Våkne opp med riper: Hva forårsaker dem?

Beskrivelse

Hvis du våkner med riper eller uforklarlige tegn som ligner på riper på kroppen din, kan det være en rekke mulige årsaker. Den mest sannsynlige grunnen til utseendet på riper er at du riper uvitende eller ved et uhell i søvn.

Det finnes imidlertid en rekke hudutbrudd og hudforhold som noen ganger kan se ut som riper tegn.

Ripe i søvn

Hvis riper på kroppen din ser ut til å ha blitt spikret, er den mest sannsynlige forklaringen at du skrapet ukjent i søvn. Det er svært sannsynlig at de selvforsynte riper presenteres på enkle steder å oppnå som din:

 • gjøre
 • skuldre
 • bryst

Det er mer sannsynlig å klø hvis du har en eksisterende hudtilstand som forårsaker kløe. Imidlertid kan kløe under søvn noen ganger være sin egen parasonnia (uvanlig oppførsel av nervesystemet under søvn).

Dette problemet å skrape under søvn kan forverres fra # 8217; har lange eller skarpe negler. Heldigvis bør de fleste overflateskrape ikke forårsake permanent hudskade.

Riper av et kjæledyr eller en «8217; en annen person

Det er også mulig at noen som deler sengen din eller et kjæledyr, skraper deg. Hvis du deler sengen med en person, en hund eller en katt, kan du klø dem om natten. Eller du kan klø deg i løpet av dagen og ikke legge merke til skiltene opp til morgenen.

Hvis du våkner med riper på ryggen eller andre kroppspunkter som er vanskelige å nå, et kjæledyr eller en «, kan en annen person være syndriten.

Kjæledyr riper, spesielt katter, kan forårsake sykdommer. Katter kan forårsake kattskrapefeber og føre til:

 • blinkers
 • utmattelse
 • feber

Dermatographia

Noen ganger kan forskjellige hudforhold og irritasjon virke riper, med to, tre eller flere parallelle røde linjer som krysser huden.

Folk som har dermatografi, eller skriver av huden, opplever ofte dette fenomenet. I denne tilstanden påvirker det seg om 2 prosent 5 av befolkningen, selv en veldig lett ripe vil gjøre brystet og heve huden.

Disse tegnene som ligner på riper, forsvinner vanligvis bare innen ca. 30 minutter.

Flagellated erytem

L’flagellato erytem er en’annen hudtilstand som noen ganger kan virke riper. Er en’utslett som ofte følger kjemoterapi, men kan også skyldes andre faktorer, for eksempel forbruket av shiitake sopp.

Utslettutbrudd fra erythema flagellato ofte:

 • De ser ut som tegn på riper
 • være veldig pruriginøs
 • vises på baksiden (i de fleste tilfeller)

Utslett

Det finnes en rekke andre hudforhold og kutane utbrudd som kan byttes for riper avhengig av deres form.

Hudutslett er vanligvis forårsaket av hudkontakt med en eller annen form for irriterende eller allergen eller fra «8217, ansette av visse stoffer. Huden kan også briste inn i elveblestene som en allergisk reaksjon på forbruket av visse typer mat.

Hivene er fremspring eller flekker hevet, men en gruppe av elveblest kan byttes for riper.

Hvis du våkner med kløe tegn, kan de være en’utslett, siden de fleste hudutbrudd er pruriginøse.

Paranormale årsaker

Selv om noen mennesker støtter at uforklarlige hudutbrudd er bevis på paranormal aktivitet, er det ingen vitenskapelig forskning til støtte for dette.

Våkne opp med alvorlige eller dype riper

Hvis du våkner med dype eller bløt riper, kan det være noen forklaringer.

Dermatografi (eller normal ripe om natten) gir vanligvis ingen tegn på dype eller varige riper, og de fleste av hudutslettene ligner ikke en dyp ripe.

Alvorlige riper opp oppvåkning kan skyldes:

 • Sonnambulismskader
 • Intense kløe fra en hudtilstand
 • Veldig lange eller ikke-kuttede negler
 • Dype riper fra et kjæledyr

Hvordan behandle og forhindre uforklarlige riper

Behandling eller forebygging av uforklarlige riper avhenger av årsaken.

Hindrer selvskrape i søvn

Prøv å bruke myke bomullshansker for å sove eller eliminere skarpe nagelbrett. Hvis riperen signerer slutte å vises når du våkner, var du sannsynligvis riper.

Hvis skrape i søvn er et gjentakende problem, bør du vurdere å konsultere en søvnspesialist for å diagnostisere potensiell parasonny.

Søk etter grunner i tillegg til personlig skrape

Hvis riper fortsetter å vises (etter eksklusive selvskrape), kan de komme fra et kjæledyr eller en person som deler sengen din. Prøv å sove alene midlertidig eller for å endre miljøet for å sove for å unngå utilsiktet riper.

Bestemmer tyngdekraften av riper

Hvis du våkner med skrape tegn og fade raskt selv, kan de bare være forårsaket av dermatografi eller bare fra en liten ripe mens du sover. I dette tilfellet kan de ikke kreve behandling.

Det kan imidlertid være en betingelse for den underliggende huden å klandre. Rådfør deg med en hudlege hvis riper:

 • ta lang tid å helbrede
 • det ser smittet ut
 • å blø
 • klø
 • dårlig

Utslett som ligner på riper fra flagellert erytem, ​​for eksempel, forsvinner vanligvis fra solskinn over tid. Men i de mest alvorlige tilfellene kan legen foreskrive steroider.

Ta bort

Riper på ansiktet, hender eller kropp når du våkner, er generelt forårsaket av riper mens du sover. Du kan ha en hudtilstand som forårsaker intens kløe om natten, eller du kan ha dermatografi som forårsaker veldig lette riper for å produsere røde tegn.

A’Andre mulighet er at du har en tilstand av huden eller en’hudutslett som ligner på en ripe. L’flagellato erytem er en mulighet, men mange hudutslett kan noen ganger gi utseendet på riper.

Hvis riper forårsaker smerte, irritasjon eller kløe, besøk legen din eller dermatologen for en bestemt diagnose og behandlingsplan.