Voksen bleieutslett: Behandling, forebygging og mer

Beskrivelse

L’bleieutslett kan påvirke alle som bærer bleier eller truser for inkontinens, inkludert voksne, nyfødte og små barn. Symptomer hos voksne er de samme som symptomene som observeres hos nyfødte og små barn og kan inkludere en rose-farget hudutslett eller slokket eller irritert hud.

L’bleieutbrudd er vanligvis forårsaket av små hyppige bleieendringer, noe som kan forårsake irritasjon fra kjemikalier som er tilstede i urin og avføring. Det kan også være forårsaket av en allergisk reaksjon eller fra A’gjær eller sopp infeksjon.

Voksen bleie dermatitt er irriterende, men kan vanligvis behandles med aktuelle stoffer eller på teller reseptbelagte (OTC). Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden.

Symptomer

Symptomer på voksen bleie dermatitt kan inkludere:

 • Rosa og tørr hud med små kutane utslett
 • Rødt, irritert, grov, betent eller brent hud i de mest alvorlige tilfellene
 • hud lesjoner
 • Fiery
 • klø

L’utslett kan vises på skinker, lår eller kjønnsorganer. Det kan også strekke seg opp til # 8217; område av hoften.

I tilfelle av en candida bleieutslett, eller en ‘8217; Hudutslett forårsaket av en’gjærinfeksjon, symptomer inkluderer lett levende røde lær og små røde fremspring som går utover hoveddelen av # 8217; utbrudd huden. Det kan strekke seg til hudfolder.

Våre initiativer

De vanlige årsakene til voksen bleiedermatitt inkluderer:

 • Hudirritasjon. Dette kan være et resultat av den våte hudfriksjonen som gnider mot bleie eller langvarig kontakt med kjemikalier i urin eller avføring.
 • Allergisk reaksjon. De eldre iført truser for inkontinensen kan være allergisk mot parfymer i bleiemateriale.
 • Feil vask. Ikke vask grundig kjønnsområdet under på badet kan forårsake hudutbrudd rundt området der bleen er slitt.
 • Candida. Gjærinfeksjoner er en annen vanlig type bleiedermatitt hos voksne. Dette skyldes at gjæren vokser i varme, mørke og fuktige områder. Hyppige bleieendringer kan redusere risikoen for denne typen infeksjon.
 • Soppinfeksjon.

Behandling

I de fleste tilfeller kan du avtale hjemme en liten bleiedermatitt for voksne. En av de mest effektive behandlingene er en krem ​​for bleier alle’OTC sinkoksid.

Eksempler på voksne bleier inkluderer:

 • Balmex Adult Care Rash Cream
 • Salve for calmoseptine diaper erythema
 • Z-bum daglig fuktighetsgivende bleieutslettkrem
 • Desitin Cream for Diaper Erytem Alle’Quick Relief Zinc Oxide

Behandlingsinstruksjoner

Disse instruksjonene er anbefalinger av American Academy of Dermatology (AAD). Følg alltid legen dins instruksjoner for å ta vare på din eller, hvis du er en omsorgsperson, l’spesifikt hudutslett av den kjære.

 • Påfør en pomade eller en krem ​​for bleiedermatitt fritt på det berørte området, fra to til fire ganger om dagen.
 • For en smertefull hudutslett, er det ikke nødvendig å vaske den av umiddelbart, men du kan slå det overskytende produktet. Fjern helt hver rest igjen under badet.
 • Om nødvendig, dekk krem ​​eller L & # 8217, salve med vaselin slik at den ikke holder fast, så bruk en ren og tørr bleie.
 • Det er også en god ide å la & # 8217 ventilere i noen minutter om dagen uten bleie. Luftstrømmen vil bidra til å kurere utslett. For en flyt d’ekstra luft, kan du bruke bleier større enn nødvendig til utslett ikke helbreder.

