Øye blinker og angst: det er en forbindelse?

Del på Pinterest

Accelerated Heartbeat, Rask Pust og A’plutselig og overveldende følelse av panikk: L’Angst kan forårsake disse fysiske og mentale endringene.

Noen rapporterer andre endringer når deres angst er høy, dvs. floater eller blinker av lys som får dem til å se stjernene.

La oss undersøke om, som og hvorfor du kunne oppleve visuelle endringer knyttet til # 8217; angst.

Hjertesymptomer

Noen kan beskrive å ha sett floater eller lampi når de er engstelige. Du kan se floater og lys blinker samtidig.

Floaters

Disse er små, mørke flekker du kan se, spesielt hvis du ser på lyset.

Noen beskriver også dem som bølgete linjer, ledninger eller flekker.

Flyter følger ikke øyet bevegelsene hva du forventer. Vanligvis kan du se flere floaters når du ser på noe lys, som himmelen, et intensivt lys eller et enkelt hvitt kort.

blinker

Blinker er plutselige gnister av lys som kan krysse visningen din. De kan også vises som lette ledninger som påvirker visningen din.

Våre initiativer

Konseptet som l’angst eller andre sterke følelser kan forårsake endringer i hva en person ser er ikke et nytt konsept. Dessverre er det ikke veldig godt studert.

Angst og depresjon

I En studie i 2017, Forskerne intervjuet 61 personer som har sett flygende fluer (små flekker i deres syn) som ikke var på grunn av en seriøs eller bekymrende øyeforstyrrelse. De sammenlignet deretter resultatene med 34 kontrollpersoner uten å fly flyr.

Topograferene har spurt spørsmål om frekvensen som øynene til den erfarne deltakeren svinger, hvor alvorlige symptomer var seriøse, og hvis personen hadde sett øye blinker.

De spurte da om en persons psykologiske respons på Flash og Floater, inkludert krav til depresjon og # 8217; angst.

På slutten av studien rapporterte gruppen som hadde øyelys, en større forekomst av depresjon, angst og stressnivåer oppfattes i forhold til gruppen som ikke har sett floater eller flash.

Resultatene av denne studien bringer ut en debatt & # 8220; kylling eller egg & # 8221; der forskerne vurderer om blinker eller mobillegemer skaper angst eller omvendt.

Migrene og stress

Migreneangrep kan forårsake visuelle forstyrrelser og endringer som fører til lynlys. Dette kalles a migrene aura.

Eyebades fra en’migrene aura kan virke som hakkede linjer eller gjøre utsikten over en person som virker bølgete.

Siden stresset kan være en utløsende faktor for noen migreneangrep, er det mulig at det er en sammenheng mellom stress, migrene og eyebades.

Andre tilkoblinger

Det er mange andre studier som tyder på at stress kan føre til synsproblemer.

En studie i 2015 Han oppdaget at folk som rapporterte angst, depresjon og stress var mer sannsynlig å ha sykdommen til å være tørr øye i forhold til de som ikke gjorde det.

Dolce sykdom; tørt øye kan forårsake symptomer som:

 • Fiery
 • klø
 • rødhet

Imidlertid forårsaker tilstanden vanligvis ikke fluer eller øyenvipper.

Hva å gjøre

For det meste kan floaters og lys blinker ikke være en årsak til bekymring. De kan være en naturlig begivenhet som kan oppstå på grunn av endringer relatert til alderen i Gel Alle’# 8217; øye.

Hvis du begynte å legge merke til floater eller blinker av lys i visningen, fikse en avtale med en oftalmolog.

Hvis du har en tendens til å se blinker av lys som ser ut til å forverres i øyeblikkene når du er stresset, kan du snakke med legen din i trinnene du kan ta hvis jeg er en årsak til bekymring. Behandle årsaker i bunnen av stresset ditt kan gjøre mye for å redusere lyset blinker.

Øvelser for å lindre stress kan hjelpe, for eksempel:

 • gå en tur
 • meditere
 • journaling
 • Å gjøre pusteøvelser
 • Få mer hvile

Det er skadelig for øynene?

Legene skiller symptomene på øyevipper og flygende fluer.

De fleste leger anser mobilorganer en naturlig del av aldringsprosessen og en normal variasjon av synet i noen mennesker. Vanligvis er de mindre bekymringsfullt som et symptom og rapporterer ikke alltid noen form for problem med øynene under.

A’Unntak er at du plutselig begynner å se mange flere mobillegemer enn vanlig. Hvis dette symptomet går hånd i hånd med tap av perifer syn, kan det noen ganger kalt visjon til tunnel, angi en retinal løsrivelse.

En retina-løsrivelse er en medisinsk nødsituasjon som krever rask behandling for å hindre synsavfall.

Øye blinker kan være mer bekymringsfull. De kan indikere et traumer i øyet, som et øye med øyet eller overdreven gnidning av øynene, gelendringer alle i øynene eller overdreven kraft på netthinnen som kan føre til retinal løsrivelse.

I sjeldne tilfeller kan eyebades indikere et slag. Dette skyldes at et slag påvirker blodstrømmen til hjernen, noe som kan kompromittere en persons syn og forårsake lynlys.

Vil gå bort?

Floater og Flash kan være normale synsvariasjoner. Hvis din oftalmologen undersøkte øynene dine og ekskluderte årsaker som tårer eller retina løsninger, trenger du vanligvis ikke å bekymre deg hvis du ser dem i fremtiden så lenge de ikke blir verre.

Noen ganger varierer blinker i deres alvorlighetsgrad. Du kan ikke legge merke til mer for en viss periode, så de kan synes å forsvinne eller bare irritere deg mindre. Vet at jeg ikke er en grunn til medisinsk bekymring kan hjelpe.

Når skal du se en lege

Hvis følgende symptomer oppstår, kontakt legen din umiddelbart:

 • Plutselig økning i flygende fluer
 • Plutselig økning i øyebadene
 • Perifert syn tap
 • Din oppfatning ser ut som et mørkt telt hadde blitt plassert over øyet på øyet
 • Du ble truffet i øynene og begynte å se lysets blinker

Disse symptomene kan alle tyde på at du har en retina løsrivelse, og du må søke etter akuttmedisinsk hjelp.

Du bør også konsultere legen din hvis din angst begynner å påvirke ditt daglige liv. Eksempler på symptomer som begrunner en tur til legenes studie inkluderer:

 • Prøv engstelig flere dager enn du gjør det.
 • Du hadde panikkanfall, eller det ser ut til at du har flere panikkanfall enn vanlig.
 • Din angst hindrer deg i å gjøre arbeid eller skoleoppgaver.
 • Din angst hindrer deg i å gjøre ting du elsket, inkludert ute i det offentlige, dedikere deg til hobbyer eller se dine kjære.

Disse symptomene kan indikere en D & # 8217 forstyrrelse;. En lege kan hjelpe deg med å finne løsninger for å håndtere din angst.

Bunnlinjen

Hvis du ikke er sikker på at øynene dine flyter eller blits er en årsak til bekymring, ring din oftalmolog. Kan lytte til symptomene dine og foreslå deg hvis du skal kontakte en lege.

Ellers kan disse endringene i visningen være normal for deg, og du vil legge merke til dem mer i øyeblikk av stress eller angst.