Øyeblikksmidler: Symptomer, årsaker og behandlinger

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Hva er øyenvippe kvaler?

Øyenvippe myter er forårsaket av to typer demodexmider. De to typene kalles demodex folliculorum og demodex brevis. Begge typer myter er mikroskopiske, så du kan ikke se dem med et blikk øye. De er naturlig utbredt i hårsekkene, hvor de spiser på døde hudceller.

D. Folliculorum er mest sannsynlig å påvirke øyevippene. Disse typer myter spiser på døde hudceller rundt øyevipper og andre områder av øyet, som øyelokkene.

Alle har små mengder av disse kvaler, men de kan fortsatt være utbredt mellom mennesker og dyr gjennom en nær kontakt. Mites kan også bli problematiske i store mengder, noe som derfor kan forårsake ytterligere hudproblemer. De kan også forverre eksisterende hudsykdommer.

Fordi øyenvippe myter ikke er synlige, vil du ikke være i stand til å diagnostisere deres tilstedeværelse alene. Nøkkelen er å gjøre en avtale med legen din om mulige symptomer på A & # 8217, mites epidemi rundt øynene. Fortsett å lese for å finne ut hvordan det ser ut og hvordan det føles.

Symptomer

Symptomene på demodexmidene på øyevippene kan inkludere:

  • Kløe til øyevippene og den omkringliggende huden
  • Scamous og grov hud patches
  • Rødhet rundt øynene
  • Brennende følelse i øynene
  • Forringelse av hudsymptomer eller forverringer, for eksempel rosacea og 0117; eksem (dermatitt)

Avanserte symptomer kan forårsake øyebetennelse (blefaritt). Dette kan forårsake andre symptomer som skarpe øyenvipper, klebrig øyne og hyppige øyenvippene. Over tid kan blefaritt også føre til uregelmessigheter i øyenvippeveksten.

Imidlertid har symptomene på øyenvippemider en tendens til å manifestere seg selv hvis du allerede har en tilstand av huden under eller hvis du har en stor angrep. I små tilfeller forårsaker øyenvippemider ikke noen tydelige symptomer.

Demodex ser også ut til å ha sterke bånd med rosacea. I følge Nasjonalt selskap for Rosacea, Folk med rosacea har ca 18 ganger flere myter enn d. Folliculorum sammenlignet med de som ikke har rosacea.

Mites blir til og med vurdert av noen eksperter som en direkte årsak til rosacea. I alle fall kan Demodex føre til en forverring av symptomene på rosacea i de som er berørt.

Våre initiativer

Demodexmider er tilstede i naturen. Imidlertid kan de komme i større antall, spesielt hvis du har rosacea. Hudmider blir for tiden studert som en årsak til rosacea.

Andre potensielle årsaker til øyenvippeimites epidemier inkluderer andre hudforhold, som dermatitt, inflammatorisk akne og alopecia. Selv hudinfeksjoner, det svekkede immunsystemet og HIV er koblet til demodexmider.

De er smittsomme?

Disse kvinnene kan være smittsomme. Øyenvippe myter kan spre seg fra kontakt med andre som har dem. Dette kan være et resultat av en nær kontakt med noen andre som har en «8217 mentor-angrep i vippene eller i huden.

Du ble sannsynligvis også fortalt deg ikke å dele øye sminke. Dette rådet er spesielt relevant med øyenvippeimites, da de kan spres gjennom mascara, øyenvippe børster og andre kosmetikk som brukes rundt øya.

Behandling

Før du starter behandlingen av øyenvippe myter, må du først konsultere legen din for riktig diagnose. Dette er gjort med en liten biopsi der øyevippene er litt skrapt for å samle et utvalg av oljer, stoffer og mulige cacari-eksoskeletoner.

Prøven blir deretter undersøkt under mikroskopet, siden myter ikke kan ses med nakent øye.

Hvis legen din diagnostiserer deg A’Eyelash Mettage-angrep, foreskrive en medisinert salve for å hjelpe til med å fange myter på plass og for å hindre at de sprer seg og legger egg. Videre vil de behandle enhver tilstand av huden under.

L’Oil Dell’Tea Tree kan være et annet alternativ for behandling av demodexmider i øyenvippeområdet.

en 2013 studie Han fant at den aktive ingrediensen Terpinen-4-Olo drepte demodex. Du kan rengjøre øyevippene med 50% fortynnet melagelolje, tilgjengelig på telleren. Mayo Clinic Anbefaler å gjøre det en gang i uken.

Kjøp Melaleuca Oil Online.

Forebygging

Øyenvippe myter kan bli problematisk, noe som fører til andre øyeproblemer hvis infestasjonen rømmer kontrollen. God hygiene og øyehelse kan gjøre mye for å unngå myter først.

Du kan bidra til å forhindre øyenvippemider med følgende metoder:

  • Del aldri mascara eller andre verktøy for sminke og kosmetikk.
  • Bruk bare ikke-fett triks og kosmetikk.
  • Vask ansiktet to ganger om dagen, forsiktig vasker øyet med vann.
  • Bruk øyenvippeservietter hver dag, spesielt hvis du gjør opp eller hvis du har overflødig olje eller olje.
  • Ruffle forsiktig med barnas sjampo og en børste for øyevipper, om nødvendig.

Finn online øyenvipper for øyevipper, barnas sjampo og en øyenvippe tannbørste.

Når skal du se en lege

Hvis du ikke møter noen forbedring til tross for medisinske behandlinger og hjemmemedisiner, kan det være på tide å konsultere legen din for A’ytterligere evaluering.

Du bør også gjøre en avtale hvis Rosacea eller # 8217; eksem blir verre. Ring legen din umiddelbart hvis symptomene dine påvirker din generelle livskvalitet.

Hvis ikke behandlet, kan øyenvippemider forårsake øyeproblemer. De kan også forårsake øyetørrhet. Du bør konsultere legen din dersom du har noen endringer i øynene eller i visningen. Øyenvippe myter kan bare være en av årsakene til å bli utelukket.

Bunnlinjen

Demodexmider er vanlige, med d. Folliculorum som påvirker øyevippene og # 8217; omgivende område. Selv om det er helt naturlig å ha disse kvaler i huden på moderate nivåer, kan angrepene gjøre tapskontroll hos myter, forårsaker irriterende symptomer rundt øynene.

Noen ganger forverrer problemet med øyenvippe myter er underliggende hudsykdommer, inkludert rosacea. Selv hudinfeksjoner og # 8217; ukontrollert eksem kan forverre symptomene, samt fremtidige angrep.

Hvis det oppdages tidlig, er Demodex Mites enkle å behandle. Hvis du har rosacea, må du kanskje ta regelmessige tester for kvaler. Som hovedregel bør du konsultere legen din i tilfelle nye eller forverrede symptomer.