Yoghurt for IBS: Hva skal du se etter og unngå

Yoghurt og IBS reaksjoner

Å spise yoghurt kan bidra til å lindre symptomer på Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS) Siden yoghurt inneholder probiotika, eller # 8220; gode bakterier & # 8221; som bidrar til å sette inn sunne bakterier i # 8217;. Men yoghurt er også i noen matlister for å unngå hvis du har L’IBS. Så hvilke råd bør du følge?

Sannheten er at 8217; IBS er forskjellig for alle, fra årsaken til typer symptomer. Den eksakte årsaken er ikke kjent, noe som betyr at kroppen til noen mennesker kunne reagere dårlig til yoghurt mens andre kan finne at det hjelper deres symptomer og forhold. Bare en lege kan hjelpe deg med å avgjøre om du skal spise yoghurt for å behandle dine IBS-symptomer.

Yoghurt hjelper IBS L & # 8217?

Gjennom årene har mange studier blitt utført på effekten av probiotika hos personer med IBS, men resultatene er motstridende. Dette er ikke overraskende, men siden IBS har forskjellige årsaker til forskjellige mennesker. Største studier er nødvendig før legene kan være trygge nok til å foreskrive probiotika til folk med IBS regelmessig.

Hvilken forskning sier

Forskningen og studiene som utføres på yoghurt og IBS gir alle motstridende resultater. For eksempel a Klinisk eksperimenter 2011 I 122 personer med IBS fant at en probiotisk tablett betydelig reduserte symptomene på # 8217; IBS i 47% av deltakerne tok probiotisk etter fire uker. En annen studere Brukte en kombinasjon av probiotika i 30 personer med IBS og funnet at blandingen var betydelig bedre enn en placebo pille i å forbedre symptomene på # 8217; IBS, inkludert smerte og gass, men ikke hevelse.

7 greske yoghurt helsemessige fordeler »

Men en studere Han undersøkte probiotika i Yoghurt Activia-merkevaren og oppdaget at han ikke klarte å dra nytte av 274 deltakere med IBS og forstoppelse. To Andre studier Han undersøkte probiotika i 73 personer med IBS og hadde også negative resultater.

Den beste yoghurt for symptomene på # 8217; IBS

Hvis du vil prøve yoghurt for IBS, og du vet at meieriprodukter ikke forverrer symptomene dine, ser du etter en yoghurt som inneholder probiotika eller har en segl som sier «8220; liv og aktive kulturer & # 8221;. Det er ingen offisielle standarder for å merke en yoghurt som & # 8220; men National Yogurt Association (NYA) skapte en tetning & # 8220; liv og aktive kulturer & # 8221;.

For å oppnå denne tetningen må produsentene gi NYA laboratorietester som deres kjølte produkter inneholder Minst 100 millioner enheter som danner kolonier (CFU) per gram, og frosne produkter har minst 10 millioner CFUer per gram på produksjonstidspunktet. Disse levende avlingene er nødvendig for å tykke melk, men noen yoghurt kan inneholde mindre enn 1000 bakterier per gram, som er ganske liten når det gjelder bakterier. Du finner en liste over merker som er godkjent av Nya På Nya-nettsiden.

Fordi yoghurt ikke er en del av FodMap dietten?

Dairy Yoghurt kan være et problem i FodMap dietten av to grunner. Først inneholder den fett, noe som kan øke diaréene. En annen grunn er at noen mennesker med IBS også er laktoseintolerante. Dette betyr at kroppen din ikke kan fordøye laktose, som er vanlig i meieriprodukter.

For disse menneskene kan yoghurt forverre symptomene, inkludert magesmerter, hevelse og gass. Hvis en økning i fett eller en allergisk laktose-reaksjon forårsaker IBS-symptomer, kan du prøve tynne yoghurt eller ikke-meieriprodukter, for eksempel soyoghurt, kokosnøtt eller mandelmelk.

7 tips for å unngå eksacerbasjoner av # 8217; IBS »

Hvordan spise i henhold til FodMap dietten

FodMap står for & # 8220; gjærbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler & # 8221;. Denne spesielle dietten fokuserer på begrensningen av mengden kortkjede karbohydrater i kostholdet fordi disse typer karbohydrater ikke kan absorberes godt fra # 8217; mykt tarm. For å redusere IBS-symptomene, vil du kanskje følge FODMAP-dietten.

Matvarer som skal unngås for IBS

 • hvitløk og løk
 • Meieriprodukter
 • Mat med mais sirup med et høyt fruktoseinnhold
 • Produkter som inneholder korn
 • Grønnsaker som brokkoli og artisjokker
 • Noen frukter som epler, aprikoser og avokado
 • Erter og svarte bønner

22 Oppskrifter kompatible med IBS for å prøve »

Mat godkjent av FODMAP

 • Melk uten meieriprodukter som mandel eller hampelk
 • Brie feta og ost
 • Frukt som appelsiner, ananas, melon og blåbær
 • Grønnsaker som courgette, salat, agurker, auberginer og poteter
 • Proteiner som biff, tofu, kylling og fisk
 • Brød uten hvete
 • Mel d’havre

Ta bort

Det virkelige svaret når det gjelder yoghurt og IBS er: det avhenger! Ikke alle mennesker som lider av IBS demonstrerer de samme symptomene, så du vil kanskje teste yoghurtreaksjonen din før du inkorporerer den helt i kostholdet ditt. Hvis melken yoghurt forverrer symptomene, bør du sannsynligvis unngå alt sammen. Men hvis du føler deg bra etter å ha spist yoghurt, ikke C & # 8217, det er grunn til å slutte å smake på det.

Pek på en yoghurt med minst 100 millioner cfus og, som med de fleste matvarer, smaksprøver i moderasjon. Den hvite og tynne yoghurt er en’beste alternativet fordi det ikke inneholder for mange sukker eller fettstoffer. Det er også andre måter å få probiotika, inkludert Dyrket yoghurt uten meieriprodukter, Kefir, kosttilskudd og forsterket mat.

Kontakt legen din hvis du ikke er sikker på at yoghurt er et godt alternativ for deg. Uten en ekspert mening er det mulig at yoghurt verre symptomene, avhengig av hva som forårsaker IBS. Under ditt besøk kan du også spørre legen din:

 • Hvordan vet jeg hva mat forverrer mine symptomer?
 • Du kan lede meg til en ernæringsfysiolog eller dietten spesialisert på personer med IBS?
 • Hvordan yoghurt jeg kan spise på en gang?
 • Det er spesielt merker som er best eller sikreste enn andre?
 • Og dine andre pasienter med IBS; De var vellykkede med yoghurt?
 • Det er bedre måter å få probiotika fra kostholdet mitt?

Legen din og en dietiker vil gi deg de beste alternativene for kostholdet ditt, livsstil og preferanser.