  Behandling av bleiedermatitt fra A’Candida infeksjon

  Hvis L’utslett er resultatet av en soppinfeksjon av en sopp infeksjon, kan legen anbefale anvendelsen av aktuelle antifungals, inkludert Nistatin eller Ciclopirox (CNL8, Penlac) på det berørte området. De bør påføres fra to til fire ganger om dagen, eller i de mest alvorlige tilfellene, ved hver bleieendring.

  De kan også foreskrives orale tabletter av flukonazol (diflucan). Følg de spesifikke instruksjonene til legen din for behandling, og husk alltid kontakt legen din for å bekrefte at de anbefalte behandlingene for bleiedermatitt ikke er i konflikt med andre stoffer du eller den elskede du kan ta.

  Når skal du søke hjelp

  De fleste tilfeller av bleiedermatitt vil løse etter noen dager hjemmebehandling. Det er imidlertid viktig å huske at eldre voksne er mer sannsynlig å gjennomføre infeksjoner. Dette skyldes en svekkelse av immunforsvaret. Eventuelt alvorlig symptom må rapporteres til en lege.

  Kontakt legen dersom følgende skjer:

  • L’Rash Worser og forbedrer ikke etter tre dager, selv etter hjemmebehandling
  • Dripping, blødning eller fitte kommer fra det berørte området
  • L’utslett er ledsaget av feber
  • Brennende eller smerte under vannlating eller under tarmbevegelse

  Komplikasjoner

  Vanligvis er det ingen langsiktige komplikasjoner fra voksen bleie dermatitt. I de fleste tilfeller vil det løse med tilstrekkelig behandling og ledelse. I noen voksne kan bleiedermatitt forekomme med andre hudforhold, inkludert psoriasis, eksem eller seborrhea. Kontakt legen din dersom du eller den kjære plakater symptomene på disse forholdene.

  Outlook

  Hvis du eller den elskede du har hyppig bleiedermatitt, sørg for at du informerer legen din. Kan være en’mer alvorlig infeksjon. I tilfelle av’hjemmepleie kan en bleiedermatitt for voksne være et tegn på forlatelse, at bleen ikke endres ganske ofte, eller at bleieområdet ikke er rengjort godt. I de fleste tilfeller, L’bleie erytem vil bli løst alene med tilstrekkelig behandling og behandling.

  Forebygging

  Den beste måten å forhindre at voksen bleie dermatitt er å rengjøre og endre skitne bleier så snart som mulig. Dette forhindrer at fuktigheten vender seg til A’utslett.

 • Rengjør forsiktig området dekket av bleen med en klut, som hersker vaskekluter, hver gang jeg bytter bleie.
 • En gang om dagen, vask mer nøye L’hele bleieområdet.
 • La bleieområdet for å våge og tørke.
 • Påfør også en barriere salve mot fuktigheten på skinker og andre følsomme områder før du bærer en ren bleie.
 • Selv behandling av bleiedermatitt ved de første tegn på irritasjon kan bidra til å forhindre at 8217; utslett blir mer alvorlig.

  Q&A: Diaperdermatitt for voksne, ingen bleier

  Spørsmål: Jeg kan utvikle en bleiedermatitt, selv om jeg ikke bærer bleier?

  A: Ja, du kan utvikle en bleiedermatitt, selv uten å bruke bleier. Et varmt og fuktig miljø eller # 8217; hudfriksjon kan forårsake irritasjoner eller infeksjoner i hudfoldene rundt # 8217; kjønnsområdet. Dette kan skyldes mange faktorer som fedme, hudirritasjon fra vedhengende plagg eller medisinske forhold som kan forårsake undertrykkelse av immunsystemet som diabetes, L’human immundefekt (HIV) eller L’kronisk bruk av steroider .

  & # 8211; Elaine K. Luo, MD

  Vi velger disse elementene basert på kvaliteten på produktene, og vi viser fordelene og ulemperne av hver for å hjelpe deg med å finne ut hvilket best som skal fungere for deg. Vi samarbeider med noen av selskapene som selger disse produktene, noe som betyr at Healthline kan få en del av inntektene når du kjøper noe ved hjelp av lenker over.