Øyenvipper i øyet: Hvordan fjerne trygt og andre forslag

Del på Pinterest

Øyevippene, de korte hårene som vokser alle «8217; enden av øyelokket, tar sikte på å beskytte øynene mot støv og rusk.

Kjertlene i bunnen av øyevippene bidrar også til å smøre øynene når du slår øyelokkene. Fra tid til annen kan en øyenvippe falle i øynene og bli sittende fast i et minutt eller to.

Når dette skjer, kan du prøve irritasjon eller kløe under øyelokket. Du kan ha pulsen å gni øyet og øyet og vil trolig begynne å rive.

Hvis du har en øyenvippe i øyet, prøv å holde seg rolig og følge instruksjonene i denne artikkelen. Mesteparten av tiden kan øyevippene fjernes enkelt og enkelt uten ytterligere komplikasjoner.

Hvordan identifisere

Øyevippene i øyet kan virke flagrende, granuløst eller skarpt og skarp. Du kan eller ikke føle øyevippene faller og kunne eller ikke være resultatet av gnidningen av øynene.

Du kan identifisere at det som er i øynene, er en øyenvippe som står foran et speil, og holder øyet åpent og beveger det på den ene siden til den ene og # 8217;. Øyevippene kan bli synlige eller ikke. Følg trinnene nedenfor hvis du ser eller mistenker at det er øyenvipper i øyet.

Slik fjerner du en øyenvippe

For å fjerne en øyenvipper fra # 8217; øye trygt, følg disse trinnene:

 • Før du gjør noe, vask forsiktig hendene med såpe og såpe og tørk med et håndkle. Fjern kontaktlinser hvis du går inn i dem. Du vil ikke introdusere bakterier i øyet, spesielt når det allerede er irritert.
 • Foran et speil trekker du forsiktig huden over soprakivået arcata og huden under øyet. Se nøye for et øyeblikk og se om du kan se øyenvippene flyte i øynene dine.
 • Uten å krympe øynene dine, ta et dypt pust og blinker øyelokkene flere ganger for å se om dine naturlige tårer vil vaske fra øyevippene.
 • Hvis det virker for deg at øyevippene bak øvre øyelokk, trekker forsiktig øvre øyelokk fremover og mot nedre øyelokk. Slå opp, deretter igjen, så rett og til slutt ned. Gjenta denne prosessen for å prøve å flytte øyenvippene mot midten av øyet.
 • Bruk en våt bomullspute for å prøve å ta forsiktig øyevippene hvis du ser at de glir ned mot eller under nedre øyelokk. Gjør det bare hvis øyenvippen er på den hvite delen av øyet eller øyelokk.
 • Prøv kunstige tårer eller en saltoppløsning for å skylle øyevippene.
 • Hvis ingen av de tidligere passasjerene har vært vellykkede, ta et lite glass juice og fyll det med varmt og filtrert vann. Senker øyet til koppen og prøver å skylle øyevippene.
 • Som en siste utvei, kan du prøve å ta en dusj og lette en lett jet d’vann til øynene dine.
 • For barn

  Hvis sønnen din har et øye som er fast i øyet, bruk ikke negler eller andre spisse gjenstander for å prøve å få det.

  Hvis de forrige trinnene ikke virker, må du holde sønns øyne åpne og be ham om å se på en side på # 8217; andre og opp og ned mens du skyller den med en saltvann eller øyedråper til kunstige tårer.

  Hvis de ikke er tilgjengelige, bruk en lysstråle med rent, varmt eller kaldt vann. Du kan også prøve å bruke en våt bomullspute alle’øye for å prøve å fjerne den.

  Hvis et hjørne forblir fast i øynene eller øynene til et barn for mer enn ett’Nå må du kanskje ringe en lege for å be om hjelp. Gjentatte forsøk på å fjerne en øyenvippe fra ett øye kan skrape og irritere hornhinnen, noe som øker risikoen for øyeinfeksjoner.

  Hva å gjøre

  Hvis en øyenvippe flyter i øynene dine i omtrent et minutt, kan du begynne å bli gal. Å holde roen er din beste strategi for å fjerne et fremmed objekt fra øyet.

  Her er en kort liste over ting å unngå mens øyevippene er i øynene dine:

  • Ikke prøv å fjerne øyevipper når du har kontaktlinser i øyet.
  • Ikke rør øynene dine uten å vaske hendene først.
  • Ikke bruk pinsett eller andre spisse gjenstander.
  • Ikke prøv å kjøre eller bruke sensitivt utstyr.
  • Ikke ignorere øyevippene og håper å forsvinne.
  • Ikke få panikk.

  Langsiktige bivirkninger

  Vanligvis er en øyenvippe i øyet en midlertidig ulempe som du kan løse raskt alene.

  Hvis du ikke kan fjerne øyevippene, kan du skrape øyelokket eller # 8217;. Bakteriene i hendene dine kan bli introdusert i # 8217; øye mens det er irritert. Du kan også skade øyelokket ditt eller kåt, og prøver å fjerne øyenvippene ved hjelp av negler eller et spiss objekt.

  Alle disse faktorene øker risikoen for konjunktivitt (rosa øye), cheratitt eller palpebral cellulitt.

  Andre potensielle årsaker

  Hvis du føler at jeg hadde en øyenvippe i øynene dine, men du kan ikke finne det, du kan være noen og # 8217; mer på spill.

  De inngrodde øyenvippene er en vanlig tilstand der øyevippene vokser under øyelokket i stedet for mot utsiden. Noen øyeforhold, som blefaritt, kan øke sannsynlighetene som inkarnerer øyevipper forekommer.

  Hvis øyenvippene dine ofte faller, kan du ha et hårtap eller en «8217; øyelokkinfeksjon. De fallende øyenvippene kan også være et tegn på at du er allergisk mot et kosmetisk produkt.

  Hvis du ofte føler følelsen av en øyenvippe eller et annet objekt under øyelokket, kan du ha det tørre øye eller en i øyelokket. Hvis disse symptomene forsvinner, bør du konsultere din oftalmolog.

  Når skal du se en lege

  I noen tilfeller kan en øyenvipper i øyet føre til en reise fra oculisten. Du bør ringe profesjonell hjelp hvis du finner ett av følgende problemer:

  • Et hjørne fanget i øynene i mer enn forskjellige timer
  • rødhet og rive som ikke stopper etter øyenvippe fjerning
  • Pus eller grønn eller gul slim fra øynene dine
  • blør

  Bunnlinjen

  Øyevippene i øyet er en ganske vanlig tilstand og kan vanligvis behandles hjemme. Unngå å gni øynene dine og vask alltid hendene dine før du berører øyet. Fremfor alt, prøv aldri å fjerne en øyenvippe fra øyet med et spiss objekt som en pinsett.

  I noen situasjoner kan du trenge hjelp av en oftalmolog eller en optometrist for å fjerne øyenvippene trygt. Snakk med din oftalmolog hvis du finner ut at øyevippene ofte faller i øynene.