Whitening tenner er trygge?

Beskrivelse

Tenner kan bli farget eller misfarget av flere grunner. Hvis du vil gjøre dem lysere og hvitere, kan du gjøre det trygt. Det er flere alternativer å velge mellom. Du kan besøke tannlegen din for bleking av behandlinger eller prøve whitening produkter hjemme. Selv om det er noen bivirkninger av tannbleking, er de fleste konvensjonelle blekningsbehandlinger trygge å bruke så lenge de følger indikasjonene på produktet.

Hvordan delta i tennene?

Tenner kan misfarges av flere grunner.

Extrinseco misfarging

 • ExtrinSeco misfarging skjer når mat, drikke eller røyk habit flekker tenner. Kaffe, te, rødvin, matvarer med fargestoffer og tobakk kan bidra til denne typen fargestoffer. Disse stedene rammet’eksterne tenner.
 • ExtrinSeco misfarging kan behandles med bleking av tannkrem som virker på tennens ytre flekker.

Intrinsic misfarging

 • Intrinsic misfarging kommer fra innsiden av tannen. Du kan ha en egen misfarging på grunn av bruk av narkotika, barnslige sykdommer, infeksjoner, tenner eller aging traumer.
 • Det kan være nødvendig å profesjonelt bleke den egentlige misfargingen for å få det samme nivået, eller heller av tannhenessen.

Du bør bestemme hvordan du kan hvite tennene basert på hvilken type farge du har.

Tannblekingalternativer

Det er mange metoder og produkter som er tilgjengelige for hvite tenner. Du kan være forvirret om hva du skal bruke og hva er trygt.

Det er tre generelle kategorier av blekingsmetoder, de som er:

 • Administrert av tannlegen din
 • Dispensert fra tannlegen din for L’bruk hjemme
 • oppnådd ved telleren eller hjemmelaget uten tilsyn av tannlegen din
 • Du kan velge en viss metode for tannbleking basert på en eller flere faktorer, inkludert:

  • Hvilken type misfarging du har
  • Kostnaden involvert i behandlingen
  • Behandlingsmetoden
  • Din alder (dette gjelder barn)
  • Din tannhistorie, inkludert fyllinger og kroner

  Det er nyttig å diskutere blekingsmetoder med tannlegen din før du prøver en. Tannlegen din kan gi deg råd til en mer egnet behandlingsplan for dine behov. Du vil sannsynligvis snakke om forskjellige tannbleking tilnærminger.

  Husk at tiden som trengs for å hvite tennene trygt, avhenger av hvilken type misfarging du har og metoden du bruker til å bleke tennene.

  Profesjonell tannbleking

  Tannlegen din kan bruke forskjellige metoder for å bleke tenner både på kontoret og hjemme. Generelt, metodene som bruker tannbleking med karbamidperoksid. Dette bryter ut i hydrogenperoksid og urea og retter seg mot tannfargen i en kjemisk reaksjon. Det regnes som en trygg måte å hvite tenner på.

  Kontorbehandling

  En bleking behandling i studioet kan være nyttig fordi det fungerer veldig raskt. L’Whitening effekt kan også vare lenger. Ofte kan det hende du trenger bare en’tid for behandling eller få besøk til bleknet tenner. Dette skyldes at konsentrasjonen av hydrogenperoksid i anvendte produkter er større enn produktene du bruker hjemme. Behandlingene på kontoret anbefales selv om du har unnvikende gevinster eller abcerationskader.

  Tannlegen din kan også bruke L’lett applikasjon når det gjelder blekingsproduktet på tennene for å akselerere prosessen, men denne tilleggsmetoden har ikke alltid vært effektiv.

  Hjemmebehandling gjennom tannlegen din

  Tannleger kan også hjelpe deg med å hvite tennene dine hjemme. Tannlegen din kan være i stand til å skape skreddersydde skuffer for å tilpasse dem til munnen din. Du vil legge til en gel og ha på skuffen fra 30 minutter til 1 time om dagen (som anbefalt av tannlegen din) i noen uker til å bleke tenner.

