Vitamin C for akne: Fordeler og bruksområder

L’Akne vulgaris, også kjent som akne, er en vanlig hudtilstand som kan forårsake kviser og fet hud. I Nord-Amerika demonstrerer opptil 50% av ungdommene og 15-30% av voksne symptomer (1).

Mange bruker topiske kremer, narkotika, mat og kosttilskudd for å lindre akne. Faktisk blir vitamin C ofte lagt til mange hudpleieprodukter som hevder å behandle det.

Men du kan spørre deg selv om vitamin C er effektiv for dette formålet.

Denne artikkelen forklarer om den aktuelle anvendelsen av vitamin C behandler akne.

Del på Pinterest

Vitamin C og hudpleie

Offisielt kjent som askorbinsyre, er vitamin C et grunnleggende vannløselig vitamin for forskjellige aspekter av helse, inkludert hud. Kroppen din produserer ikke det, så du må få det gjennom kostholdet ditt (2).

Dette vitaminet er også en kraftig antioksidant som bidrar til å nøytralisere frie radikaler, som er ustabile forbindelser som kan skade kroppens celler over tid når nivåene blir for høye i kroppen (3, 4).

Din hud er påvirket av frie radikaler på grunn av sin eksponering, både alle ALLE «8217; internt miljø og eksternt miljø. Blant de andre faktorene, kostholdet, stress, røyk, ultrafiolett stråler (UV) og forurensning påvirker huden helse (3, 4, 5).

L’Epidermis av huden din, det øvre laget av den synlige huden Alle’menneskelig øye inneholder høye nivåer av vitamin C.Dette næringsstoffet spiller en nøkkelrolle i beskyttelse, helbredelse og ny hudproduksjon (6).

Siden akne er en svært inflammatorisk tilstand som kan forverres av miljømessige stressfaktorer, kan vitamin C spille en rolle i behandlingen.

Hvordan vitamin C påvirker akne på & # 8217?

L’Akne er en inflammatorisk tilstand av huden forårsaket av porene som er blokkert. Fører til rødhet, hevelse og noen ganger pustler, som er betente protubber som inneholder pus (7).

I tillegg til utsalgsstedene, forlater akne mange mennesker med postinflammatoriske arr og hudskader. Imidlertid indikerer forskning at vitamin C kan behandle mange av disse forholdene.

Husk at mens en «8217 høye ta rik mat av vitamin C kan hjelpe andre aspekter av hudhelse, forbinder ingen forskning til å fôre vitamin C til redusert akne nivåer. Imidlertid antyder et begrenset søk at den aktuelle anvendelsen av vitamin C kan være nyttig.

Kan redusere betennelsen knyttet til akne

L’Alder, genetikk og hormoner er risikofaktorer for akne. Videre, noen stammer av de vanlige kutane bakterier cutibacterium acnes (c. Acnes) kan utløse denne tilstanden (7, 8).

Siden vitamin C er anti-inflammatorisk, kan det bidra til å redusere rødhet og hevelse alle «8217; akne hvis det brukes lokalt. Derfor kan det forbedre L’aspektet av akne lesjoner (9).

I en 12-ukers studie på 50 personer, fant 61% av deltakerne som brukte en lotion som inneholdt 5% natrium ascorbilfosfat (SAP) betydelige forbedringer i lesjonene i Acne, sammenlignet med en kontrollgruppe (10).

I en mindre studie på 8 uker på 30 personer har de som brukte 5% av SAP hadde en reduksjon i 48.8% av akne lesjoner. Også de som brukte en kombinasjon av SAP og retinol på 2% & # 8211; et derivat av vitamin A & # 8211; De hadde en reduksjon i 63.1% (9).

Selv om disse resultatene er lovende, er det nødvendig med størst studier av høy kvalitet.

Kan forbedre akne arr utseendet

Etter et utseende av akne, trenger huden tid til å helbrede. Uten riktig helbredelse, kan akne arr utvikle seg.

Akne arr er vanligvis relatert til den alvorlige cystisk akne, men kan også komme fra milde tilfeller. Også den langvarige akne, genetikk og fysisk manipulasjon hvordan man samler eller presse, kan øke sannsynligheten for arrdannelse (11).

De tre hovedtyper av akne arr er atrofisk, hypertrofisk og cheloidal.

De atrofiske arrene forårsaker tap av hud og kollagen stoff og vises som små hudutsparinger. Både hypertrofiske og cheloidale arr stammer fra overproduksjonen av kollagen og vises som et kikatrial stoff ofte og hevet (11).

Vitamin C behandler akne arr ved å øke kollagensyntesen, et protein som er ansvarlig for strukturen i huden og viktige for å rekonstruere en sunn hud. Som et resultat kan dette vitaminet akselerere helbredelsen av sårene til akneen (6, 12, 1. 3).

