Vold med skytevåpen og folkehelse

Folkehelseforskere og leger sier at det er på tide å erklære våpenvold som et folkehelseproblem i USA.

De ønsker også at landets ledende helsebyrå starter forskning på effekten av disse voldelige handlingene.

«Det er ingen tvil om at våpenvold er et folkehelseproblem,» sa David Hemenway, Ph.D., professor ved Harvard TH Chan School of Public Health og forfatter av boken «Private våpen, folkehelse. «» Det er ikke kritikkverdig. Det er åpenbart. «

Hemenway er en av våpenvoldsforskerne som snakket med Healthline om temaet våpenvold etter masseskyting på en klubb i Orlando, Florida, som drepte 49 mennesker, og mens kongressen diskuterte nye våpenkontrolltiltak i Washington.

I tillegg til å definere våpenvold som et folkehelseproblem, sier eksperter at kongressen må fylle på midler til Centers for Disease Control and Prevention (CDC) som tillater forskning og analyse av problemet.

«Det er ingen database som gir oss hele bildet,» sier Dr. Jonathan M. Metzl, Ph.D., professor i sosiologi og psykiatri ved Vanderbilt University. «Det er utenkelig at vi ikke kan forske.»

Les mer: Konsekvensene av væpnet vold «

Medisinske grupper snakker

Mens masseskyting får mye oppmerksomhet i media, er de faktisk en liten del av den generelle fortellingen om våpenvold, ifølge eksperter.

Omtrent halvparten av alle våpendødsfall skyldes selvmord, med en høy andel blant kaukasiske menn. Den andre halvparten kan tilskrives drap, som har en høy rate blant afroamerikanske menn.

Omtrent 33 000 mennesker blir drept hvert år på grunn av våpenvold, ifølge CDC. Det tilsvarer rundt 90 per dag, ifølge The Brady Center for å forhindre våpenvold.

«Det er et sosialt problem, det er et økonomisk problem,» Dr. Garen Wintemute, meddirektør for forskningsprogrammet for forebygging av vold ved University of California, Davis. – Vi kan kalle det en krise. Vi kan definere det som en prioritet «.

Uavhengig av tittelen sa Wintemute at våpenvold i USA er «endemisk».

I dagene etter masseskytingen i Orlando ble American Medical Association (AMA) kunngjorde at de ville vedta en politikk som definerte «besittelse og eierskap av skytevåpen som en alvorlig trussel mot folkehelsen».

Rett på halen av AMA, den America Academy of Pediatrics ga ut en uttalelse som beskriver «en rekke spesifikke tiltak for å redusere de destruktive effektene av våpen på livene til barn og ungdom».

Lær mer: Hvorfor legen din vil vite om du har en pistol «

Ved å stemme i senatet setter huset seg ned

Til tross for det voksende refrenget Senatet tidligere denne uken avviste han fire tiltak som støttespillere sier ville ha gitt litt pusterom til problemet med våpenvold.

Den avstemningen kom etter at Christopher S filmet i 15 timer. Murphy, en demokrat fra Connecticut.

Hadde tiltakene blitt vedtatt, ville de ha forhindret «folk på den føderale terrorismesjekklisten fra å kjøpe våpen og fylle hull i lover om bakgrunnssjekk», ifølge New York Times.

Noen dager etter at tiltakene ble avvist, Husets demokrater organiserte en sit-in i rettssalen for å tvinge frem en avstemning om et nytt forslag som forbød personer oppført på FBIs flyforbudsliste fra å kjøpe våpen.

Demokratene sang: «Ingen regning, ingen avbrudd». Til tross for deres ramaskrik, stemte husrepublikanerne for utsettelse uten avstemning. Demokratene er ferdige med sitt sitte i Torsdag ettermiddag etter å ha okkupert gulvet i huset i 25 timer.

Les mer: Amerikanere dør to år tidligere enn folk i andre høyinntektsland

Ingen søk tillatt

Å begrense tilgangen til skytevåpen er bare én del av puslespillet i arbeidet med å stoppe bølgen av skytevåpenvold, ifølge eksperter.

Eksperter sier at evnen til å undersøke slike poster og gi analyser er en annen viktig komponent.

Likevel unngikk CDC i 20 år å forske på våpenvold. Dette er fordi kongressen i 1996 vedtok en lov som krevde at «ingen av midlene som ble gjort tilgjengelig for skadeforebygging og kontroll ved CDC kan brukes til å støtte eller fremme våpenkontroll.».

Også kjent som Dickey-tillegg, lovforslaget fjernet effektivt pengene til skytevåpenforskning og øremerket det til forskning på traumatisk hjerneskade.

