Walmart Physician Rankings New Trend in Corporate Healthcare

Del på Pinterest«Featured Vendor»-rangeringen er ett av fem nye pilotprogrammer Walmart tilbyr nå til sin arbeidsstyrke. Getty bilder

  • Walmart har annonsert fem pilothelseprogrammer for sin 1.5 millioner ansatte.
  • En av dem er en tjeneste som evaluerer legenes prestasjoner og deretter veileder ansatte til disse legene.
  • Eksperter sier at dette er et av flere programmer som selskaper bruker i et forsøk på å redusere helsekostnader.

Walmart, den den største arbeidsgiveren i USA kunngjorde det en serie nye pilot-helseinitiativer for sine ansatte for å utvide fordelene samtidig som de reduserer helsekostnader.

Fem pilotprogrammer vil bli rullet ut til Walmart-ansatte i utvalgte stater neste år.

Den mest betydningsfulle av disse er «Featured Suppliers», et partnerskap med Embold Health som analyserer legens ytelse for å evaluere og rangere leger basert på kliniske retningslinjer og andre mål.

Programmet «vil behandle en gruppe lokale leger på tvers av åtte spesialiteter basert på uavhengige medisinske ekspertanalyser av et stort og omfattende helsedatasett for å identifisere faktorene som fører til behandling av høy kvalitet,» ifølge en Walmart pressemelding.

Walmart ønsker med andre ord å veilede sine ansatte til seniorleger i sin analyse i et forsøk på å holde kostnadene nede.

De første intervensjonsområdene for dette pilotprogrammet er primærhelsetjenesten, kardiologi, gastroenterologi, endokrinologi, obstetrikk, onkologi, ortopedi og pulmonologi.

Et annet pilotprogram Walmart introduserer er utvidet tilgang til telemedisin, inkludert en «online personlig lege» for å hjelpe til med å håndtere kroniske helsetilstander, gi ernæringsrådgivning og koordinere henvisninger for $ 4 per besøk og en ventetid. enn 1 uke.

Andre pilotprosjekter inkluderer Personal Healthcare Assistant for å koordinere omsorg og svare på faktureringsspørsmål, tilgang til en nasjonal kvalitetsleverandørressurs for å finne kvalitetsleger på nettet, og landsdekkende medlemskap i treningsklubber.

«Noen av taktikkene de bruker kan ha en betydelig innvirkning på både bedriftens helseutgifter og de ansattes generelle velvære.», Joe Marullo, visepresident for analyse og drift i helseteknologiselskapet zillion, sa han til Healthline.

«Ved å hjelpe sine ansatte med å finne leger som gir hensiktsmessig, effektiv og kostnadseffektiv behandling og ved å muliggjøre rimelig tilgang til treningsfasiliteter, øker Walmart sjansene for at ansatte reduserer unødvendige sykehusbesøk og omsorg,» sa han.

Dyr shopping

Marullo nevner pragmatismen bak Walmarts trekk, et selskap som har 1.5 millioner ansatte representerer 1 % av den totale arbeidsstyrken i USA.

Å redusere helsekostnader øker fortjenesten for selskapet.

Disse besparelsene er potensielt betydelige. Det amerikanske helsevesenet kaster bort et sted mellom $760 og $935 milliarder i året. Det inkluderer omtrent 25 % av alle totale helseutgifter, en ny studie i JAMA konkluderte han.

Ser man spesifikt på kostnadsbesparende tiltak Walmart implementerer, anslo studien at de totale kostnadene for avfall fra overbehandling eller lavverdi pleie er mellom 75 milliarder dollar og 101 milliarder dollar, mens manglende koordinering av bistanden utgjorde 27 milliarder dollar. og 78 milliarder dollar i bortkastede utgifter.

Den desidert største avfallskategorien var «administrativ kompleksitet», som utgjorde 265 milliarder dollar, mer enn en fjerdedel av de totale unødvendige utgiftene.

Men Walmarts tilnærming til å redusere kostnader gjennom helsevesenet kan være feil i seg selv, sier Marullo.

«Dette vil være en oppoverbakke kamp når de ekstra kostnadene også bestemmes av mange andre faktorer [innenfor systemet],» sa han. «Ved å fokusere på å forbedre ansattes helse og velvære utenfor systemet, inkludert å oppmuntre til utvikling av varige sunne vaner – kan arbeidsgivere som Walmart finne alternativer for å forbedre ansattes helse og samtidig redusere sløsing med utgifter.».

Systemiske tilnærminger

Walmart har dyppet tærne i mange aspekter av helsesektoren.

Disse nye pilotprogrammene følger introduksjonen og utvidelsen av tilbudet av direkte medisinske tjenester gjennom Walmart helsetjenester.

Den nest største amerikanske arbeidsgiveren, Amazon, har tatt lignende skritt, og lanserte en pilotklinikk for «virtuell primærpleie» kalt Amazon Care i september, CNBC rapporterte.

Men Walmarts innsats har fordelen av å være murstein og mørtel.

Alt dette er symptomatisk for sluttresultatene av en «corporatisering av helsevesenet de siste årene», ifølge Dr. Purvi Parikh, MD og Dr. Ainel Sewell, MD, medlemmer av styret for påvirkningsgruppen Leger for beskyttelse av pasienter.

«Vi har sett antallet helseadministratorer og deres lønn vokse med 3500 prosent siden 1975, mens både antallet leger og lønningene deres har stagnert,» sa Parikh og Sewell til Healthline via e-post.

«Denne veksten i administratorer investerer en ublu kostnad. Følgelig er fortjeneste fokus for oppmerksomhet på pasienter og ikke-medisinske leverandører ansettes for å spare bedrifter penger, «sa de.

De to legene frykter at disse økonomiske og ikke-medisinske utøverne kan ende opp med å utgjøre flertallet av favorittlegene blant disse bedriftsledede initiativene.

Walmart, Amazon og andre tiltak representerer bedriftens tilnærming til problemene med bortkastet helsevesen.

Andre tilnærminger inkluderer en omfattende – og talsmenn hevder nødvendig – overhaling av systemet på politikkutformingsnivå, inkludert de forskjellige «Medicare for All»-lovforslagene i Kongressen som har blitt sentrale politiske samtalepunkter foran det amerikanske presidentvalget. 2020.

Et annet alternativ, den Modell for «direkte primæromsorg», den unngår nesten helt tradisjonell helseforsikring, med pasienter som betaler legene en fast månedlig, kvartalsvis eller årlig avgift for vanlige helsetjenester og laboratorier.

I følge dette pådrar pasienter seg ofte mye lavere kostnader enn når de går gjennom et forsikringsselskap eller et stort bedriftssystem, sa Parikh og Sewell. «Å fokusere på primærhelsetjenesten, screening og forebyggende tiltak vil også spare det generelle helsesystemet penger».