Yoga for kreftpatienter: 5 fordeler

I 2015 anslås det at mer enn 1.6 millioner folk har blitt diagnostisert bare i USA. De vil bli utsatt for smertefulle behandlingsregimer, stress og følelsesmessig traumer.

Terapeutiske aktiviteter som yoga kan integrere medisinsk behandling mot kreft for å helbrede kroppen, sinnet og ånden i midten av kampen mot kreft.

Ulike studier har vist at yoga kan kjempe mot tretthet og forbedre styrke og rekkevidde av bevegelse for pasienter som står i kreftbehandling og sier Dott. Maggie Domename Del John Wayne Cancer Institute of Santa Monica, California.

Så hva er fordelene med yoga hos kreftpasienter og hvordan du kan starte?

1. Lavere tretthet

Flere studier har tilkoblet yoga med tretthetsreduksjon i kreftpasienter. Flere studier rapporterte en betydelig reduksjon i tretthet gjennom yoga bruk og Tre studier har vist at tretthet av pasienter redusert med antall yoga-økter per uke.

2. Redusere stress

Bekjempelse av en farlig sykdom for livet er fysisk, følelsesmessig og mentalt stressende. Yoga kan være i stand til å hjelpe med dette aspektet av kreft. En studere Han fant ut at praksisen med en syv ukers yoga rutine var i stand til å redusere sannsynligheten for å utvikle & # 8220; # 8217 lidelser; Opptil 65 prosent. Andre søk Det har oppdaget at stressreduksjon også forbedrer livskvaliteten, L’appetitt og kan være ansvarlig for å redusere smerte.

3. Forbedrer fysisk drift

I tillegg til alt du har i tankene, påvirker kreft din bevegelseskapasitet. Tilbring tid på sykehuset eller bli syk hjemme kan gjøre kroppen stiv og vondt og gjøre det vanskeligere å fullføre daglige aktiviteter. Som en vanlig treningsform, er Yoga en delikat måte å være smidig og aktiv. En gjennomgang av 16 tester Det har oppdaget at den vanlige praksisen med yoga kan forbedre funksjonell velvære både hos kreftpasienter og i overlevende.

4. Sov bedre

En kombinasjon av fysisk og psykisk stress kan gjøre søvn vanskelig, men kroppshelbredelse krever en bred hvile. Yoga kan hjelpe med søvnløshet og gjøre det lettere for kreftpasienter slapper av om natten. Noen søk har oppdaget at yoga er i stand til å forbedre kvaliteten,’effektivitet og søvnlengde.

5. Lavere risiko for gjentakelse

& # 8220; har vist seg at den oversettes til en reduksjon i tettheten av kroppsfett, noe som kan bidra til å redusere risikoen for kreftgjenkjenning og Relesion i vanlig yoga praksis. L’fedme er En risikofaktor For kreft og risikostyring er det viktig selv etter en diagnose og en helbredelse. L’Vanlig trening gjennom Yoga er bare en måte å holde risikoen i sjakk.

Så fra hvor du begynner?

Kreftpasienter og gratis overlevende uten kjennskap til yoga praksis bør snakke med legen din om programmer som kan være spesifikke for deres tilstand. Et økende antall kreftsentre tilbyr slike velværeprogrammer og yoga instruktører blir stadig mer erfarne med å jobbe med disse pasientene.

Jeg jobbet med pasienter med kreft i fortiden & # 8221; sier Jessica Bello, grunnlegger og direktør for Jbyoga Til East Hampton, New York. & # 8220; En praktisk yoga fokusert på å reparere stillinger, avslapping og meditasjon er veldig nyttig for tretthet, L’angst, depresjon og andre symptomer på kreft og kreftbehandling.& # 8221;

Bellactored anbefaler fire poser for å komme i gang:

1.Vri på vertebral kolonne som sitter

Bellactored sier at denne stillingen kan hjelpe med fordøyelsen og kvalme. Begynn å sitte på bena krysset på gulvet.

 • Breath dypt.
 • Under utåndingen roterer kroppen sakte for å se utover høyre skulder, og sette venstre hånd på høyre kne og høyre hånd bak kroppen.
 • Puste dypt og hold forlengelsen.
 • 2. Ben på veggen

  Også kjent som Viparita Karani, kan denne posen bidra til å bekjempe tretthet.

 • Sitt på gulvet med venstre side mot veggen.
 • Ta til venstre og bruk bena mot veggen mens du senker kroppen i utsatt stilling.
 • Flytt baken mot veggen.
 • Skuldrene og hodet hviler på gulvet mens benene forlenger veggen i denne avslappede posisjonen.
 • 3. Liggende bindingsvinkel

  Supta Baddha Konasana kan også redusere tretthet og stress.

 • Begynn å sitte og nærmer seg føttene foran deg, med planter foran den andre, knærne foldet og hælene vendt mot lysken.
 • Ligger sakte, støtter deg selv med armene dine til ryggen hviler på gulvet.
 • Slapp av og pust dypt, med armene hennes langs hoftene hennes.
 • 4. Meditasjon fra å sitte

  En pose for nybegynnere, sitte meditasjon hjelper deg med å fokusere på å puste og bevissthet.

 • Sitt på gulvet med krysset ben foran deg.
 • Føler at beinene dine sitter i kontakt med gulvet.
 • Strekker ryggraden for å sitte opp på toppen og litt senker haken, slik at nakken er justert med ryggraden.
 • Puste dypt og prøv å forhindre at sinnet kan unngå.
 • & # 8220; Vi vet at livet er smertefullt & # 8211; Hva å få kreft og gjennomgå en antitumor behandling er ekstremt smertefull, både følelsesmessig og fysisk & # 8221; sier lite det. , Men som yogi, blir vi også lært at lidelse er valgfritt, som vi kan forvandle vår lidelse i oppvåkning med anerkjennelsen om at alt i livet er for vår oppvåkning.& # 8221;

  Bello anerkjenner at denne virksomheten er lettere å si enn å gjøre, men yoga kan forvandles av kreftpasienter som er i stand til å sette den i praksis.