Zanafex vs Flexeril: Hva å vite om hver enkelt

Introduksjon

Smerten forårsaket av fibromyalgi kan ha en alvorlig innvirkning på livskvaliteten, noe som gjør normale aktiviteter.

To mysters kalt Zanaflex og Flexeril er blant stoffene som brukes til å behandle fibromyalgi. Disse legemidlene er ikke godkjent av mat- og legemiddeladministrasjonen (FDA) for behandling av fibromyalgi, men begge er vanligvis foreskrevet som off-label-stoffer. Finn ut hvordan du konfronterer.

Medisinsk egenskaper

Flexeril var et populært merke for Cyclobenzaprina-stoffet. Selv om Flexeril-merket ikke lenger er tilgjengelig, bruker mange leger fortsatt navnet sitt til å referere til Cyclobenzaprina.

Cyclobenzaprina omhandler sannsynligvis fibromyalgi ved å øke effekten av norepinefrin, et stoff i hjernen og ryggmargen som bidrar til å redusere smerte signaler.

Zanaflex er merket av tizanidin-stoffet. Det antas at finansiering til en reseptor eller et protein i hjernen kalles alfa-2-reseptor, noe som reduserer frigjøringen av S-stoffet i hjernen og ryggmargen. Stoffet P er et kjemikalie som bidrar til å øke tegnene på smerte fra og til hjernen.

Begge disse stoffene arbeider for å behandle fibromyalgi smerte og redusere muskelspasmer.

Følgende tabell oppsummerer andre farmakologiske egenskaper ved både tizanidin og cyklobenzaprina.

MarchizanaFlexFlexeril (Amrix) * Hva er det generiske navnet? TizianidicyClobenzaprine er tilgjengelig en generisk versjon? Ja det handler? Fibromyalgi smerte Fibromialgiqual former viser i? Oral kapsel, oral tablett oral tablett, forlenget frigjøring orale kapsel punkter av styrke har denne medisinen? Oral tablett: 2 mg, 4 mg; Oral kapsel: 2 mg, 4 mg, 6 mg oral tablett: 5 mg, 7.5 mg, 10 mg; Langvarig oral utløserkapsel: 15 mg, 30 mg som konservert? Ved romtemperatur kontrollert mellom 59 ° C og 30 ° C) ved en kontrollert romtemperatur mellom 59 ° F og 86 ° C (fra 15 ° C til 30 ° C) C’er risikoen for avholdenhet med dette stoffet? Ja ja dette stoffet har potensial for feil bruk? Ja, YES

* Cyclobenzaprina er ikke lenger solgt med Flexeril-merket.

Alkohol, avholdenhet, risiko for misbruk

Ikke drikk alkohol under bruk av tizanidin eller cyklobenzaprina. Drikke alkohol med begge stoffer kan forårsake alvorlig døsighet og gjøre deg mye mindre varsel. Denne effekten kan gjøre vanskelige aktiviteter vanskelig og farlig.

Også, du bør ikke stoppe tizanidin eller cyklobenzaprina antagelsen alle & # 8217;. Dette kan forårsake abstinenssymptomer. Dette er spesielt sannsynlig hvis du tar en av de to stoffene i lang tid.

Tizanidins abstinens symptomer inkluderer:

 • Høyt blodtrykk
 • rask hjertehastighet

Abstinenssymptomene på Cyclobenzaprina inkluderer:

 • kvalme
 • hodepine
 • tretthet

Hvis du trenger å forstyrre # 8217; å ta en av de to stoffene, snakk med legen din. De kan sakte senke doseringen over tid.

Selv om det ikke er vanlig, i noen tilfeller, har tizanidin og cyklobenzaprina blitt misbrukt eller misbrukt. Pass på at du tar begge stoffer akkurat som legen din forteller deg. Hvis du har spørsmål eller tvil, snakk med legen din.

Kostnad, tilgjengelighet og forsikring

Tizanidine og Cyclobenzaprina er tilgjengelige både som merkede merker og generiske stoffer.

Generelt er merkede stoffer dyrere enn generiske. Blant generikkene kan tizanidin være litt dyrere enn cyklobenzaprina. Begge stoffene er tilgjengelige i de fleste apotek.

Helseforsikringsplanene dekker vanligvis de generiske former for både narkotika uten forhåndsgodkjenning. Forsikringsselskapene vil i mange tilfeller kreve A’forebyggende autorisasjon for Zanaflex eller Amrix (et nåværende varemerke for langvarig utgivelse Cyclobenzaprina).

