Xanax under graviditet: det er trygt?

Introduksjon

Xanax (Alprazolam) er en type stoff som kalles benzodiazepin. Det er godkjent av FDA for kortsiktig lindring av symptomene på angst, forvaltningen av D & # 8217-forstyrrelser; angst og behandling av panikklidelse.

Xanax kan bidra til å lindre angsten. Men hvis du er gravid eller planlegger en graviditet, kan stoffet faktisk forårsake noen bekymring. Du kan spørre deg, det er trygt å ta Xanax under graviditet? Gi en’se på svaret og lære andre måter å håndtere din angst trygt under graviditeten.

Xanax er trygt å ansette under graviditeten?

Xanax er ikke sikker på å ta under graviditeten. Det er et gravid D-stoff. Dette betyr at det kan skade graviditeten din.

Effektene på graviditeten avhenger av perioden du tar xanax. Det kan imidlertid forårsake alvorlige problemer under hele graviditeten, så du bør unngå det i alle tre kvartaler.

I løpet av første kvartal

L’xanax inntak i løpet av første kvartal (fra 1 til 3 måneder) graviditet kan øke risikoen for mangler til barnets fødsel. Disse kan inkludere Lipper Lip, Palapi-Bombs eller mer alvorlige problemer. Disse fødselsfeilene kan påvirke måten barnet ditt ser ut eller fungerer for resten av livet.

I løpet av andre og tredje kvartal

L’xanax inntak i andre eller tredje kvartal (fra 4 til 9 måneder) graviditet kan forårsake abstinens syndrom i barnet. Dette skyldes at xanax kan forårsake følelsesmessig eller fysisk avhengighet eller avhengighet av barnet ditt.

Det er noen få undersøkelser på # 8217; avholdenheten i nyfødte, men problemer kan inkludere pusteproblemer, problemer med å spise alene og dehydrering. Disse effektene kan vare flere dager. Det er ikke kjent hvilke langsiktige effekter de kan forekomme.

L’xanax inntak senere under graviditet kan også forårsake Floscias barns syndrom. Dette betyr at barnet ditt kunne ha svake muskler. Kan ikke være i stand til å kontrollere hodet, armene og bena, noe som gir dem en titt som en dukke. Denne tilstanden kan vare fra 2 til 3 uker etter fødselen.

L’Abstinence og Flossy Child Syndrome kan få barnet ditt med lav apgar. En Apgar score er et mål på barnets fysiske tilstand. En lav score kan bety problemer med puste, hjertefrekvens eller kroppstemperatur på barnet ditt.

Xanax, avhengighet og abstinens

Xanax er et stoff kontrollert av tabell 4. Dette betyr at den føderale regjeringen regulerer bruk av bruk. Xanax er regulert fordi det kan forårsake følelsesmessig eller fysisk avhengighet eller avhengighet, selv om det brukes som foreskrevet. Xanax kan forårsake abstinenssymptomer som:

Abstinence symptomer kan vare opptil flere uker eller måneder. For å forhindre abstinenssymptomer under graviditet, spør legen din hvor lenge før du blir gravid, bør du avbryte xanaxinntaket. Legen din vil lede deg om hvordan du avbryter xanax-bruken av xanax.

Alternativer til Xanax

Hvis du er gravid eller planlegger en graviditet, snakk med legen din på andre behandlingsalternativer enn xanax for din angst.

Legen kan foreslå et stoff av en annen medisinsk klasse. For eksempel bidrar selektive serotoninhevinghemmere (SSRI) også å lindre angsten og ha vist seg å være tryggere under graviditeten. Eksempler på SSRI inkluderer escitalopram (Lexapro) og Fluoxetin (Prozac).

Legen kan foreslå en kognitiv atferdsterapi (CBT). Dette er en form for terapi av ordet laget med en terapeut. CBT kan også bidra til å lindre symptomene på # 8217; angst eller panikklidelse. Legen din kan også foreslå andre alternativer.

Angst og graviditet

Du bør unngå å ta xanax under graviditet. Men du bør fortsatt sørge for at du får en behandling for din angst eller panikklidelse. Å ha et barn er en gledelig opplevelse for mange kvinner, men kan definitivt forårsake mer stress i livet ditt. Du må sørge for at du har et godt system for å håndtere din angst i denne perioden.

Selv en D & # 8217 forstyrrelse; ubehandlet angst kan forårsake alvorlige graviditetsproblemer. For eksempel l’angst eller panikklidelse kan hindre deg i å få god prenatal hjelp. Symptomene dine kan blåse opp besøk fra legen din, spise dårlig eller ta tilpasningsvaner som å røyke eller drikke alkohol. Disse oppføringene kan forårsake problemer som for tidlig fødsel, lav fødselsvekt og andre problemer.

En tilstrekkelig behandling av din angsttilstand kan bidra til å forhindre disse problemene og garantere en sunn graviditet for deg og ditt barn. Mens du ikke antar xanax, kan du finne nyttige andre metoder. For eksempel, prøv en av de 15 beste appene til iPhone og Android for L’angst.

Snakk med legen din

Hvis legen din har foreskrevet xanax for en av etikettbruk, for eksempel kramperforebygging, snakk med legen din hvordan du bedre kan håndtere tilstanden din under graviditeten. Xanax er skadelig for et utviklende barn, uavhengig av grunnen til at du tar det.

For å lære mer om xanax, angst og graviditetsproblemer, snakk med legen din. Pass på at du stiller alle spørsmålene du måtte ha, som:

Legen din kan hjelpe deg med å få en sikker behandling for din angsttilstand. Dette vil hjelpe deg med å forvente en sunn graviditet for deg og ditt barn.