Vi ventet 7 år for en diagnose av autisme

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Del på Pinterest

Øyeblikket Vaughn ble født, hans mor Christine visste at han ikke var et typisk barn. Hans tredje sønn hadde mye erfaring med barn.

& # 8220; På sykehuset kunne Vaughn ikke slappe av og bli komfortabel i armene mine som mine andre to & # 8221; husk. «Det var ekstremt nervøst. Jeg kunne ikke konsolere det. Jeg var redd for alle’ideen om å endre bleien fordi den pacet så voldsomt. Jeg visste bare at noe var galt. & # 8220;

Men det ville ta sju år før en lege validerer hans bekymringer.

Den lange reisen til en diagnose

Mens Vaughn var hva noen kunne vurdere Coliche, sier Christine at han begynte å vise stadig mer bekymrende atferd som han vokste opp. For eksempel var den eneste måten han sovnet var hvis han satt i et hjørne av vuggen.

«Vi kunne aldri overbevise ham om å ligge for å sove i hans vugge. Jeg prøvde å sette en pute i og til og med prøvde å sove med ham i vuggen & # 8220; sier Christine. & # 8220; ingenting fungerte, så vi la ham falle sitte i et hjørne og tok ham til vår seng etter noen timer.& # 8221;

Men da Christine forklarte problemet til sin sønns barnelege, sa han seg bort og anbefalte en halsradiografi for å sikre at nakken ikke ble påvirket av hans søvnposisjon. «Jeg var irritert, fordi jeg visste at Vaughn ikke hadde et anatomisk problem. Legen savnet poenget. Han lyttet ikke på noe om hva jeg sa & # 8220; sier Christine.

En venn som hadde en sønn med sensoriske problemer, anbefalte Christine å lese boken & # 8220; det ut av synkroniserte barnet & # 8221;.

Jeg hadde aldri hørt om sensoriske komplikasjoner før, og jeg visste ikke hva det betydde, men da jeg leste boken, hadde mange ting en vei & # 8221; forklarer Christine.

Lær å vite at sensorisk forskning har presset Christine for å besøke en utviklingstakere når Vaughn var 2 år gammel. Legen har diagnostisert seg med ulike utviklingsforstyrrelser, inkludert sensorisk modulasjonsforstyrrelse, uttrykksfulle språkforstyrrelser, motsatte provoserende lidelse og oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelser og hyperaktivitet (ADHD).

Del på Pinterest

De holdt alle de separate diagnosene i stedet for å kalle ham autistisk spektrumforstyrrelser, som nektet å diagnostisere med ham og sier Christine. «På et tidspunkt trodde vi at vi til slutt måtte flytte til en annen stat fordi, uten diagnose av autisme, ville vi aldri ha fått visse tjenester, for eksempel hjelpehjelp, hvis vi noen gang hadde behov for det.& # 8221;

Mer eller mindre samtidig gjorde Christine Vaughn en test for tidlige intervensjonstjenester, som er tilgjengelige for barn i’Illinois i offentlige skoler som starter fra # 8217; alder 3 år. Vaughn har kvalifisert seg. Mottatt ergoterapi, tale terapi og atferdsmessig intervensjon, tjenester som har fortsatt til første klasse.

«Hans skole var fantastisk med alt dette. Han mottok 90 minutters tale i uken fordi han har betydelige vanskeligheter med språk & # 8220; sier han. Imidlertid var jeg ikke sikker på hvor det var med sensoriske problemer, og skolens ansatte har ikke lov til å fortelle deg om de tror det er autistisk.& # 8221;

Det faktum at det trengte struktur og ekstra tjenester bare for å fungere, har gjort det viktig å få en diagnose. Til slutt kontaktet Christine autismeforeningen i Illinois og vendte seg til atferdsanalysetjenesten Total spektrum omsorg Å fortelle dem om Vaughn. Begge organisasjonene har avtalt at symptomene resonerer med autisme med L & # 8217.

Nell # 8217; 2016 sommeren, Vaughns utviklingspediatrice anbefalte det å motta atferdsterapi hver helg i 12 uker på et lokalt sykehus. I løpet av sesjonene begynte de å evaluere det. I november var Vaughn endelig i stand til å se en barnslig psykiater, som trodde han var i spekteret av # 8217; autisme.

Noen måneder senere, umiddelbart etter sin syvende bursdag, ble i Vaughn offisielt diagnostisert med autisme.

Christine sier en offisiell autisme diagnose hjalp & # 8211; og hjelp & # 8211; Deres familie på mange måter:

1. Som foreldre kan de være sikre

Mens Vaughn mottok tjenester før sin diagnose, sier Christine at diagnosen validerer all sin innsats. Jeg vil at den skal ha et hus og at vi har et hus i spekteret av # 8217; autisme, i stedet for å vandre lurer på hva C’er at det ikke går til ham & # 8221; , sier Christine. Selv om vi visste at alle disse tingene skjedde, gir diagnosen automatisk deg mer tålmodighet, mer forståelse og mer lettelse.& # 8221;

2. Vår sønn kan være sikker

Christine sier at den offisielle diagnosen vil ha, forhåpentligvis en positiv innvirkning på # 8217; Vaughn selvtillit. & # 8220; Holding sine problemer under en enkelt paraply kan gjøre mindre forvirret for ham, forstår hans oppførsel & # 8221; sier.