Et 4-ukers studio på 30 personer noterte moderate forbedringer i akne arr etter mikronedling & # 8211 bruk; Det innebærer å rulle små nåler på huden for å fremme helbredelse og øke kollagenproduksjonen & # 8211; Sammen med en aktuell krem ​​av vitamin C 15% en gang i uken (14).

Imidlertid er det ikke kjent om mikronedling, vitamin C eller en kombinasjon av begge har vært ansvarlige for disse resultatene (14).

Videre er vitamin C og mikronedling ikke egnet for hypertrofiske og cheloid arr, siden disse typene kommer fra overproduksjonen av kollagen (15).

Selv om ingen forskningskollegaer vitamin C i kostholdet for å redusere akne arr, øker den naturlige produksjonen av kollagen i kroppen din og er fortsatt gunstig for generell hudhelse (16, 17).

Kan redusere hyperpigmentering

L’Hyperpigmentering er dannelsen av mørke flekker på huden på grunn av akne, UV-stråler eller andre skader, selv om det skal bemerkes at denne tilstanden er ufarlig.

L’Vitamin C-applikasjon på huden kan redusere hyperpigmentering som forstyrrer et enzym kalt tyrosinase, ansvarlig for produksjon av melanin, et naturlig pigment av huden (12, 1. 3, 18).

Videre virker vitamin C som et lysemiddel og kan redusere utseendet på mørke flekker uten å endre hudens naturlige farge (12, 1. 3, 18).

Noen studier på’mann kombinerer topisk vitamin C med ionophoresis & # 8211; en elektrisk gradient påført huden & # 8211; har funnet betydelige reduksjoner av hyperpigmentering (19, 20).

Selv om denne metoden er lovende, øker ionophoresis vitamin C-absorpsjonen i huden, som betyr at 8217; topisk anvendelse av vitamin C alene kan ikke produsere de samme resultatene (21).

Videre bruker de fleste av de relaterte studier vitamin C i kombinasjon med andre anti-hyperpigmenteringsbestanddeler som alfa-hydroksysyrer, noe som gjør det vanskelig å bestemme de spesifikke effektene av vitamin. Samlet sett er det nødvendig med videre forskning (21).

Kilder og formuleringer

Selv om mange matvarer og kosttilskudd inneholder vitamin C, husk at hudpleieprodukter formulert med dette vitaminet er mer sannsynlig å hjelpe forholdene knyttet til akne.

Ingen presentert studie forbinder vitamin C i kostholdet til reduksjonen av # 8217; akne eller arr.

Mat og kosttilskudd

Mange frukter og grønnsaker er rike på vitamin C, som paprika, jordbær, tomater, brokkoli, grønne bladgrønnsaker og sitrusfrukter (22).

Videre er vitamin C-kosttilskudd allment tilgjengelige.

Derfor møter de fleste i utviklede land sitt eget vitamin C-behov gjennom kosthold og L’integrasjon (22).

Fordi vitamin C er vannløselig, eliminerer kroppen din overflødig gjennom urinen gjennom urinen. Før du tar et supplement, kan du konsultere en helsepersonell (22).

Hudpleieprodukter

Vitamin C brukes i mange hudpleieprodukter, for eksempel sera, fuktighetsgivende kremer og kremer.

Selv om L’L-Ascorbinsyre er den mektigste formen av dette vitaminet, er det også minst stabilt og blir rancid veldig raskt i hudpleieprodukter. Selv de aktuelle vitamin C-boostere er populære, men de har også en kort varighet (23, 24).

Derfor brukes de mest stabile vitamin C-derivatene ofte for aktuelle produkter. Men få studier på # 8217; mannen undersøker hvordan disse derivatene påvirker akne. Videre er det ikke kjent om disse ingrediensene gir resultater som ligner på [8217 l-ascorbinsyre (23, 24).

Vær oppmerksom på at mange vitamin C Sera er laget med andre antioksidanter som vitamin E for å øke stabiliteten og gi ytterligere fordeler (1. 3).

For å få de beste resultatene, følg produsentens instruksjoner og kassere alle utgåtte eller misfargede produkter.

Hvis du for øyeblikket bruker narkotika for den aktuelle eller muntlige akne, må du kontakte din hudlege eller en helsepersonell før du legger til et vitamin C hudpleieprodukt til din rutine.

Bunnlinjen

L’Akne er en av de vanligste hudforstyrrelsene i verden.

Vitamin C, en kraftig antioksidant, er kjent for å bekjempe frie radikaler på hudceller og kan bidra til å kurere akne.

Topisk vitamin C-produkter kan forbedre hyperpigmentering og redusere betennelsen indusert av akne, men videre forskning er nødvendig.

Selv om ingen forskning inkluderer vitamin C i kostholdet med den reduserte akne, er det imidlertid viktig at det i kostholdet er tilstrekkelig til å støtte kollagensyntese, sårheling og generell helse.

Hvis du er interessert i å bruke vitamin C for akne, snakk med en hudlege eller en helsepersonell før du legger den til hudpleieutraften din.