Øyeliddyr | Definisjon og pasientutdanning

Beskrivelse

Øyelokkene dine beskytter øynene dine. Hold ut fremmedlegemer som støv og sand. Selv L’gjerning av banging øyelokken holder øynene våte. Den sporadiske slam av en palpber er normal. Øyelokkforstyrrelsene kan forårsake palpebra:

 • sagging
 • spasmer
 • betennelse
 • lammelse
 • vekst

Expanderforstyrrelser som involverer betennelse

Blefaritt

Blefarite er en «8217; betennelse i øyelokkene. Olje og bakterier dekker kanten av øyelokk, nær bunnen av øyevippene. Kan føre til:

 • klø
 • Pungent
 • Fiery
 • skorpe
 • rødhet

Blepharite kan ofte føre til en pigger eller en calazio. Du kan håndtere blefaritt ved å bruke varme pakker, rengjøre øyelokkene med en fuktig klut og en sjampo for barn og påføring av en antibiotisk salve.

Orzaiolo

En grisstykke eller hordeolum, er en rød og sensitiv fremspring som vises på kanten av øyelokk. Årsaken A’bakteriell infeksjon i en talgkjertel, en hårfollikel eller en svettekjertel. Grisene vanligvis retrett uten behandling over tid. Påfør varme og fuktige pakker flere ganger om dagen kan hjelpe helbredet raskere. Hvis du har en grisstykke som ikke beveger seg innen en eller to uker, må du kanskje ta antibiotika.

Calazius

En Calazio er en knutepunkt på øyelokket på grunn av hindringen og all betennelse i en sebaceous kjertel. Noen chalazion helbreder uten behandling, men anvendelsen av en varm pakke vil akselerere helbredelsesprosessen. Du må kanskje ta medisiner eller gjennomgå kirurgi for å fjerne den. Hvis en Calazio regraves på samme punkt, bør du konsultere legen din. Kan utelukke en kreftvekst.

Meibomianite

Meibomianitt, eller bakbladitt, oppstår når sebaceous kjertlene i øyet til bunnen av øyevippene hindrer. Øyelokken er tykkere og kan bli skarp. Behandlingen for Meibomynite er det samme som blepharite.

Obstruksjon av lakrimalkanalen

Det lille hullet i # 8217; innvendig hjørne av hvert øye fører til tårne, som drenerer tårene fra # 8217; øye til nesen. Når ledningen hindrer, kan den flamme eller infisere seg selv. L’området vil svulme og kunne laste ned pus. Vanlige symptomer inkluderer:

 • irritasjon
 • klø
 • Laceration
 • Pungent
 • Fiery

Mange hindringer løser spontant. Varmpakker akselererer helbredelsesprosessen. L’området kan også masseres for å fjerne blokken. Du kan ta aktuelle og orale antibiotika for å behandle infeksjonen. Hvis andre behandlinger ikke virker, kan kirurgi være en «8217; alternativ som en siste utvei.

Øyeliddesykdommer som involverer skade

Seborrheic keratose

Seborroic keratose er en tilstand som forårsaker fet og pigmenterte lesjoner som ser ut til å bli angrepet til huden. De kan forekomme hvor som helst på huden, inkludert øyelokkene. De er vanlige hos eldre og legen kan kirurgisk fjerne dem.

Pentinal keratose

Den pentinale keratosen vises som en skinnflekk som er:

 • Skålen
 • Hvit
 • flaky
 • scaly

Det kan være en forløper for karsinom.

Hydrocystoma

En hydrocystoma er en klar cyste som vises nær kanten av øyelokket. Den vanligste årsaken er en lås av svette kjertler. Legen kan kirurgisk fjerne ham hvis han forstyrrer utsikten eller forårsaker smerte.

Smittsom mollusk

Denne tilstanden forårsaker småvoksete noduler. Det skyldes A’viral infeksjon. Forekommer hos personer som har et kompromittert immunsystem. Nodulene kan forårsake betennelse i hårsekkene hvis de forekommer i nærheten av en øyenvippe. Legen kan fjerne dem ved å utføre kirurgi eller fryse dem, men ofte løser uten behandling når den virale infeksjonen forsvinner.

Nevo

Snøer er små lesjoner som folk er født. Folk kaller oftest dem moles, cravings eller tegn på skjønnhet. De kan være retter eller høye og kan eller ikke bli pigmentert. Vanligvis er de ikke lokkene. Hvis man endrer seg i # 8217; utseende eller i størrelse og blir uregelmessig i farge eller form, bør legen vurdere det for melanom.

Xantelasma

En xantelasma er en myk og gulaktig flekk som kan vises under øyelokkens nedre fold. Genetiske faktorer eller høyt kolesterol kan forekomme. Legen kan fjerne den kirurgisk eller ved hjelp av en karbondioksidlaser.

