Yoghurt for hår og hodebunn: Fordeler og applikasjonsmodus

Del på Pinterest

Vi kjenner hovedsakelig yoghurt som deilig og næringsrik mat. Det er rik på viktige næringsstoffer, probiotika og proteiner.

Men du visste at dette produktet basert på gjæret melk er også en tradisjonell Midtøsten behandling For vekst og hår restaurering?

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan yoghurt kan være til nytte for håret og hodebunnen og hvordan du bruker den.

Yoghurt hår masker

Fordelene med «8217 applikasjonen av yoghurt på hår og scalps har ikke blitt demonstrert i klinisk forskning. Imidlertid støtter anekdotiske tester og kulturelle tradisjoner sin bruk på denne måten.

En av de mest populære direkte applikasjonene er hårmasken, også kalt dypbalsam.

Tilhengere av yoghurtbaserte hårmasker tyder på at protein i yoghurt fremmer sterkt og sunt hår. De tror også at l’melkesyre i yoghurt:

 • Renser hodebunnen
 • Eliminer døde hudceller
 • Hjelp veksten av hårfollikelen

Folk bruker yoghurt hår masker for å håndtere hårskader forårsaket av:

 • L’Miljø, for eksempel fra solen, fra # 8217; atmosfærisk forurensning og sesongmessige endringer
 • Styling verktøy, som hårbørster, strykejern og hårføner
 • Hårprodukter, som de som brukes til styling, farging, strykejern og # 8217; krølle

Påfør en hårmaske til yoghurt

Tilhengere av’bruk av hår yoghurt og hodebunn foreslår å bruke det som følger:

 • Begynn med tørt hår.
 • Påfør masken til yoghurt på hårrøttene og arbeid det over hele hårets lengde.
 • La det stå i 20-30 minutter. Noen foreslår å dekke håret ditt med dusjhodetelefon.
 • Skyll masken med varmt vann. Noen foreslår å gjøre sjampo med en delikat sjampo etter å ha skyllet masken.
 • Yoghurtmaske Oppskrifter for spesifikke hårforhold

  Selv om det ikke er spesifikt støttet av vitenskap, tyder anekdotiske tester at noen hårmaske ingredienser blir med i visse hårforhold. Disse fordelaktige hårforholdene og ingrediensene inkluderer:

  Hårtilstand Ingredienser fordelaktige skadet hår til mykhet; Jordbær for glans; Kokosnøttolje for å stimulere hårveksten; Egg for vitamingjenvinning og mineraledandruffyogurt og sitron for å behandle flass; Honning for å hydrere hodebunnen og yoghurt for mykhet; Honning for hydrering, hår av, yoghurt for mykhet; honning for hydrering; kokosnøttolje for å hydrere frizzy hår og yoghurt for å fukte; banan å volumisere; Honning for hydrering og sjampo for fet hår for rensing; sitron for å avfette; Natriumbikarbonat for å balansere det fortynnede pH-yoghurtnivået for å eliminere hårsekkene; Aloe vera å mate hårsekkene; svak yoghurt for proteiner; olje d’air condition oliven; Egg for vitaminer og mineraler

  Hvis du tenker på å legge til en yoghurt hårmaske til hårpleie rutinen, spør din mening om din dermatolog eller frisør. De kunne ha et annet produkt eller oppskrift som de tror er det beste for deg, håret ditt og hodebunnen din.

  Prøv en oppdateringstest før du bruker yoghurt (eller andre ingredienser) på håret og hodebunnen

  Før du prøver en yoghurt hårmaske, kontroller ingrediensene for potensielle allergener, som A’melkallergi.

  Hvis du ikke er sikker på andre potensielle allergier, kjører du en lappstest på huden før du bruker håret ditt.

  For å gjøre dette, gni en liten mengde ingrediens på # 8217; underarm og vent 30 minutter.

  Hvis huden din ikke viser tegn på allergisk reaksjon (kløe, rødhet, brennende), er det sannsynlig at det er godt å bruke det på håret og hodebunnen.

  Flass og effekter av yoghurtforbruk

  Ifølge en 2017 Studio På 60 sunne menn i alderen mellom 18 og 60 år har yoghurtforbruket betydelig redusert tegn og symptomer på moderat til alvorlig flass.

  Studien foreslo at de positive effektene potensielt kan tilskrives probiotika av yoghurt og deres innvirkning på immunforsvaret og på den kutan barrieren.

  Ta bort

  Selv om fordelene med [8217 bruk av yoghurt som et produkt for hårpleie ikke støttes av klinisk forskning, mener mange mennesker at anekdotiske tester og kulturelle tradisjoner foreslår fordelene med hår yoghurt og hodebunn.

  Rik på proteiner, viktige næringsstoffer og probiotika, blir yoghurt ofte brukt som en ingrediens i hårmasker som mange tror har en kosmetisk og reparatørpåvirkning på håret.