Voksende barn når du har hiv: stigma, graviditet og mer

Del på Pinterest

Etter å ha lært at jeg hadde HIV All’alderen på 45, måtte jeg bestemme hvem som skal si det. Når det handlet om å dele min diagnose med barna mine, visste jeg at du bare har en «8217;.

På den tiden hadde barna mine 15, 12 og 8 år, og det var virkelig en instinktiv reaksjon for å fortelle dem at jeg hadde hiv. Jeg var syk på sofaen i uker, og vi var alle ivrige etter å vite årsaken til sykdommen min.

Innen 30 minutter fra samtalen som forandret livet mitt, var min 15 år gamle datter på telefonen på jakt etter svar på Internett. Husk at sa: Mamma, du vil ikke dø for dette & # 8221;. Jeg trodde du visste Dell’HIV, men uventet oppdager at det er i kroppen din drastisk endrer ditt perspektiv.

Ironi av skjebnen, det var den rolige oppførselen til min teenagedatter til hvem jeg klamret for å trøste meg i de første øyeblikkene med å lære at jeg var hiv-positiv.

Slik snakket jeg med mine barn av min diagnose og hva jeg skal vite om’å ha barn når du har # 8217; HIV.

En ren tavle for å utdanne

For min 12 år gamle datter og min 8 år gamle sønn var HIV ingenting annet enn tre bokstaver. Utdanne dem uten Stigma Association var en uventet mulighet, men heldig.

Jeg forklarte at HIV er et virus som angrep de gode cellene i kroppen min, og at jeg snart ville ha begynt å ta medisiner for å reversere den prosessen. Instinktivt brukte jeg en analog med Pac-Man for å hjelpe deg med å se rollen som stoffet med hensyn til viruset. Å være åpen betalt for meg å vite at jeg skapte en ny normalitet da jeg snakket om’hiv.

Den vanskelige delen var å forklare hvordan moren hadde dette i kroppen sin.

Snakker om sex er pinlig

Siden jeg var i stand til å huske, visste jeg at jeg ville være veldig åpen med mine fremtidige sønner om sex. Men da hadde jeg barn, og dette gikk rett til vinduet.

Snakker om sex med barna dine er pinlig. Det er den delen av deg som holder skjult som en mor. Når det gjelder kroppene deres, håper at de forstår det alene. Nå måtte jeg forklare hvordan jeg kontraktet hiv.

For jentene mine, jeg delte at jeg hadde l’HIV gjennom sex med en tidligere gutt og forlatt den. Min sønn visste at han kom fra den partneren, men jeg valgte å beholde & # 8220; som & # 8221;. I de siste fire årene hørte han om overføringen av # 8217; HIV på grunn av mitt forsvar og har sikkert satt sammen to flere.

Deling av staten din offentlig

Hvis jeg hadde holdt statushemmeligheten, og jeg hadde ikke støtte fra mine barn, tror jeg ikke jeg ville være så offentlig som jeg er i dag.

Mange som lever med hiv for å motstå pulsen for å dele sin kunnskap og redusere stigmaet med sine venner, familie, arbeidskollegaer eller sosiale medier. Dette kan skyldes at barna deres ikke vet eller er gode nok til å forstå stigmaet og be foreldrene om å holde seg stille for deres velvære. Foreldre kan også velge å forbli private for å beskytte sine barn mot de negative effektene av stigmaet.

Jeg er heldig at barna mine har vært kjent fra den unge alderen som # 8217; HIV ikke lenger er hva det var i årene og 9217; 80 og 9217;. I dag har vi ingenting å gjøre med en dødsdom. L’HIV er en kronisk håndterlig tilstand.

Gjennom mine samspill med tenåringer i skolen jobber jeg, jeg observerte at mange av dem ikke aner om hva HIV er. I kontrast, mange unge som søker råd gjennom min sosiale medier frykt & # 8220; kontrakt & # 8221; L’HIV fra kyss og døende. Tydeligvis er dette ikke sant.

Trettifem år med stigma er vanskelig å riste av og Internett gjør ikke alltid en tjeneste til # 8217; HIV. Barn bør lære på skolen hva er hiv i dag.

Våre barn fortjener oppdatert informasjon for å endre samtalen på # 8217; HIV. Dette kan ta oss til en forebyggingsretning og vedlikehold som et middel for å utrydde dette viruset.

Det er bare et virus

Å si å ha vannkopper, l’influensa eller forkjølelse bringer ingen stigma. Vi kan enkelt dele denne informasjonen uten å bekymre deg for hva de vil tenke eller si andre.

D’HIV er et av virusene som bringer mer stigma, hovedsakelig på grunn av at det kan overføres gjennom seksuell kontakt eller deling av nåler. Men med dagens narkotika er korrelasjonen ubegrunnet, skadelig og mest sannsynlig farlig.

Mine barn ser hiv le’hiv som en pille jeg tar og nient’andre. Jeg er i stand til å rette sine venner når foreldrene til disse vennene har overført feil eller skadelig informasjon.

I huset vårt holder vi det lett og vi spøk om. Min sønn vil si at jeg ikke kan spise sin iskrem fordi han ikke vil trekke inn # 8217; hiv fra meg. Så ler han, og jeg tar fortsatt isen.

Lys på’at & # 8217 absurdity; erfaring er vår måte å plage viruset som ikke lenger kan gjøre narr av.

HIV og graviditet

Hva de fleste ikke vet er at det kan være veldig trygt å ha barn når du er HIV-positiv. Selv om dette ikke var min erfaring, kjenner jeg mange HIV-positive kvinner som har hatt vellykkede graviditeter uten problemer.

Når de er under behandling og ikke påvises, kan kvinner ha trygge vaginale fødsler og sunne sierarositive barn. Noen kvinner vet ikke hvordan de skal være HIV-positive til de forblir gravid, mens andre kontrakter viruset under graviditet. Hvis en mannlig koexes med hiv, er det også få muligheter som overfører viruset til en kvinnelig partner og nyfødte.

Uansett, C’Det er svært lite bekymring for risikoen for overføring under behandling.

Ta bort

Endre måten verden ser HIV starter med hver ny generasjon. Hvis vi ikke gjør en innsats for å utdanne våre barn på dette viruset, vil stigmaet aldri ende.

Jennifer Vaughan er en tilhenger av’HIV + og en vlogger. For mer informasjon om historien din på HIV og daglige vlogs om livet ditt med HIV, kan du følge den YouTube Og Instagramog støtte hans forsvar her.