Bivirkninger

Tizanidin og cyklobenzaprina forårsaker lignende bivirkninger. Følgende diagram sammenligner eksempler på bivirkninger av begge legemidlene.

Vanlige uønskede effekter Tizanidinaciclobenzaprina Tørrhet i munnxxen Sonnolenzaxx Cappogiroxx Svakhet eller mangel på energi CostipazionexxEvosismxxxinage veier Urinariexvomitox unormale resultater av hepatiske funksjonalitet HeadachexconfusionXNAUSEAXIndiggavExx Take InvantEx Language Disorrarred Vision ofre

Disse stoffene delte også alvorlige bivirkninger, inkludert:

 • Endringer i hjertesykdom
 • Lavt blodtrykk
 • Leverproblemer
 • Alvorlige allergiske reaksjoner (kan forårsake utslett, kløe, hevelse i halsen eller pusteproblemet)

I sjeldne tilfeller kan leverproblemer på grunn av disse legemidlene forårsake hepatitt (betennelse i leveren) og gulsott (guling av huden og hvite øynene).

Tizanidin kan også forårsake ekstrem døsighet og hallusinasjoner (se eller føle ting som ikke er ekte) eller vrangforestillinger (falske trosretninger). Videre kan cyklobenzaprina forårsake:

 • Serotonergisk syndrom, med symptomer som forvirring, hallusinasjoner, agitasjon, svette, høyeste kroppstemperatur, tremor, kramper, muskelstivhet, kvalme, oppkast og diaré
 • Urinproblemer, som ikke å være i stand til å urinere eller helt tømme blæren
 • anfall

Farmakologiske interaksjoner

Tizanidin og Cyclobenzaprina kan samhandle med noen andre stoffer.

For eksempel samhandler begge legemidler med depressivene i sentralnervesystemet (SNC) som alkohol, narkotika og benzodiazepiner. L’tizanidin eller cyklobenzaprina ansatt med en SNC-depressor kan forårsake intens døsighet.

Begge stoffene samhandler også med noen rusmidler for hypertensjon.

Her er noen eksempler på andre stoffer som kan samhandle med tizanidin og cyklobenzaprina.

Tizanidina Cyclobenzaprina Antidepressiva midler av SNC som benzodiazepiner, opioider og antidepressiva antidepressiva av SNC som benzodiazepiner, opioider og antidepressiva tricykliske stoffer for medisinene for høyt blodtrykk som klonidin, guanfacium og methythops, blodtrykksmedikamenter som klonidin, inhibitorer av meksiletin, den propafenon og verapamilmonoammina oxidase (MAO-hemmere), slik som fenelzin, tranylcypromin og isocarbossazidantibiotici som levofloksacin, moksifloksacin og ofloxacincerti antidepressiva og antiannitici, tranylcypromin og isocarbossazidantibiotici som levofloksacin, moksifloksacin og ofloxac, noen antidepressive midler og angstdempende midler, tranilacicloidina, smertestillende medikamenter, meveracicloidina , prevensjonsmidler, mecloxokikloksin, smertestillende stoffer.

Bruk med andre medisinske forhold

Både Tizagnine og Cyclobenzaprina kan forårsake problemer hvis du tar dem når du har andre helseproblemer. Du bør unngå å bruke Cyclobenzaprina hvis du har en langsom hjerterytme eller hjerterytmeproblemer. Under noen omstendigheter kan tizanidinet brukes trygt i dette tilfellet.

Du bør også diskutere sikkerheten til tizanidin hvis du har en nyresykdom eller lavt blodtrykk. Snakk med din cyklobenza sikkerhetslege hvis du har:

 • Hyperthyroidism
 • Nylig hjerteinfarkt
 • hjertefeil
 • Konvulsiv lidelse
 • Leversykdom (avhengig av typen)

Hvis du er gravid eller ammer, bør du også diskutere bruken av Cyclobenzaprina med legen din.

Snakk med legen din

Tizanidin og Cyclobenzaprina er avslappende muskel som bidrar til å behandle muskelsmerter på grunn av fibromyalgi. Effektiviteten av disse legemidlene er ikke sammenlignet i kliniske studier, så vi vet ikke om man er mer effektiv enn 8217;.

Imidlertid er C’er mye mer klinisk forskning på effekten av cyklobenzaprina for fibromyalgi med hensyn til tizanidin. Vanligvis brukes de beste studerte stoffene først.

Legen din vil velge den beste medisinen for deg basert på faktorer som din helse og andre stoffer du tar.