Viral last av HIV: Fordi dette nummeret er viktig

COS’er en viral kostnad?

En viral ladning av # 8217; HIV er mengden HIV målt i et volum blod. L’HIV-behandlingsmål er å redusere viralavgift for å unngå detekterbar. Det vil si at målet er å redusere mengden hiv i blodet som er nok til å bli detektert i en laboratorietest.

For folk som bor med Hiv, Det kan være nyttig å kjenne din virale ladning på # 8217; HIV fordi det indikerer hvor godt de jobber med sine stoffer mot HIV (antiretroviral terapi). Fortsett å lese Les mer om viralavgift på # 8217; HIV og på betydningen av tallene.

Som den virale ladningen på # 8217; HIV påvirker CD4-celletallet

L’HIV angriper CD4-celler (T-celler). Disse er hvite blodlegemer og er en del av immunsystemet. En CD4-telling gir en omtrentlig vurdering av hvor sunn er immunsystemet til en person. Folk som ikke har hiv og # 8217; har vanligvis en rekke CD4-celler mellom 500 og 1500.

En høy viruladning kan føre til lav viral kostnad CD4-celletall. Når CD4-tellingen er mindre enn 200, er risikoen for å utvikle en sykdom eller A’infeksjon er større. Dette skyldes at det å ha et lavt antall CD4-celler gjør det vanskeligere for kroppen å bekjempe infeksjoner, noe som øker risikoen for sykdommer som alvorlige infeksjoner og noen typer kreft.

L’HIV ubehandlet kan forårsake andre langsiktige komplikasjoner og kan bli til hjelpemidler. Men når stoffet for HIV tas daglig som foreskrevet, har CD4-nummeret en tendens til å øke over tid. Immunsystemet blir sterkere og i stand til bedre å bekjempe infeksjoner.

Måling av viruladningen og CD4-tellingen viser hvor mye behandling for hiv fungerer både for å drepe immunsystemet for å tillate immunsystemet å gjenopprette. Ideelle resultater er å ha en ikke-detekterbar viralavgift og et stort antall CD4.

Viral Charge Measurement

Den virale ladetesten viser hvor mye hiv som er tilstede i 1 ml blod. En viral ladetest kjører når noen er diagnostisert med HIV før behandling og fra tid til annen for å bekrefte at behandlingen for HIV fungerer.

L’økning i CD4-telling og redusere viral ladning krever stoffinntaket regelmessig og i henhold til instruksjonene. Men selv om en person tar medisiner som foreskrevet, andre reseptbelagte og benk-top-stoffer (OTC), rekreasjonsmedisin og urte-kosttilskudd som noen ganger bruker, kan forstyrre behandlingseffektiviteten for behandling for behandling for HIV. Det er alltid en god ide å konsultere en lege før du starter nytt stoff, inkludert benk-toppmedikamenter, reseptbelagte medisiner og kosttilskudd.

Hvis testene viser at en persons virale ladning ikke har blitt detekterbar eller som har gått fra ikke-detekterbar til detekterbar, kan legen endre det antiretrovirale terapi-regimet for å gjøre det mer effektivt.

Hva betyr viral ladning på overføringen av # 8217; HIV

Jo større den virale ladningen, desto større er sannsynligheten for å overføre hiv til noen andre. Dette kan bety å sende viruset til en partner gjennom sex uten kondom, til noen gjennom deling av nåler eller et barn under graviditet, fødsel eller # 8217; amming.

Hvis det tas i en sammenhengende og korrekt måte, reduserer antiretrovirale legemidler viral belastning. Denne reduksjonen i viral ladning reduserer risikoen for å overføre hiv til noen andre. Alternativt, ikke ta dette stoffet konsekvent eller øker risikoen for å overføre hiv til noen andre.

Å ha en ikke-detekterbar viral ladning betyr ikke at en person er helbredet, fordi HIV fortsatt kan gjemme seg i andre deler av immunsystemet. Snarere betyr det at stoffet som tar, er effektivt for å undertrykke veksten av viruset. Kontinuerlig undertrykkelse kan bare oppnås ved å fortsette å ta denne medisinen.

De som slutter å ta stoffrisikoen deres virale ladning dateres tilbake. Og hvis virusladningen blir detekterbar, kan viruset overføres til andre gjennom kroppsvæsker som sæd, vaginale sekreter, blod og brystmelk.

Sexoverføring

Å ha en ikke-detekterbar viral ladning betyr at risikoen for å sende HIV til noen andre er faktisk null, Forutsatt at personen med HIV og hans partner ikke har seksuelle overføringsinfeksjoner (IST).

