Viktige ting å vite om endringen av Rx for revmatoid artritt

Når du mottar en diagnose av reumatoid artritt (RA) for første gang, kan nyheten være frustrerende. Men med tilstrekkelige stoffer, kan mange av symptomene på’AR kan lindres. Både l & # 8217, at stoffene som behandler det påvirker folk annerledes. Det er legen din ansvar å utvikle en farmakologisk behandlingsplan som oppfyller kroppens spesifikke behov.

Men hva skjer hvis de pålitelige stoffene du tar, ser ikke ut til å fungere som før? Hva skjer hvis et nytt stoff blir tilgjengelig som kan hjelpe deg med å administrere din Are enda bedre? Finn ut hvilken 8217 plan; beste handling for deg basert på dine behandlingsbehov fra & # 8217;.

Når du skal endre stoffene dine?

En rekke stoffer brukes til å behandle L’men for de fleste med AR liker å forbli så konsekvent som mulig med deres behandling. Dette betyr at en gang en kombinasjon av rusmidler som fungerer, bør du holde fast i den planen.

Men hvis en av følgende forhold oppstår, kan det imidlertid være tilrådelig å snakke med din narkotikabyring revmatolog.

1. Ditt nåværende legemiddel fungerer ikke lenger som før

Noen ganger kan kroppen din bli immun mot visse stoffer for reumatoid artritt. Noen ganger oppstår nye symptomer at dine nåværende legemidler ikke klarer å håndtere. Bli kroppen din bedre. Din reumatolog er rettet mot å evaluere hvordan du reagerer på dine behandlinger.

Hvis du prøver en ny ledsmerter, en økning i hevelse og # 8217; betennelse eller overdreven tretthet, spør legen din umiddelbart. Med alle de terapeutiske alternativene som er tilgjengelige i dag, kan legen din ofte behandle en ny plan for å sjekke symptomene dine og hjelpe deg med å føle deg bedre. C’Det er også en komfortabel Online kalkulator Hvem kan hjelpe deg og legen din overvåke symptomene på # 8217; betennelse i Aria mens de endres.

2. Blodprøver avslører at du har en økning i inflammasjon

Noen ganger blir RA mer aktiv uten varsel. Andre ganger kan symptomene utløses av normale endringer i livet som aldring, stress, graviditet eller tidlig fødsel. Faktisk kan sexet ditt til og med påvirke tilstanden. I USA, 5 prosent av kvinner over 55 år siden Ra, en hastighet som er omtrent tre ganger høyere enn menn. Kvinner med Ar kan prøve mer smerte enn menn på grunn av faktorer som størrelse og muskuloskeletal styrke og hormonelle påvirkninger.

Å diagnostisere og overvåke AR, legen vil legen regelmessig ta blodprøver. De kan avsløre hva en fysisk undersøkelse ikke kan finne. Disse målrettede testene søker sliping Ra markørene ved å undersøke nivåene av indre betennelse i kroppen din og samspillet mellom kombinasjoner i blodet ditt. Blodprøver for L’AR og dens fremgang vil søke:

 • Reumatoid faktor (RF)
 • Anti-Citrullinata Anti-Protein Antistoffer (Anti-CCP)
 • C-reaktive proteiner (CRP)
 • Eritrosodimentasjonshastighet (ESR)
 • Antinucleære antistoffer (ANA)
 • Komplett emochrome (CBC)

Hvis blodet ditt inneholder høye nivåer av vanlige blodkomponenter eller en ny markør RA, kan legen anbefale endringer i narkotika for å redusere utviklingen av # 8217;.

3. Legen din anbefaler en endring

Hvis legen din ikke er fornøyd med måten RA utvikler seg og anbefaler et nytt stoff, følg ditt råd. L’Målet er å håndtere symptomer, bringe deg tilbake til optimal helse og forbedre kvaliteten på livet ditt. Legen din er utstyrt med den mest oppdaterte undersøkelsen som er tilgjengelig på # 8217; AR, som endres kontinuerlig. Det er deres jobb å holde deg informert og jobbe med deg for å skape det beste terapeutiske regimet for kroppen din.

Evaluere potensielle bivirkninger av narkotikaendring

Hvis du bestemmer deg for at det er på tide å bytte medisiner, vær oppmerksom på de potensielle bivirkningene av andre farmakologiske terapier for L & # 8217;. Enten du endrer deg Narkotika for l & # 8217; I steroider, ikke-steroid inflammatoriske stoffer (fans), modifiserende antiriform medisiner sykdommen (DMARD) eller biologisk (den nyeste DMARD), har disse stoffene hver sin egen mulige bivirkninger, som kan inkludere:

 • Mageforbrenning og belukning (fans)
 • blødning i mageforinget (fans)
 • Hypertensjon og sukker i blodet (steroider)
 • Vektøkning (steroider)
 • Økt kolesterol (DMARD)
 • Redusert beinhelse (steroider)
 • Fogment (dmard som metotreksat)
 • Leverskader og benmarg, Infeksjon (Dmard som metotrexato)
 • Infeksjon (organisk)
 • Ustabilitet av # 8217; humør

Du vil kanskje også endre medisiner på grunn av problemer med bivirkninger. Hvis ditt nåværende stoff for AR forårsaker skadelige effekter på kroppen din eller humøret ditt, spør legen din om å hjelpe deg med å finne et stoff som fungerer mer effektivt for deg.

Hva å vite før du skifter medisiner for L & # 8217;

Før du gjør viktige endringer i narkotika, er det viktig å kjenne alle fakta. Husk disse poengene og gjør din forskning før du endrer ting.

Pass på at du kjenner kostnaden for det nye stoffet. Den gjennomsnittlige kostnaden for behandling av AR kan være lik $ 20,000 Alle’år, Så sørg for at du ber om informasjon om forsikringsdekning og betalingsalternativer.

Spør alltid potensielle bivirkninger og langsiktige effekter av stoffet du velger.

Pass på at søket du undersøker om det nye stoffet er oppdatert.

Pass på at stoffet du er i ferd med å anta interacts godt med andre rusmidler du allerede antar. Det er viktig å diskutere det med legen din og apoteket.

L & # 8217;

L’ide om å gjøre en endring av stoffet kan virke overveldende. Du er ikke forpliktet til å gjøre endringer i din farmakologiske terapi, spesielt hvis du tror det fungerer for deg. Nøkkelen er å finne balansen mellom stoffene dine og ditt velvære. Dine stoffer skal hjelpe deg med å gå tilbake for å nyte livet.