Vs antiperspirasjon deodoranter: helse og risiko fordeler

Del på Pinterest

Antiperspiranter og deodoranter handler på forskjellige måter å redusere kropps lukt. Antiperspiranter Act Reduserer svette. Deodoranter handler økende le’hud surhet.

De Mat og Drug Administration (FDA) Vurder kosmetiske deodoranter: et produkt som er bestemt til å rense eller pynte. Anser antipranspirantene et stoff: et produkt som skal behandle eller forhindre sykdom eller påvirke kroppens struktur eller funksjon.

Les videre for å lære mer om forskjellene mellom disse to luktene kontrollformene, og hvis man er bedre for deg Dell & # 8217;.

Deodorant

Deodoranter er formulert for å eliminere lukten av armhulene, men ikke svette. Jeg er vanligvis basert på alkohol. Når det brukes, gjør huden syre, noe som gjør det mindre attraktivt for bakterier.

Deodoranter inneholder også vanligvis parfyme for å maskere lukten.

antiperspirant

De aktive ingrediensene i antiperspiranter inkluderer vanligvis aluminiumforbindelser som midlertidig blokkerer svetteporene. Blokkere svetteporene reduserer mengden svette som når huden.

Hvis telleren Antiphergers (OTC) ikke klarer å kontrollere svette, er det ingen reseptbelagte antiperspiranter.

Deodorant og anti-ekstraspirant fordeler

Det er to hovedårsaker til å bruke deodoranter og antiperspiranter: fuktighet og lukt.

Luftfuktighet

Svette er en kjølemekanisme som hjelper oss med å eliminere overflødig varme. Armhulene har en større tetthet av svettekjertler enn andre områder av kroppen. Noen mennesker vil redusere svette, siden noen ganger svetten av armhulen kan trenge inn i klær.

Svette kan også bidra til kroppen lukt.

Lukt

Din egen svette har ikke en sterk lukt. De er bakteriene på huden som bryter svetten som gir en lukt. Den våte varmen i armhulen er et ideelt miljø for bakterier.

Svetten til apokrine kjertlene, som ligger under armhulene, lysken og # 8217; område av brystvorten, er rik på protein, som er lett å bryte ned for bakterier.

Antiperspirant og risiko for brystkreft

Aluminiumbaserte forbindelser i anti-stinkers & # 8211; Deres aktive ingredienser & # 8211; De forhindrer svette å nå overflaten av huden ved å blokkere svettekjertlene.

C’er bekymringen om at hvis huden absorberer disse aluminiumforbindelsene, kan de påvirke brystcelle østrogener reseptorer.

Men ifølge American Cancer Society, Ikke C’Det er en klar sammenheng mellom kreft og aluminium i antipraspiranter fordi:

  • Brystkreft stoffet ser ikke ut til å ha mer normal stoff aluminium.
  • Bare en liten mengde aluminium absorberes (0.0012%) Basert på søket på antiperspiranter som inneholder aluminiumhydroklorid.

Andre undersøkelser som indikerer at det ikke er noen sammenheng mellom brystkreft og armhuler, inkluderer følgende:

  • TIL 2002 studie av 793 kvinner uten brystkrefthistorie og 813 kvinner med brystkreft har ikke vist noen økning i brystkreftfrekvensen for de kvinnene som har brukt deodoranter og antiperspiranter i armpittene.
  • En mindre skala 2006 studie Han støttet resultatene fra studien i 2002.
  • TIL Systematisk revisjon 2016 Han konkluderte med at det ikke er noen sammenheng mellom en økning i risikoen for brystkreft og antiperspiranter, men studien foreslo også at C’det er et sterkt behov for videre forskning.

L & # 8217;

Antiperspiranter og deodoranter handler på forskjellige måter å redusere kropps lukt. Antiperspiranter reduserer svette og deodoranter øker surheten i huden, som ikke liker bakterier som forårsaker lukt.

Mens det er stemmer som forbinder kreft antiperspiranter, foreslår forskning at antiperspiranter ikke forårsaker kreft.

Studier foreslår imidlertid også at ytterligere forskning er nødvendig for å studere potensiell bånd mellom brystkreft og anti-ekstrastrapiranter.