3. Dens omsorg kan være mer organisert

Christine håper også at diagnosen fører en følelse av enhet når det gjelder sin medisinske omsorg. L’Vaughn Hospital inkorporerer psykiatere og spedbarnspsykologer, barneleger av utvikling, atferdsmessig helse og taleterapeuter i en enkelt behandlingsplan. & # 8220; det vil være enklere og effektivt for ham å motta all den omsorg han trenger & # 8221; sier.

4. De kan knytte seg som en familie

Selv de andre Christines barn, 12 og 15 år, lider av vilkårene i Vaughn. De kan ikke ha andre barn, noen ganger kan vi ikke spise som en familie, alt må kontrolleres og i rekkefølge & # 8221; forklarer han. Med diagnosen kan de delta i seminarer for brødre på et lokalt sykehus, hvor de kan lære å håndtere strategier og verktøy for å forstå og koble til med Vaughn. Christine og hennes ektemann kan også delta i seminarer for foreldre til autistiske barn, og også hele familien kan få tilgang til familieterapi-økter.

& # 8220; mer kunnskap og utdanning vi har, bedre for oss alle av oss & # 8221; sier. Mine andre barn kjenner vanskelighetene med Vaughn, men de er i vanskelige alder, står overfor sine egne kamper & # 8230; Så noen hjelp de kan komme til å møte vår unike situasjon, kan ikke skade.& # 8221;

5. C’er mer medfølelse og forståelse

Når barna har autisme, ADHD eller andre utviklingsforstyrrelser, kan de merkes som «8220; dårlige barn & # 8221; Eller foreldrene deres designet som «Dårlige foreldre» 8221; sier Christine. «Ingen av de to er sanne. Vaughn er til den sensoriske forskningen, så det kan omfavne et barn og forårsake det ved et uhell. Det er vanskelig for folk å forstå hvorfor L & # 8217 ville gjøre hvis de ikke kjenner hele maleriet. & # 8221;

Dette strekker seg også til sosiale utganger. «Nå kan jeg fortelle folk som har autisme i stedet for ADHD eller sensoriske problemer. Når folk føler autisme, C & # 8217, er mer forståelse, ikke at jeg tror det er riktig, men det er bare slik det er & # 8220; sier Christine, og legger til at han ikke vil bruke diagnose som en unnskyldning for hans oppførsel, men heller som en forklaring som folk kan referere til.

6. Og mer støtte på skolen

Christine sier Vaughn ville ikke være der han nå er uten medisiner og den støtten han mottok, både inne og ute av skolen. Imidlertid begynte han å innse at når han ville passere til en ny skole, ville han ha fått mindre støtte og mindre struktur.

& # 8220; neste år vil flytte til en ny skole, og vi snakket allerede om å bringe ting bort, hvordan å kutte talen fra 90 minutter til 60 og hjelpere i kunst, rekreasjon og treningsstudio & # 8221; sier.

«Har ikke tjenester for treningsstudioet og rekreasjonen er ikke bra for ham eller andre studenter. Når C’det er en flaggermus eller en hockeybat, hvis den ikke er regulert, kan noen skade. Det er atletisk og sterk. Jeg er sikker på at diagnosen autisme vil hjelpe skolen med å ta avgjørelser basert på parametrene til Dell’autisme, og vil derfor tillate ham å holde noen av disse tjenestene som de er / # 8220;.

7. Du kan få en bredere forsikringsdekning

Christine sier at hans forsikringsselskap har en hel avdeling dedikert til dekning av autisme. Dette er ikke tilfelle av alle funksjonshemninger, men autisme har så mange støtter og evalueres som noe som kan dekkes & # 8221; sier. For eksempel dekker Vaughn Hospital ikke atferdsterapi uten diagnose av autisme. «Jeg prøvde for tre år siden. Da jeg fortalte Vaughns lege som trodde Vaughn kunne virkelig dra nytte av atferdsterapi, sa han at han bare var for personer med autisme og # 8220; sier Christine. & # 8220; Nå med diagnose, bør jeg få et deksel for ham å se atferdsterapeut i det eller # 8217; sykehus.& # 8221;

«Jeg skulle ønske vi hadde fått diagnosen for fire år siden. C’de var alle tegnene. Han ga fokus på futon i vår kjeller fordi lighteren manglet. Vi stopper på alle våre dører for å hindre ham i å løpe ut. Han brøt to av våre fjernsyn. Vi har ikke noe glass i noen del av huset, sier Christine.

& # 8220; Når den ikke er justert, blir det hyperaktiv og noen ganger usikker, men det er også kjærlig og den søteste kjæresten & # 8221; sier Christine. & # 8220; fortjener muligheten til å uttrykke den delen av ham så ofte som mulig.& # 8221;