Øyekrem arbeid? Vitenskap bak poser og sirkler

Debatten om øyet

Det er to fraksjoner i duell når det gjelder øye kremer: troende og vel, de ikke-troende. Noen kvinner og menn sverger på ting, flittig flittig potion rundt øynene to ganger om dagen med håpet om å lindre sine subtile linjer, mørke sirkler og hevelse.

Motstandere holder seg til ideen om at hva de bruker for å fukte ansiktet deres, må det bare være godt nok til deres øyne. Kan bare hjelpe & # 8230; Ikke sant?

Vi vil gjerne være et enkelt svar. Når det gjelder øye kremer, synes svaret å variere avhengig av hvem du snakker, hvorav artikler og hva du håper å skaffe seg.

I et nøtteskall tror de fleste spesialister at det er noen problemer som øyekremene kan hjelpe til med å behandle, men noen bekymringer, uansett hvor mye penger du bruker på Sephora, er de uberørt.

Da & # 8230; Hvem trenger øyekrem?

C’er en nåværende påstand på og effektivitet av øyekrem og Dr. Katrina bra, gjør, av god estetikk I Maine er han en av motstanderne. & # 8220; I min erfaring er øyekrem ikke veldig nyttig & # 8221; sier. «Selv [high-end linjer som] SkinMedica, som jeg bringer! Kremene du bruker i ansiktet er like nyttige som øyekrem, uavhengig av merkevaren. & # 8221;

Men ikke C’Det er tvil om at huden rundt øynene dine er mer skjøre enn resten av ansiktet ditt. Det er bedre å være veldig forsiktig med det. [Denne huden] er blant de tynneste og mest delikate og er også gjenstand for konstante mikromanmenter «forklarer Dott. Helen Knaggs, Vice-president for forskning og global utvikling på Nu Skin i Utah.

Av denne grunn tror noen eksperter det er bedre å bruke en krem ​​eller en gel spesielt designet for øynene. «Mange normale kremer eller fuktighetskrem for ansiktet kan irritere tynn hud [der] & # 8221, legger Dr. Gina Sevigny av Ormond strand dermatologi Florida.

Fragiliteten til området forklarer også hvorfor det ofte er den første delen av ansiktet for å begynne å vise tegn på & # 8217;. Det er naturlig at huden vår tørker over tid. Det er ikke overraskende at selv mangel på hydrering er en faktor som forårsaker rynker. Ifølge Dr. Knaggs, & # 8220; Det er fornuftig at en fuktighetsgivende krem ​​i Quest’område virker [tok fordel] dehydrert huden & # 8221;.

Som Journal of Cosmetic Dermatology, Noen studier indikerer det at noen anti-aging øye behandlinger kan faktisk bidra til å forbedre glatthet under øynene og redusere dybden av større rynker.

Kerrin Birchenough, A’Portland Beautician og Make-up Artist, Oregon, er også en’lidenskapelig om øyekrem. Bruk en retinolbasert skinmedisk krem. Men innrømmer, jeg kan ikke si [definitivt det] Kremene for øynene virker virkelig, men jeg kan si at noen ingredienser fungerer & # 8221;.

Da & # 8230; Hvilke ingredienser bør du se etter?

Selv om det ikke er et magisk ekstrakt som stopper hele aldringsprosessen, kan en god øyekrem bidra til å redusere rynkenees utseende. Men, som birchenough la merke til, bare hvis han har de riktige komponentene. Antyder et produkt for øynene med retinol for å øke cellulæromsetningen. Foretrekker gelformuleringer fordi de er lettere og lettere absorberbare.

& # 8220; aldring, våre hudceller reproduserer ikke raskere & # 8221; forklarer birchenough. Retinol bidrar til å akselerere prosessen.& # 8221;

Faktisk har retinolen (et derivat av vitamin A) en «8217; bevist effekt i en stund når det gjelder å bekjempe aldring. Tilsynelatende er det ikke engang alt du kan kjempe. Retinol ble faktisk brukt til over 3000 år Å hjelpe til med å takle alle slags helseproblemer, inkludert nattblindhet (!).

