Vin allergener: Hva å vite om vinallergi og intoleranser

Del på Pinterest

Vin er en veldig populær alkoholholdig drikke som kan ha helsemessige fordeler hvis det brukes i moderasjon. Du har imidlertid aldri advart allergiske symptomer etter å ha drukket vin? Du kan virkelig være allergisk mot vin?

Selv om det er sjeldent, er det faktisk mulig å ha en allergisk vinreaksjon.

Fortsett å lese for å lære mer om vinallergi, på potensielle allergener i vin og hvordan du vet om du er allergisk mot dem.

Tegn og symptomer på A’vinallergi

Symptomene på vin eller andre alkoholiske allergier kan lignes på de andre matallergier. Noen av de rapporterte symptomene inkluderer:

 • Cola nese eller nasal overbelastning
 • En følelse av brenning eller kløe på leppene, munnen eller halsen
 • utslett eller urticaria, som kan forårsake kløe
 • Fordøyelsessykdommer, som kvalme, oppkast eller diaré
 • pust
 • Hevelse i leppene, munnen eller halsen

Anafylaksi

L’Anafylaksi er en alvorlig type allergisk reaksjon og er en medisinsk nødsituasjon. Det kan oppstå etter å ha spist eller drukket druer, inkludert vin, rosiner og friske druer.

TIL 2005 studie identifisert et bestemt protein tilstede i # 8217; druer som allergen.

Kontakt lege umiddelbart

Hvis du mistenker deg eller noen du kjenner, lider av anafylaksi, kontakt lege umiddelbart. Symptomene skal være oppmerksom på å inkludere:

 • utslett eller urticaria, som kan forårsake kløe
 • Vanskelighetsgrad å puste, som kan inkludere hissing eller hostepust
 • Gorge hevelse
 • Rask hjerterytme
 • Lavt trykk (hypotensjon)
 • Fordøyelsessykdommer, som kvalme, oppkast eller diaré
 • En følelse av ulykke
 • Følelse av fantastisk eller besvimelse

Uønskede matreaksjoner: Allergi mot intoleranse

Det er viktig å skille mellom en eller # 8217; vinallergi og en intoleranse på 8217; alkohol.

Allergier er en unormal immunrespons på en vin ingrediens. Noen mennesker, spesielt de med astma, kan også ha en følsomhet overfor sulfitter, som er en immunreaksjon. En følsomhet for sulfitter er typisk klassifisert som allergi og kan forårsake litt alvorlige symptomer.

L’Intoleranse er en tilstand der kroppen din ikke klarer å bryte ned alkoholen effektivt, noe som kan være genetisk eller utvikle seg over tid.

L’Intoleranse kan forårsake symptomer veldig lik allergier og ofte kan de to utveksles. Intoleranse symptomer kan inkludere:

 • rød
 • Cola nese eller nasal overbelastning
 • Hodepine eller migrene
 • kvalme eller oppkast
 • Rask hjerterytme
 • Lavt trykk (hypotensjon)
 • forverring av astma

Hva er allergenene i vin?

Det er flere potensielle allergener som finnes i vin. De inkluderer:

 • druer, inkludert Spesifikke proteiner Funnet i dem
 • etanol, den spesifikke typen alkohol som er tilstede i vin
 • gjær, som ferments sukkerarter dell’etanol druer
 • Sulfitter, som naturlig kan produseres i vin eller tilsatt av enologer
 • Klargjørende midler, som er tilsatt under produksjon og kan inkludere proteiner avledet av melk, egg og fisk

Typen vin er viktig?

Generelt inneholder de fleste viner alle de potensielle allergene som er diskutert ovenfor. Det ser imidlertid ut til at rødvin er årsaken til de fleste symptomer.

en 2005 studie intervjuet folk som viser overlegen luftveis symptomer som svar på alkoholen. Symptomene som er rapportert, inkluderte nasal overbelastning og nysing.