Mekaniske øyelokkforstyrrelser

Blepharospasmo

En blefarospasme er en unormal og ufrivillig spasme av palpebralmuskelen. Det kan vises som en øyenvippe slår, spasmer eller repeterende flagrende. Det er forskjellig fra slaget av ikke-patologiske øyelokk, som ikke påvirker resten av ansiktet ditt. Kan påvirke noen, spesielt i perioder med søvnmangel eller stress.

Typer av blefarospasmer inkluderer:

Benigno Essential Blefarospasme (Beb)

Beb oppstår på begge sider av ansiktet. Det er en form for Dystonia, som er en lidelse som forårsaker ufrivillig muskel sammentrekninger på grunn av feil i basen ganglia. Beb utvikler seg sakte og noen mennesker har problemer med å holde øynene åpne eller er følsomme for lys. Symptomene oppstår vanligvis i løpet av dagen og opphøre under søvn.

Som tilstanden forverres, blir spasmer hyppigere og intense, og ofte tvinger øynene som lukker i perioder. Dette kan sikre at folk med alvorlig BEB blir funksjonelt blinde, selv om de ikke har noe galt med øynene. BEB manifesterer seg i menn og kvinner, men mest blant eldre kvinner.

Kirurgi kan noen ganger stoppe muskelspasmer, men dette vil forårsake permanent skade på øyelokket. Noen stoffer fungerer, inkludert botulinumtoksininjeksjoner for å slappe av eller lamme musklene med spasmer.

Hemifacial blepharospasm

Denne form for blefarospasme manifesteres på bare den ene siden av ansiktet, og det er vanligvis årsaken til ansiktet i ansiktet. Noen ganger kan svulster forårsake blefarospasmer. Hvis du har ansikts spasmer på den ene siden av ansiktet, bør du sende inn en cerebral magnetisk resonans.

Blepharoptosis

Blepharoptosis, eller Ptosis, oppstår når øvre øyelokk senkes. Hvis øyelokket er senket nok, kan det blokkere eleven, noe som forårsaker delvis blindhet. Ptosis har en rekke mulige årsaker, inkludert:

Medfødt Ptosi

Utviklingsproblemer i heisen, muskelvirkende øvre øyelokk, kan forårsake medfødt ptosi. Et barn kan bli født med denne typen ptosis. Tilstanden slår vanligvis et øye. Hvis øyelokket går ned nok til å skjule det visuelle feltet, må barnets lege utføre kirurgi for å korrigere ptosen og lette utsikten. Ellers kan barnet ditt utvikle lat visning eller permanent syns syn.

Ptosi Aponeurotica

Ikke-medfødt ptosis er vanligvis resultatet av aldring. Langsiktige effekter av tyngdekraften eller # 8217; repeterende åpning av øyelokk, som når du bytter kontaktlinser, strekker bindevev i øynene som stikker til heisen. Begge øyelokkene påvirkes vanligvis, selv om det ofte vil senke nedover bunnen av # 8217;. Behandling for denne tilstanden sørger for kirurgi.

Miastenia seriøst

Ptosis kan være en av de første symptomene på alvorlig Miastenia, en sjelden sykdom som forårsaker en progressiv muskel svakhet i ansiktet og andre deler av kroppen. Du bør søke etter en’øyeblikkelig oppmerksomhet for denne tilstanden.

Andre årsaker til Ptosi

Andre medisinske forhold som påvirker nerver eller muskler kan forårsake PTOSI, inkludert:

 • Medfødte muskel sykdommer
 • et hjerteinfarkt
 • En hjerne svulst
 • en cerebral aneurysm
 • Nerveskader fra ukontrollert diabetes
 • A’øyelokkinfeksjon
 • Palpebra Trauma

Colorboma

Et stykke øye stoff mangler i en colorbox. Dette vises ved fødselen og kan påvirke en eller begge øynene. Det er resultatet av en feilaktig utvikling av øyet under svangerskapet. Mens øyet er dannet, vises et rom som heter COROIDAL SLIT i den nedre delen av stengene som til slutt vil danne i øyet. Disse hullene lukker vanligvis i den syvende uken av svangerskapet, men hvis et gap ikke lukkes, vil en colorboma forekomme. Colobomi som er synlige ved fødselen, kan være et tegn på et ikke-diagnostisert syndrom. Barnets lege må utføre en komplett eksamen hvis dette skjer. Legene kan ofte korrigere fargebomes med kirurgi.

Dermatochalasis

Denne tilstanden oppstår når den overdrevne huden eller fettet av øyelokkene henger fra øyets kant og hindrer visjonen. Legen kan kirurgisk fjerne den.

Ectropion

L’Ectropion oppstår når en av øyelokkene, vanligvis det nedre øyelokket, vender seg mot utsiden. Utsetter det indre øyelokk og kan forårsake irritasjon, tørrhet og rødhet. Øyedråpene kan bidra til å holde øyet fuktet og til og med en steroid salve kan hjelpe. Lukk også øynene med tape når du sover, kan være et forebyggende tiltak. Kirurgi er vanligvis nødvendig for å rette opp denne tilstanden.