Publiserte rapporter sier National Rifle Association (NRA) presset kongressen til å vedta loven, etter en godt publisert en New England Journal of Medicine dokumentet beskrev risikoen for drap hvis en pistol er i et hjem.

NRA svarte ikke på en intervjuforespørsel for denne historien, men organisasjonen har tidligere sagt at CDC fortsatt står fritt til å utføre forskningen hvis den ønsker det.

Hemenway sa teoretisk at det er sant. Men CDC er også klar over at enhver rapport om våpenvoldsdata vil resultere i ytterligere tap av midler.

«CDC kunne teoretisk [utføre forskning], men det ville være et helvete å betale,» sa han.

Wintemute peker på en ordre utstedt av president Obama etter skytingen som drepte 26 barn og voksne på en skole Sandy Hook, Connecticut, i desember 2014. Presidentens direktiv instruerte CDC om å sette i gang forskning på våpenvold. Ingen rapporter er foreløpig sendt inn.

Les mer: Økningen i dødsfall i USA er en blip eller en trend? «

Hva forskningen viser

Det var ikke alltid sånn.

Fram til begynnelsen av 1990-tallet drev CDC forskning på våpenvold, ifølge Wintemute. Våpenvold var økende på den tiden, og CDC-offiserer var i forkant og sentrum av hans forskning.

– På den tiden mobiliserte vi. For å bruke en klisjé, legger vi våre beste folk i den, sa Wintemute. «Vi har allerede gjort det med motorkjøretøyer, med hjertesykdom, med kreft, [men] med volden fra skytevåpen har vi kvalt den mobiliseringen. Finansieringen er borte. «

UC Davis Violence Prevention Research Program er en institusjon som studerer epidemiologien til våpenvold.

Meddirektør Magdalena Cerda, lege PH, MPH, fortalte Healthline at teamet hennes samler inn data fra en rekke kilder, inkludert lovlige våpenkjøp, arrestasjonsjournaler, utskrivning fra sykehus og dødsattester. Organisasjonen er finansiert av en håndfull føderale tilskudd, statlige tilskudd og personlige donasjoner.

«De samme typen epidemiske spørsmål du ville stille Zika, vi ber om skuddvold,» sa han.

Selv om det kan se ut til at våpenvold er mer utbredt, sa Cerda at han har studert emnet på 16 år, har frekvensen holdt seg relativt stabil. Den største nedgangen i våpenvold skjedde mellom 1993 og 1999, inkludert nedgang i 2006 og 2012.

Han sa at masseskyting som det i Orlando er sjeldne, selv om det kan se ut til at de blir mer vanlig på grunn av medieoppmerksomhet.

«De er en veldig liten del av våpenvold,» sa Cerda, «bare 1 av 10 millioner».

Han la til at folk har større sjanse for å bli drept i et drap, som i gjennomsnitt er rundt 350 per 10 millioner mennesker, eller for å dø av selvmord, som er rundt 670 forekomster per 10 millioner.

Les mer: Voldelige videospill skaper aggresjon, men får barn til å begå forbrytelser? «

Grunnleggende gruppedannelse

Basert på forskningen hennes sa Cerda at hun ikke forventer å se en økning i våpenvold.

«Jeg ser heller ikke at det reduseres med mindre vi gjør noe med tilgjengeligheten av våpen,» sa han. «Vi må behandle skytevåpen som et produkt som må reguleres. Hvis vi gjør det, vil vi se en nedgang i våpenvold.».

Mens utsiktene for at dette skal skje i beste fall er små, er både Hemenway og Metzl optimistiske.

Hemenway sa at historiene om utilsiktet død med skytevåpen ikke lenger er begrenset til lokale aviser og TV. I stedet kommer historier om, for eksempel, 2-åringer som ved et uhell skyter seg selv fordi de finner våpen i huset, nå nasjonale nyheter som trekker mer oppmerksomhet til saken.

«Jeg så akkurat på Google-nyhetsstrømmen min at en våpensikkerhetsinstruktør ble drept,» sa han.

Metzl la til at organisasjoner som Violence Prevention Research Program og Brady Campaign to Prevent Gun Violence gjør en god jobb med dataene, i stedet for CDC.

Han pekte også på en rekke nye grasrotbevegelser som gjør fremskritt, som Everytown for Gun Safety og Moms Demand Action for Gun Sense in America.

Han sa imidlertid at NRA har finpusset sitt budskap i flere tiår, så det vil ta år før disse nykommerne overlater makten til våpenrettighetsgruppen.

«De hadde en ledelse på 50 år,» sa Metzl, «så det er mye bedring.».