Etterforskere fant at 8217; 83% av respondentene rapporterte at deres symptomer utviklet etter rødt vinforbruk. Hvitvin var den etterfølgende mest utbredte, med 31% som rapporterte det som en utløsende faktor for symptomer.

En annen Siste studie har evaluert allergier og symptomer allergiske som følge av vinforbruk. De oppdaget at flere folk refererte symptomer etter å ha drukket rødvin som hvitvin.

Hvorfor foretrekker rødvin? Selv om svaret på dette ikke er klart, kan det ha noe å gjøre med det faktum at den røde vinen inneholder flere sulfitter og blir gjæret med skrellen på # 8217; fortsatt druer, mens hvitvin ikke er.

En av allergenene av de bekreftede druene ligger i skrellen av # 8217; druer.

Vinreaksjoner kan også avhenge av den spesifikke typen druer som brukes i vin. For eksempel, en publikasjon forhold Forekomsten av negative reaksjoner i hypertensive fag etter vinforbruk som inneholder Merlot druer.

Hvis du er allergisk mot vin, kan du være allergisk mot andre ting?

Hvis du har reaksjoner på vin, kan du også ha reaksjoner på andre ting? Noen allergener deles mellom vin og andre matvarer eller produkter? Vi vil diskutere mer detaljert nedenfor.

Øl

Øl deler noen potensielle allergener med vin, som etanol, sulfitter og gjær. Derfor kan du ha en’allergi for å være øl og vin.

Faktisk, a Undersøk saken 2017 Han har dokumentert en person som hadde en allergisk reaksjon etter å ha brukt produkter som øl, vin, cider og champagne. Etter allergiske tester ble det bekreftet at de hadde en’gjærallergi.

Klargjørende midler

Clarifying agenter som brukes i vin kan inneholde proteiner avledet fra egg, melk og fisk. Hvis du har en’allergi mot disse tingene, bør du være bekymret?

Clarifying agenter bør fjernes fra vin under vinifikasjonsprosessen. Dette oppnås gjennom prosedyren prosedyrer.

en 2014 Studio evaluert dersom klargjøringsmidler kan detekteres i røde og hvite viner etter disse fjerningsprosedyrene. Essayene som ble brukt var ikke i stand til å oppdage tilstedeværelsen av klargjørende midler i de testede viner. En annen 2014 Studio Finn lignende resultater.

TIL 2011 studie Testet for reaktivitet hos mennesker. Selv om klargjøringsmidler har blitt oppdaget i viner, ble det observert en meget liten hudreaksjon i mennesker med melkallergi, egg eller fisk. På grunn av den lille skalaen av svaret konkluderte forskerne at klargjørende midler representerer en svært lav risiko.

Andre matvarer

Personer med allergi alle’druer eller druebaserte produkter kan også ha reaksjoner på andre matvarer.

TIL 2006 studie bemerket at folk med allergier ALLE’druer kan også være allergiske mot følgende matvarer, i utbredelsesordre:

 • Epler
 • ferskener
 • Peanøtter
 • kirsebær
 • valnøtter
 • jordbær
 • Hasselnøtter
 • mandler
 • Pistasjenøtter

Insektgift

Noen ganger kan insekter, som bier og veps, falle i vin og knuses med druer. Faktisk, en studere På fem personer fant han ut at en reaksjon ble observert etter å ha drukket vin eller juice d’nylig forvandlet druer.

Ytterligere studier har oppdaget at reaksjonen skyldtes istand om giftet av insekter tilstede i vinen. Imidlertid ble det ikke observert noen reaksjon i alderen vin.

Diagnose av A’vinallergi

Hvis du hadde en allergisk reaksjon etter å ha drukket vin, hvordan vet du hva allergen du er allergisk? Det er allergiske tester som kan hjelpe med dette.