Entropion

L’Entropion oppstår når en av øyelokkene, vanligvis det nedre øyelokk, vender seg til interiøret. Dette betyr at øyevippene gni mot hornhinnen og det omkringliggende myke vevet, irriterende øyevipper og forårsaker rødhet og sekresjon av slim. Legen din kan behandle det med øyedråper og steroidkrem til den kan utføre kirurgi for å rette opp det. L’Entropion er mer vanlig hos eldre.

Ansikts lammelse

Lammelse som påvirker ansiktet, som Bells lammelse, kan påvirke øyelokket. Dette oversetter til A’manglende evne til å lukke øvre øyelokk eller i et tap av muskelspenning i nedre øyelokk. Beskytte øyne med øyedråper og lukke øyne med klebemiddel kan bidra til å forhindre forhold som slitasje eller hornhinnenesår.

Trichase

Trichiais oppstår når øyevippene vokser feil og gni mot hornhinnen. Dette kan forårsake:

 • smerte
 • irritasjon
 • rødhet
 • Rive produksjon

Fjern øyevippene løser problemet. Hvis øyevippene vedvarer for å regrow feil, kan legen kirurgisk fjerne dem. De kan også permanent fjerne hårsekkene permanent ved hjelp av elektrolyse eller kryoterapi.

Typer av kreft som kan forekomme på øyelokket

Basal cellekarsinom

Burocellulær karsinom er den vanligste typen kreft som manifesterer seg på øyelokket. Det vises vanligvis på det nedre øyelokk eller i nærheten av øyets indre fold som en solid og perlacean nodule. Hvis karsinomet vises på kanten av øyelokket, kan øyevippene savne rundt svulsten.

Burocellulære karcinomer metastatiserer vanligvis ikke, men kan spre seg til andre områder i nærheten av den opprinnelige svulsten. Hvis de vokser store nok, kan de forstyrre syn eller øyebevegelse.

Hvis svulsten er liten, kan legen fjerne den med en begrenset rekonstruksjon. Hvis det er flott, trenger du kirurgi og en kompleks rekonstruksjon av det omkringliggende okularvevet. Når kirurgi ikke er mulig, er radioterapi A’annet alternativ. Det har imidlertid høyere komplikasjoner, for eksempel synstap og kreft er mer sannsynlig å gjenoppta.

Scaly Cell Carcinoma

Squamous cellekarsinom sprer seg mer aggressivt enn basal cellekarsinom. Lesjonene er vanligvis dannet på øvre øyelokk og begynner ofte som en topp keratose. Lesjonen kan være:

 • lettet
 • scaly
 • Bloodshot

Behandlingen ligner på burocellulært karsinom, men ofte er det nødvendig med mer aggressiv kirurgi for å kurere den.

Sebaceous karsinom

Sebaceous karsinom forekommer hos eldre. Det kan virke som en calazio eller blepharitis og kan aggressivt metastatisere til andre kroppsorganer. Store svulster kan kreve fjerning av øyet for å fjerne alt kreft stoffet.

Melanom

Melanom er en sjelden form av palpebral tumor. Disse svulstene er pigmentert og har en høy sannsynlighet for metastatisering, selv om de er små. Behandling inkluderer aggressiv og potensielt strålingskirurgi.

Hindre øyeliddesykdommer

Følg disse forslagene for å forhindre utvikling av øyelokkforstyrrelser:

 • Vask øyelokkene regelmessig med varmt vann og sjampo for barn for å forhindre infeksjoner og betennelse.
 • Unngå å berøre deg eller gni øynene med hendene dine.
 • Vask hendene regelmessig.
 • Blefaritt er forbundet med flass, som er forårsaket av bakterier. Bruk anti-boring eller medicati sjampo til å kontrollere bakterier, men kontakt legen din før du bruker en av disse sjampoene.
 • Unngå allergener hvis det føles rødhet eller hevelse i øynene etter å ha blitt utsatt. Hold deg hjemme når pollen teller er høy.
 • Bruk et hypoallergent triks hvis normal sminke forårsaker irritasjon.
 • Bruk brede brimmede hatter og solbriller som blokkerer ultrafiolett stråler for å redusere sjansene for å utvikle grå stær og øyekreft.

Hva er perspektivet for folk med øyeliddesykdommer?

Noen øyelokkforstyrrelser vil gå bort med tiden eller når infeksjonen forsvinner, men mange kan føre til alvorlige kroniske lidelser hvis du ikke mottar behandling for dem. Disse forstyrrelsene inkluderer tørr øye, astigmatisme eller til og med synstap. Kontakt en optometrist eller en oftalmolog hvis du har problemer med øyelokkene.