Vær alltid Batman (eller Supermann)

Vi får beskjed om å alltid kle oss for jobben vi ønsker, så hvis det er tilfelle, og hvis internettvitsen har noen sannhet, bør vi alltid kle oss som Batman.

Det er en god praksis, med tanke på at den siste forskningen viser at å late som om vi har supermenneskelige evner gjør at vi oppfører oss mer som superhelter.

Fly som Supermann, oppfør deg som Supermann

Forskere fra Stanford University ønsket å svare på et gammelt spørsmål: hvis folk hadde fått kreftene til Superman, ville de ha oppført seg som mannen av stål?

For å gjøre dette plasserte de forskningsobjektene i virtuelle virkelighetssimulatorer, akkurat som de som brukes i terapi for å hjelpe folk med å overvinne frykt, som å fly i et fly eller frykt for nåler. Det er kjent at folk blir psykologisk fascinert når de fungerer som virtuelle avatarer, men forskerne ønsket å se hvor lenge disse effektene ville vare.

For eksperimentet ble 60 personer satt inn i virtuelle virkelighetsmaskiner og mottok flykraften, som en superhelt eller helikopter, og mottok to direktiver: besøk en by eller hjelp et tapt diabetikerbarn som trenger å redde livet. insulinliv.

Men her er trikset: etter simuleringen veltet eksperimentatoren «tilfeldigvis» en kopp full av penner, med vilje og ventet på å se om forskningsobjektet ville hjelpe.

Resultatene, publisert i PLoS EN— Viste at folk som hadde evnen til å fly fritt og som hjalp til med å redde gutten i nød, var mer sannsynlig å hjelpe til med å samle gjerder. Faktisk gikk de seks personene som ikke tilbød å hjelpe alle med helikopter.

I utgangspunktet har de som arvet Supermans evne til å fly fullt ut omfavnet superheltens stereotypi og har kommet noen i nød til hjelp.

Kraften til deltakelse

En nøkkelforskjell mellom de to reisemåtene i simulering av virtuell virkelighet var graden av deltakelse til forskningsobjektet.

Stanford-forskere bemerket at de som hadde Supermans frie flyferdigheter følte seg mer aktive deltakere enn de som kjørte haglen i et helikopter. Dette kan ha hatt en direkte innvirkning på deres nivå av empati og altruisme når de bestemte seg for om de skulle hjelpe forskeren med å samle pennene deres.

«Jeg følte det som om helikopterpiloten virkelig hadde gjort alt arbeidet. Jeg tror ikke jeg hjalp,» sa en deltaker.

For mange forskningsobjekter påvirket det å være en virtuell turist direkte deres deltakelse i det virkelige liv.

Virkelige måter å være en superhelt på

Det er trygt å si at folk flest gjerne vil fly rundt som Supermann og hjelpe andre, men til vi blir sendt til en fremmed planet hvis sol gir oss superkrefter, truffet av en haug med gammastråling, eller vi ikke er rike nok til å kjøp alle de fantastiske lekene, vi må jobbe med det vi har.

Her er noen måter å opptre som en superhelt i hverdagen din:

  • gå foran som et godt eksempel, spesielt med barn
  • hjelpe andre, selv om det bare er ved å plukke opp falne fjær
  • få en influensasprøyte så du ikke gjør andre syke
  • være Batman