Voltaren reseptbelagte legemidler for leddgikt er nå tilgjengelig i resept

Del på PinterestEt nytt FDA-program gjør det lettere for reseptbelagte legemidler som Voltaren å være tilgjengelige i disken. Getty bilder

  • FDA har godkjent det reseptbelagte legemidlet Voltaren for salg som et reseptfritt legemiddel.
  • Godkjenningen er en del av et nytt FDA-program for å gjøre flere medisiner tilgjengelige uten resept.
  • Eksperter advarer forbrukere om at bare fordi et stoff er tilgjengelig over disk, betyr det ikke nødvendigvis at det er helt trygt å bruke.

Et aktuelt medikament godkjent for midlertidig å lindre leddgiktssmerter er ett av flere legemidler som nylig er godkjent under et FDA-program (Food and Drug Administration) som gjør det mulig å få tilgang til reseptfrie legemidler.

Dette betyr at stoffet er lettere for folk å kjøpe fordi de ikke lenger trenger godkjenning fra helsepersonell.

Men som andre reseptfrie legemidler, advarer medisinske fagfolk at forbrukere ikke bør lulles til å tro at det er trygt for alle å bruke i en uendelig periode.

Det spesifikke legemidlet for leddgikt er Voltaren Arthritis Pain (diclofenac sodium topical gel, 1%), godkjent av FDA for midlertidig lindring av leddgiktssmerter.

Det er et topisk ikke-steroid antiinflammatorisk legemiddel (NSAID), et av de vanligste legemidlene for behandling av ulike former for leddgikt. Andre NSAIDs inkluderer ibuprofen, aspirin, naproxen og andre vanlige over-the-counter (OTC) smertestillende midler.

De er ikke opioider, så det er lavere risiko for avhengighet enn andre godkjente smertestillende midler som Oxycontin, Vicodin eller Percocet.

Bytte reseptfrie medisiner

Voltaren var godkjent forrige uke under FDA-veksten Liste over Rx-OTC-svitsjer.

I løpet av det siste tiåret har andre medisiner for å gå fra reseptbelagte til reseptfrie medisiner inkludert varianter av Advil, allergimedisiner som Allegra og Flonase, og medisiner for behandling av røde øyne, halsbrann og overaktiv blære.

Dr.Karen Mahoney, Fungerende visedirektør for kontoret for reseptfrie legemidler ved FDAs senter for legemiddelvurdering og forskning, sa at mange reseptfrie produkter som selges i dag på grunn av Rx-OTC-bytteprosessen, bruker ingredienser eller doser som bare var tilgjengelige på resept i 30 år.

«Å godkjenne et bredere spekter av reseptfrie legemidler har potensialet til å forbedre folkehelsen ved å øke typene legemidler som forbrukere kan få tilgang til og bruke som ellers bare ville vært tilgjengelig på resept,» sa Mahoney i en uttalelse erklæring.

«Dette inkluderer å gi millioner av mennesker som lider av leddgikt leddsmerter daglig tilgang til et annet ikke-opioid behandlingsalternativ,» fortsatte han.

Hva Voltaren gjør

Voltaren er designet for å gi midlertidig lindring av leddsmerter på grunn av slitasjegikt, den vanligste typen leddgikt.

Som andre NSAIDs opplyser FDA at Voltaren virker ved å redusere stoffer i kroppen som forårsaker smerte og betennelse.

Den nylig godkjente OTC-dosen, 1 prosent, mottatt for første gang FDA-velsignelsen fra 2007 for leddsmerter i hele kroppen.

FDA advarer om at Voltaren ikke er for umiddelbar smertelindring og kan ta opptil 7 dager å virke effektivt.

Advarselen fortsetter med å si at forbrukere bør slutte å bruke stoffet og oppsøke lege hvis smertene deres ikke forbedrer seg på 7 dager eller hvis de må bruke produktet i mer enn 3 uker.

Med andre ord, bare fordi et legemiddel er tilgjengelig uten resept, betyr det ikke at det er trygt for alle å bruke.

En advarsel om reseptfrie legemidler

Dr. Medhat Mikhael |, en smertebehandlingsspesialist og medisinsk direktør for det ikke-operative programmet ved Spine Health Center ved MemorialCare Orange Coast Medical Center i Fountain Valley, California, advarer folk mot en «gjennomgripende falsk tro» på at reseptfrie legemidler er trygge .

«Dette er kategorisk usant,» sa Mikhael til Healthline. «Receptfrie legemidler kan forårsake mye høyere risiko for komplikasjoner hvis de brukes overdrevent og uten klare indikasjoner / indikasjoner.»

Den aktive ingrediensen i Voltaren er diklofenak, som kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon, spesielt hos personer som er allergiske mot aspirin.

Andre merknader inkluderer:

  • mulig leverskade
  • mageblødning
  • økt risiko for hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjerneslag

FDA advarer om at gravide kvinner i tredje trimester ikke bør bruke Voltaren fordi dens aktive ingrediens kan forårsake komplikasjoner under fødselen eller skade deres ufødte babyer.

Mikhael sa at fordi Voltaren kommer i en gel, kan noen mennesker over-påføre den, noe som kan øke sannsynligheten for store bivirkninger.

«Foreskrevet legemiddel krever et legebesøk og en annen prosess for å få tilgang til legemidlet, men dette gir klare sikkerhetsinstruksjoner/veiledninger og er dekket av OTC-forsikring som ofte fører med seg en falsk følelse av trygghet og ingen gransking eller begrensninger utover beløpet som brukes og som et resultat lider av potensielle komplikasjoner, «sa han.

Noen tips til forbrukere

Dr. Orrin Troum, en revmatolog ved Providence Saint John’s Health Center i Santa Monica, California, sa at selv om det er en god idé at Voltaren nå er tilgjengelig uten resept, bør publikum være oppmerksomme på mulige bivirkninger, inkludert at det ikke bør tas med andre NSAIDs.

Troum sa at Voltaren burde være det første stoffet sammen med andre konservative tilnærminger, inkludert andre reseptfrie smertestillende midler, samt bruk av varme og kulde, fysio- og ergoterapi og andre ikke-medikamentelle terapier.

Mer potente smertestillende midler, sa han, bør forbli under en leges omsorg.

«For tiden krever de mest effektive medisinene for de mange typene leddgikt overvåking av helsepersonell, slik at de ikke blir misbrukt av publikum,» sa Torum til Healthline. «Derfor, inntil sikrere og mer effektive medisiner er oppdaget, bør disse andre medisinene kun være reseptbelagte.»