To studier i 2016, i Journal of the American Medical Association Og New England Journal of Medicine, Han fant ikke overføringen av viruset fra en HIV-positiv partner som hadde vært i antiretroviral terapi i minst seks måneder til en negativ hiv-partner under sex uten kondom.

derimot, forskere Jeg er ikke sikker på effekten av ists på risikoen for overføring av WIV i behandlede individer. Å ha en TSE kan øke risikoen for å overføre hiv til andre, selv om hiv ikke er detekterbart.

Overføring under graviditet eller # 8217; amming

For gravide som bor med HIV, 8217; inntak av antiretrovirale legemidler under graviditet og arbeid, reduserer risikoen for å overføre HIV til barnets. Mange kvinner som lever med hivs, er i stand til å ha sunne og seropositive barn ved å få tilgang til god prenatal bistand, som inkluderer støtte for antiretroviral terapi.

Barn født av HIV-positive mødre får narkotika i fire til seks uker etter fødselen og testes for viruset i de første seks månedene av livet.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), En mor med hiv bør unngå amming.

Overvåking av viralavgift

Det er viktig å overvåke viralavgiften over tid. Hver gang den virale ladningen øker, er det en god ide å finne ut hvorfor. En økning i virusavgift kan oppstå av mange grunner, for eksempel:

 • Ikke stadig ta antiretrovirale stoffer
 • L’HIV har endret seg (genetisk endret)
 • Det antiretrovirale legemidlet er ikke den rette dosen
 • En laboratoriefeil har oppstått
 • ha en samtidig sykdom

Hvis den virale ladningen øker etter å være utilgjengelig under behandling med antiretroviral terapi, eller hvis den ikke blir ikke-detekterbar til tross for behandlingen, vil legen sannsynligvis bestille ytterligere tester for å bestemme årsaken.

På hvilken frekvens må viruladningen testes?

Frekvensen av varierte virale ladetester. Vanligvis utføres den virale ladetesten på tidspunktet for en ny HIV-diagnose og deretter intermittent over tid for å bekrefte at antiretroviral terapi fungerer.

En viral ladning blir vanligvis ikke påviselig innen tre måneder fra behandling av behandling, men skjer ofte raskere enn. En viral ladning styres ofte hver tredje til seks måneder, men kan kontrolleres oftere hvis det frykter at den virale belastningen kan detekteres.

Hold seksuelle partnere trygt

Uansett hva deres virale ladning er en god ide om at folk som bor med hiv for å beskytte seg selv og deres seksuelle partnere. Disse trinnene kan inkludere:

 • Antagelse om antiretrovirale legemidler regelmessig og som angitt. Hvis du tar riktig, reduserer antiretrovirale legemidler viral belastning, og dermed reduserer risikoen for å overføre HIV til andre. Når virusavgiften er blitt ikke-detekterbar, er risikoen for overføring gjennom kjønn faktisk null.
 • Ta testen for seksuelt overførbare sykdommer. Gitt den potensielle effekten av ists om risikoen for overføring av behandlede individer, bør folk med HIV og deres partnere bli testet og behandles for ists.
 • Bruk kondomet under sex. L’bruk av kondom og engasjement i seksuelle aktiviteter som ikke innebærer utveksling av kroppsvæsker, reduserer risikoen for overføring.
 • Vurderer prep. Partnere bør snakke med legen din om pre-eksponering eller prep profylakse. Dette legemidlet er utformet for å hindre at folk kontraherer L’HIV. Hvis det tas som foreskrevet, reduserer det risikoen for å trekke hiv gjennom kjønn ved utover 90 prosent.
 • Recital Pep. Partnere som mistenker å ha allerede blitt utsatt for # 8217; HIV bør snakke om det med legen sin Post-eksponering Profylakse (PEP). Dette legemidlet reduserer risikoen for infeksjon dersom det tas innen tre dager med mulig eksponering for eksponeringen for hiv og fortsatte i fire uker.
 • Gjennomgår regelmessig tester. Negative seksuelle partnere Alle’HIV bør gjennomgå tester for viruset minst en gang alle «8217; år.

Få støtte etter en diagnose av hiv

En diagnose av HIV kan forandre livet, men det er imidlertid mulig å være sunn og aktiv. Tidlig diagnose og behandling kan redusere viral ladning og sykdomsrisiko. Eventuelle bekymringer eller nye symptomer bør bli oppmerksom på en helsepersonell og bør tas tiltak for å leve et sunt liv, for eksempel:

 • Få regelmessige sjekker
 • Tar dop
 • jevnlig
 • Spis et sunt kosthold

En pålitelig venn eller slektning kan gi følelsesmessig støtte. Også, mange lokale støttegrupper er også tilgjengelige for folk som lever med HIV og for sine kjære. Hatter for HIV- og AIDS-grupper kan bli funnet ProjectInform.org.