  Produkter til Whiten Tenner og andre alternativer hjemme

  Du kan kjøpe benk-toppbleking produkter for å hjelpe med farget tenner. I motsetning til produktene som administreres av en tannlege, inneholder disse produktene ikke karbamidperoksid eller, mye mindre enn produktene som brukes av tannleger. Dette betyr at hvis tennene dine er i utgangspunktet misfarget, kan OTC-tennblekene ikke fungere like effektivt eller kan ta lengre tid å bleke tenner.

  Noen OTC-produkter har akseptforsegling av Dell’American Dental Association. Ikke alle produkter har denne tetningen og noen produkter uten at det fortsatt er gode å bruke, men denne tetningen har som mål å gi deg mer sikkerhet i å foreta kjøpsbeslutninger og for å sikre at det du bruker er trygt.

  Følg alltid produsentens instruksjoner når du bruker et produkt.

  Whitening tannkrem

  Whitening tekstre bruker ikke karbamidperoksid. I stedet tar disse tannkremene på overflaten av tennene med en rekke stoffer, inkludert slipemidler og kjemisk blå kovarin. Du vil kanskje være på tide fordi whitening tekstre jobber, men de med blå kovarina kan være effektive etter en enkelt tannbørste fordi kjemikaliet gjør tennene om hvite.

  Whitening Stripes

  Du kan også kjøpe benk whitening strips for tennene dine. Disse inneholder en mindre mengde hydrogenperoksid enn profesjonelle produkter. Påfør dem en eller to ganger om dagen på tennene i en viss tidsperiode som angitt av produsenten.

  En rekke whitening striper er tilgjengelige, hver ved variable konsentrasjoner av blekemiddel.

  Aktivert karbon og andre hjemmelagde metoder

  Du kan være nysgjerrig på å bruke hjemmelagde metoder for å bleke tenner. Aktivert karbon er en av disse behandlingene. Disse metodene er ikke vitenskapelig bevist å hvite tenner og bør diskuteres med en tannlege før de prøver dem. Du kan skade tennene dine hvis du bruker disse metodene uten å først konsultere en tannlege.

  Se etter mer informasjon? Vurder denne veiledningen for hvilket tannbleking alternativet er det beste for deg.

  Bivirkninger og andre hensyn

  Selv om tannbleking anses som trygt, kan du støte på noen bivirkninger fra behandlinger:

  • Tenner følelsen. Tennene dine kan bli mer følsomme etter tannbleking. Du kan finne den i løpet av den første eller andre behandlingen og kan redusere over tid. Din tannlege kan råde deg til å behandle følsomhet med produkter som inneholder kaliumnitrat og natriumfluoridgel.
  • Irritert tannkjøtt. Du kan også prøve gingivalirritasjon. Dette er når tannkjøttet ditt blir irritert. Dette kan skje på grunn av kontakten av tannkjøttet med blekingsproduktet. Denne bivirkningen skal forsvinne etter behandlinger.

  Husk at du ikke kan bleke tennene permanent. Du må lete etter bleking behandlinger nå og om både ekstrinsisk og intrinsisk misfarging. Vær også oppmerksom på at disse produktene er for naturlige tenner. Du må snakke med tannlegen din om hvordan du kan forene fargen på tennene dine hvis du har planter, kroner, broer eller protese.

  Tannbleking Behandlinger kan ikke være egnet for deg mens du har aktive karies eller bestemt dental arbeid pågår.

  Hold resultatene dine

  Din spising, alkoholholdige og orale hygienevaner kan påvirke varigheten av tennblekingsresultatene. Etter å ha fullført noen bleking behandling, er tennene dine fortsatt utsatt for drikkevarer som te og kaffe og noen matvarer. Skyll munnen din eller vask tennene straks etter å ha spist eller full, kan det hindre at denne typen kamskjell agenter etableres på overflaten av tennene og reduserer muligheten for at plakettet dannes!

  L & # 8217;

  Så lenge du følger metodene som er godkjent av tannlegen, anses tannbleking som trygt. Pass på at du bruker den mest passende metoden for dine behov og følg alltid indikasjonene på produktet. Kontakt tannlegen din hvis du finner bivirkninger.