimedia Commons

Hva er symptomene?

De fleste med Zika har ingen hudutbrudd eller andre symptomer. Bare i et stort brasiliansk studio 38 prosent Folk med Zika husket en myggpunktur.

Hvis du bekrefter A’utbrudd fra Virus Zika, kan det se på innsiden 3 til 12 dager av en bit av en smittet mygg. L’utslett begynner ofte på kofferten og sprer seg til ansikt, armer, ben, fotplanter og palmer.

L’utslett er en kombinasjon av små røde fremspring og rødlige flekker. Andre infeksjoner som overføres av mygg har lignende hudruter, inkludert dengue og chikungunya. Disse er klassifisert som flavivirus.

Men i motsetning til disse andre hudutslettene fra flavivirus, ble det rapportert at 8217; Zika-utbrudd var pruriginøs 79 prosent saker.

Lignende utslett kan også komme fra reaksjoner på narkotika, allergier, bakterielle infeksjoner og systemisk betennelse.

En studie i Brasil på bekreftede tilfeller av Zika-virus fant at i 98 prosent av tilfeller gikk folk til lege fordi de så Zika’s utslett.

Hva årsaken?

Zika-viruset overføres hovedsakelig gjennom bitt av en infisert mygg av Aedes-artene. Viruset kommer inn i lymfeknuter og i blodet. Reaksjonen av immunforsvaret til viruset kan uttrykkes i en makulopapulær utbrudd og makulopapulær utbrudd.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legen din vil be deg om eventuelle nyere reiser som du (eller partner) kan ha hatt i områder der Zika er endemisk. De vil ønske å vite om du husker en myggpunktur.

Legen vil også be om symptomene dine og når de startet.

Siden Zika-virusutbruddet ligner på andre virusinfeksjoner, kan legen bestille en rekke tester for å utelukke andre årsaker. Blodprøver, urin og spytt kan bidra til å bekrefte Zika. De nye testene er under utvikling.

Hva er behandlingen?

Det er ingen spesiell behandling for Zika-viruset eller for utslett. Den anbefalte behandlingen ligner det for andre influensalignende lidelser:

 • hvile
 • Mange væsker
 • Paracetamol for å redusere feber og smerte

Hvor lenge varer det?

L’utslett forsvinner vanligvis alene alle’1 til 4 dager etter start.

Mulige komplikasjoner

Det er ingen komplikasjoner på grunn av samme Rash Zika. Men det kan være alvorlige komplikasjoner fra Zika-viruset, spesielt for gravide kvinner.

I Brasil, i løpet av 2015-viruset Zika-epidemien, C & # 8217, var en øke Hos barn født med et lite hode eller hjerne (mikrocephaly) og andre feil ved fødselen. De Sterk vitenskapelig konsensus er det C’Causal Association med Zika-viruset i moren.

I Americas og Polynesia er det rapporter om en økning i meningitt, meningoencefalitt og Guillain-Barré syndrom assosiert med Zika-viruset.

Hvordan og hvis Zika-viruset forårsaker disse komplikasjonene, er det nå ønsket.

Vi anbefaler gravide kvinner som har A’Zika utslett til å gjennomgå tester for å avgjøre om fosteret viser tegn på mikrocephali eller andre anomalier. Testen inkluderer ultralyd og en mester av livmorvæsker (amniocentese) for å søke etter Zika-viruset.

Hva er perspektivet?

For tiden er det ingen vaksine for Zika-viruset. Zika-viruset er generelt mildt, og de fleste merker ikke symptomer. Hvis du har A’Rash Zika eller andre symptomer på viruset, kan du forvente å gjenopprette i to uker eller mindre.

For å forhindre diffusjonen av # 8217; infeksjon til andre, beskyttet mot myggbitt i tre uker etter at Zika har fått til å delta på Zika, eller å ha besøkt en region der Zika er til stede. Hvis en mygg biter deg mens du har viruset, kan det spre viruset til andre mennesker som biter.

US Centers for Diseases Control (CDC) anbefale at gravide kvinner ikke står i områder der risikoen for zika er det en risiko. CDC er også anbefale at gravide kvinner har sex beskyttet av kondom eller avstå fra sex under graviditet.

Viruset forblir i urin og sæd lenger i blodet. Menn som har Zika-viruset, må ta forholdsregler med sin partner under graviditet, eller hvis en graviditet er forventet. CDC anbefale at menn som reiste til en region med Zika, bør bruke kondom eller avstå fra sex i seks måneder.

Forslag til forebygging

Beskytt deg selv mot myggbitt er den første forsvarslinjen mot Zika-viruset.

I områder hvor C’er risikoen for Zika, vedta tiltak for å redusere myggpopulasjonen. Dette betyr å eliminere stagnerende vann i nærheten av huset som kan heve mygg, fra plantepotter til flasker D’vann.

Hvis du bor eller reiser i en region hvor C’er risikoen for Zika:

 • Bruk verneutstyr, inkludert lange ermer, lange bukser, sokker og sko.
 • Bruk en repellent for effektive mygg som har minst en konsentrasjon på 10% av DEET.
 • Om natten, sove under en seng og opphold på steder med myggnett.