Kutane tester

Hud tester innebærer punktering eller # 8217; injeksjon under huden av en PO & # 8216; av allergen. Rødheten eller hevelse reaksjonene forekommer ofte raskt hvis du er allergisk allergi;.

Blodprøver

L’blodanalyse innebærer tilbaketrekking av en blodprøve. Blodet vil da bli sendt til et laboratorium for å teste allergiske antistoffer kalt IgE-antistoffer. Blodprøver kan teste de totale nivåene av IgE eller IgE mot et bestemt allergen.

Det er viktig å huske at svært spesifikke allergener, som de enkelte proteiner i druene, ikke er tilgjengelige som reagenser for allergologiske tester. Legen kunne i stedet teste mer generelle allergener, for eksempel rødvin, hvitvin, gjær eller sulfitt.

Slik behandler du en’vinallergi

Antihistaminer

Behandlingen av en mindre reaksjon på vin kan føre til oral antihistaminerinntak. Disse kan kjøpes fra legenes teller eller resept.

Epinefrin selvforsyning (Epipen)

Siden vinallergi og følsomhet for sulfitter kan være potensielt seriøse, kan du vurdere transport av en epinephrin (Epipen) Autoinjector (Epipen). Dette stoffet D’nødsituasjon kan brukes til å behandle alvorlige allergiske reaksjoner under ventetiden av redningsankomsten.

Oral immunterapi

Du har kanskje hørt at noen mennesker med matallergier langsomt får voksende mengder orale allergener for å fremme toleranse. Dette kalles oral immunterapi.

Selv om det ikke er mange undersøkelser for å støtte denne metoden for behandling av vinallergi, er det Det har blitt testet i en person med A’allergi allergi; veldig alvorlige druer og vin. Oral toleranse ble oppnådd ved bruk av voksende doser druer.

Hvordan forhindre en’vinallergi

Hvis du er allergisk mot vin, er den beste måten å forhindre en allergisk vinreaksjon å unngå å drikke den.

Hvis du kjenner vinkomponenten du er allergisk, kan du unngå det. For eksempel kan dette være mulig hvis du har en reaksjon på en bestemt type vin eller druer.

Noen ganger, selv en’nøye lesing av # 8217; etiketten kan hjelpe deg med å informere deg. For eksempel er viner etiketter nødvendig for å informere deg om vinen inneholder sulfitter.

Men forsiktighet anbefales når du drikker vin, som bivirkninger kan være alvorlige. Det kan være bedre å helt unngå vinen og enhver annen alkoholholdig drikk du er allergisk.

Når skal du se en lege

Det er alltid en god ide å konsultere en lege hvis allergi symptomer oppstår umiddelbart etter å ha drukket vin. Disse kan inkludere ting som:

 • Cola nese eller nasal overbelastning
 • kløende eller brennende rundt leppene, munnen og halsen
 • utslett eller urtikaria
 • Fordøyelsessykdommer, som kvalme, oppkast eller diaré
 • hissing pusten eller økning av symptomene på astma

Legen din kan samarbeide med deg for å avgjøre om symptomene dine er forårsaket av A & # 8217, allergi eller # 8217; vinintoleranse. De kan også lede deg til en allergiker.

Husk at anafylaksen er en medisinsk nødsituasjon. Hvis du eller noen andre har symptomene på’anafylaksi, se etter nødbehandling.

L & # 8217;

Selv om vinallergi og andre typer alkohol er sjeldne, er de mulige. Vinen inneholder en rekke allergener, inkludert druer, gjær og etanol.

Hvis du har A’vinallergi, kan du manifestere symptomene som utslett, nesestopp, hissing puste eller prikkende følelse rundt munnen og halsen. I noen tilfeller kan reaksjonene være svært alvorlige, og bringe til anafylaksi.

Hvis allergiske symptomer oppstår som svar på vinforbruk, kontakt legen din. De kan hjelpe deg å forstå hva reaksjonen kan forårsake.