Dr. Knaggs anbefaler vitamin C og peptider, samt konsoliderte ingredienser med anti-aging fordeler. Legger til at de vil bidra til å styrke huden og gjøre den mer robust. Antioksidanter kan bidra til å beskytte mot frie radikaler, og knaggs elsker komponenter som natrium (NAPCON) piroglutaminsyre for å øke hudens fuktighet.

Dr. Sevigny antyder ceramider for hydrering, selv om det ikke anser det som en langsiktig løsning for tynne linjer. Birchenough elsker produkter med hyaluronsyre for å redusere rynkes utseende. & # 8220; er mer en umiddelbar repullpant løsning & # 8221; observerer.

Uavhengig av produktet du velger å bruke, bør du alltid bruke det med forsiktighet. I tilfelle rødhet, irritasjon og ekstrem hevelse, avbryter du umiddelbart bruken av bruken.

Ingrediens Anbefalt produkt: TritineooloROC Retinol Correxion Sensitive Eye Cream ($ 31) Vitamin AKiehl’S kremet øyebehandling med avokado ($ 48) Vitamin CSuper vitamin C serum av moogoo ($ 32) PeptiderHylamid SUBQ EYES ($ 27.95) KeramiderCerave Renewing System, Eye Repair ($ 9.22) HyaluronsyreVanlig hyaluronsyre 2% + B5 ($ 6.80)

Og hva med poser og poser?

Hvis du har poser under øynene, kan det være arvelig. Dette betyr at ingen mengde øyekrem vil minimere utseendet.

& # 8220; yngre en person begynner å vise poser og hevelse ville være en arvelig komponent & # 8221; sier Dr. Knaggs, som forklarer at poser og mørke sirkler begynner på grunn av & # 8217 ; betennelse utløst av eksponering for UV-stråler av solen, fri radikal oksidasjon, stress, tretthet og allergier.

Noen ganger, juster livsstilsfaktorene, inkludert drikke mer vann eller følg et fast soveprogram, kan rette opp litt og # 8216; i de mørke øynene.

& # 8220; MicroVases in Quest’området blir permeable og kan miste væske, som akkumuleres under øyet og sier Dr. Knaggs. Denne hevelsen forsvinner vanligvis når kroppen reabsorberer væsker, selv om noen ganger dette kan ta noen uker med ventetid.

I mellomtiden foreslår Knaggs forsiktig å massere ansiktet, inkludert huden under øynene, for å bidra til å forbedre sirkulasjonen og tempereringsvæsker. Og du har sikkert hørt råd til å forsiktig dab øyekrem med en bevegelse mot L’høye & # 8211; Dette er også verdt.

Dommen

For mange mennesker kan øye kremer kanskje ikke gjøre mye, spesielt hvis du har arvelige poser eller mørke sirkler. Du kan prøve å gjøre små endringer i livsstilen, som å redusere saltet, men ikke C’er ingen garanti for at disse metodene fungerer. I det minste ikke som en mirakuløs omsorg.

Den beste løsningen, uavhengig av hvor du er i debatten om øyekrem, er religiøst å bruke solkrem og ta vare på kroppen din.

& # 8220; tilbake til opprinnelsen & # 8221; sier birchenough. Hvis du ikke har penger eller begjær! & # 8211; For å tilbringe din svette tjener i en fantasy øyekrem, har Birchenough også et enkelt råd: «Sunn spiser, ta et multivitamin og drikk mye, mye vann. Trening, sove nok og ha solkrem. Dette er abcs av ​​hudpleie. & # 8220;

Laura Barcella er en freelance forfatter og forfatter for tiden bosatt til Brooklyn. Han skrev for New York Times, Rollingstone.com, Marie Claire, Cosmopolitan, uken, VanityFair.com og mange andre.