Vitamin, supplement testing ved CVS

Selskapet har testet produktene sine for forurensninger og nøyaktigheten av ingrediensetiketter.

Del på PinterestCVS fjernet 22 produkter fra butikkhyllene som en del av testprogrammet. Getty bilder

Du har kanskje lagt merke til at noen vitaminmerker mangler i hyllene til din lokale CVS-butikk.

Det er en grunn.

CVS Pharmacy har lansert et initiativ som krever uavhengig tredjepartstesting av alle kosttilskudd som selges i deres butikker og på nettet.

de»Testet for å stole på«Programmet dekker mer enn 1400 vitaminer og kosttilskudd fra 152 merker, sa selskapets tjenestemenn i en pressemelding.

Målene for testene deres inkluderer to brede kategorier.

For det første sier selskapets tjenestemenn at de vil forsikre seg om at det som er oppført på etikettene til disse produktene faktisk finnes i produktene.

De tester også for å sikre at det ikke er noen forurensninger i disse kosttilskuddene.

CVS begynte faktisk å be om tester på disse produktene i 2017 med mål om å fullføre testene innen utgangen av 2019, men fullførte den første fasen av prosjektet tidlig.

Resultatet? Omtrent 7 % av disse produktene har mislyktes, og krever oppdatering av produktetiketter eller at disse produktene har blitt fullstendig revet av CVS-hyllene.

«80 prosent av feilene skyldtes etikettpåstander – eksempler inkluderer mangel på tilstrekkelige mengder av en hvilken som helst ingrediens som er deklarert på supplementpanelet (vitamin B-nivåer, bare for eksempel),» sa George til Healthline. Coleman, senior visepresident for CVS.

«Vi fant også feil på etiketten fordi allergenene ikke var oppført, men hadde spor, for eksempel nøtter. En annen etikettfeil var at et produkt ble oppført som «glutenfritt», men i virkeligheten var det ikke det, «sa han.

«Som et resultat av Tested to be Trusted-programmet har 22 produkter blitt fjernet fra hyllene,» la han til.

Hvorfor vitamintesten er viktig

Kosttilskudd, inkludert vitaminer og urtetilskudd, representerer en industri på 40 milliarder dollar i USA.

Imidlertid er mange amerikanere uvitende om at Food and Drug Administration (FDA) regulerer disse kosttilskuddene mindre som et stoff og mer som en spesiell mat.

Dette betyr en forskjell i bevisbyrden: narkotika anses generelt som usikre inntil de kan bevises trygge, mens matvarer anses som trygge inntil det motsatte er bevist.

Dette er en subtil, men betydelig forskjell når det kommer til et kosttilskudd som markedsføres og brukes på en veldig lik måte som en medisin.

FDA er imidlertid ikke klar over problemet.

Byrået signaliserte sin intensjon i februar i et brev av FDA-kommissær Dr. Scott Gottlieb for å «styrke rammeverket som regulerer kosttilskudd».

Dette inkluderer en forpliktelse til raskere å offentliggjøre bekymringer om ulike kosttilskudd, samt opprettelsen av en «arbeidsgruppe for kosttilskudd» for å reformere prosessen og prosedyrene for kosttilskudd ved byrået.

Den nye politikken fremmet en dusinvis av advarselsbrev og fem advarselsbrev til ulike selskaper for ulovlig markedsføring av kosttilskudd som behandling for Alzheimers og andre alvorlige helsetilstander.

Bygge forbrukernes tillit

I mellomtiden er forbrukerne overlatt til å klare seg selv eller stole på at selskaper gjør uavhengige grep som CVS gjorde.

Det er ikke det at amerikanere ikke bryr seg om hva de putter i kroppen. I stedet for konstellasjonen av merking og testing kan det være vanskelig å forstå.

Faktisk, mens 61 % av folk i USA sier de er bekymret for produktene de bruker og inntar, sier mer enn én av tre at de aldri eller nesten aldri har forsket på produktene, ifølge en fersk undersøkelse av NSF International, en uavhengig global organisasjon for folkehelse og sikkerhet og et av selskapene CVS samarbeidet med for å utføre sine interne tester.

Den samme undersøkelsen fant også at 46 % av amerikanerne fortsetter å kjøpe produkter til tross for usikre på om produktpåstandene er gyldige.

Ulykke og dårlige hensikter

Hvordan disse urenhetene havner i kosttilskudd kan være både tilsiktet og utilsiktet, sa David Trosin, direktør for global forretningsutvikling innen helsevitenskap ved NSF International, til Healthline.

«I produksjonsprosessen kan menneskelige feil eller manglende overholdelse av god produksjonspraksis (GMP) som kreves av regulatoriske myndigheter føre til forurensning eller manglende overholdelse av produkterklæringer,» sa han.

«Det er også forfalskning av kosttilskudd,» la han til. «Dette kan enten være utilsiktet, for eksempel når en ekstra botanisk ingrediens ved en feiltakelse er inkludert i samlingen av en ønsket ingrediens, eller bevisst når en produsent legger til en uredelig eller ulovlig ingrediens for økonomisk vinning.»

Et pågående prosjekt

På nettstedet «Tests to Expect» utstedte CVS en ansvarsfraskrivelse om at denne testen bare var på et enkelt parti av disse forskjellige kosttilskuddene, og «ingen tredjepartstesting er nødvendig for påfølgende partier».

Dette gir forretningsmessig mening ettersom mange selskaper opplever at dette verifiseringsnivået er uoverkommelig, ifølge NSF International.

Men ifølge Coleman fra CVS, har selskapet til hensikt å utføre oppfølgingstester «for å sikre at produktene vi selger fortsetter å møte eller overgå våre standarder».

I følge en CVS Health-undersøkelse fra 2018 rapporterte mer enn halvparten av vitaminkjøperne at sertifisering fra en tredjepartsleverandør er en sterk indikator på kvalitet i vitaminkategorien, sa Coleman.

I tillegg sa vitaminkjøpere at tredjepartsverifisering ga «ro i sinnet».

Trosin var enig.

«Ved å kreve tredjepartstesting av vitaminene og kosttilskuddene de selger, viser CVS Pharmacy en ekte forpliktelse til tillit, åpenhet og helse,» sa han. «Gjennom NSF-sertifisering kan forbrukere ha mer tillit til at kosttilskuddene deres inneholder det de hevder».