Vi må snakke om infantile traumer og kroniske sykdommer

Denne artikkelen ble opprettet i samarbeid med vår sponsor. Innholdet er objektivt, nøyaktig fra et medisinsk synspunkt og overholder helsepersonellets standarder og redaksjonelle retningslinjer.

$ (& # 8220;. Hl-ansvarsfraskrivelse-full & # 8221;). HTML (& # 8220; & # 8221;); $ (& # 8220;. Hl-ansvarsfraskrivelse-full & # 8221;). Legg til (& # 8216; innhold opprettet i samarbeid med vår sponsor. For flere detaljer Klikk her.& # 8216;);
Del på Pinterest

Vi vet at traumatiske erfaringer kan utløse både mentale og fysiske helseproblemer i # 8217; voksenlivet. For eksempel kan en bilulykke eller et voldelig angrep føre til depresjon, angst og forstyrrelse fra posttraumatisk stress (PTSD), samt fysisk skade.

Men så langt som følelsesmessig traumer er bekymret i barndommen?

Søket som gjennomføres i # 8217; siste tiåret gjør lys på hvordan infantile bivirkninger (ess) kan påvirke en rekke sykdommer senere i livet.

En nærmere titt på esset

Ess er negative erfaringer som oppstår i løpet av de første 18 årene av livet. Bli inkludert Ulike hendelser Hvordan motta eller delta på misbruk, forlatelse og ulike typer dysfunksjoner ALLE’hjemme interiør.

TIL Studio Kaiser Publisert i 1998 bemerket at ALLE & # 8217, øker antall ess i et barns liv, øker sannsynligheten for flere risikofaktorer for mange av de viktigste dødsårsakene hos voksne & # 8221; som sykdommer hjert, kreft, kronisk lungesykdommer og leversykdom.

En annen studere L’undersøkelse av’informert assistanse på traumer for barndoms Trauma Overlevende fant at de med høyere ACE-poeng også kan være i større risiko for autoimmune sykdommer som den revmatoid artritt, samt hyppige hodepine, søvnløshet, depresjon og angst, blant andre. Det er også bevis på at 8217; eksponering for & # 8220; traumatisk giftig stress & # 8221; Det kan utløse endringer i immunforsvaret.

Teorien er at ekstrem følelsesmessig stress er en katalysator for en serie fysiske endringer ALLE’kroppsinnsamling.

PTSD er et godt eksempel av denne teorien i aksjon. Vanlige årsaker til PTSD Det er ofte noen av de samme hendelsene som er anerkjent i ACE-spørreskjemaet: misbruk, forlatelse, ulykker eller andre katastrofer, krig og mer. Områdene i hjernen endres, både i strukturen og i funksjonen. Hjerne deler Den mest berørte i PTSD inkluderer L’Amigdala, L’Hippocampus og Preferonal Ventriciale Cortexia. Disse områdene håndterer minner, følelser, stress og frykt. Når de jobber dårlig, øker dette forekomsten av flashback og hypervigilance, og legger hjernen din i toppvarsel for å oppdage fare.

For barn, stress for å gjennomgå et traumer på grunn av endringer som ligner på de som observeres i PTSD. Traumet kan forvandle responsanlegget til kroppsstress i et høyt utstyr for resten av barnets liv.

I sin tur økningen av’betennelse som kommer fra # 8217; økte respons på stress Det kan forårsake eller utløse autoimmune sykdommer og andre forhold.

Fra et atferdsmessig synspunkt kan barn, ungdommer og voksne som har lidd fysisk og psykologisk traumer også være mer sannsynlig å vedta usunne håndteringsmekanismer som røyking, / # 8217; rusmisbruk, overskudd av mat og «8217 hyperseksasjon. Disse oppføringene, i tillegg til en intensivert inflammatorisk respons, kan sette dem med størst risiko for å utvikle visse forhold.

Hva sier forskningen

Nylig forskning utenfor CDC-Kaiser Studio har utforsket effekten av andre typer traumer i de tidlige årene av livet, så vel som hva som kan føre til bedre resultater for de som er utsatt for traumer. Mens mange undersøkelser fokuserer på fysiske traumer og kroniske helsemessige forhold, mer og mer utdanning De undersøker sammenhengen mellom psykologisk stress som en prediktiv faktor for kroniske sykdommer senere i livet.

For eksempel, en studie publisert i magasinet Klinisk og eksperimentell reumatologi I 2010 undersøkte han Fibromyalgia-priser i overlevende ALL’Holocaust, sammenlignet sjansene for at overlevende presenterte tilstanden med hensyn til en kontrollgruppe av sine jevnaldrende. De overlevende alle «8217; Holocaust, definert i denne studien som folk som bodde i Europa i nazistiske okkupasjonen, hadde mer enn to ganger sjansene for å ha fibromyalgi med hensyn til sine jevnaldrende.

Hvilke forhold kan utløses av en barndoms traumer? For øyeblikket er det ikke klart. Mange forhold, spesielt nevrologiske og autoimmune lidelser, har fortsatt en enkelt notat årsak, men flere og flere bevis indikerer at ess spiller en viktig rolle i utviklingen.

For nå er det noen endelige lenker med PTSD og fibromyalgi. Andre forhold knyttet til ACE kan inkludere hjertesykdom, hodepine og migrene, lungekreft, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL), leversykdom, depresjon, angst og til og med søvnforstyrrelser.

Ikke langt hjemmefra

For meg er denne typen forskning spesielt fascinerende og ganske personlig. Som overlevde til misbruk og forlatelse i barndommen, har jeg en ganske høy ess score & # 8211; 8 på en mulig 10. Jeg bor også med en rekke kroniske helsemessige forhold, inkludert fibromyalgi, systemisk ungdoms artritt og astma, bare for å nevne noen som kan eller ikke være relatert til traumer jeg levde voksende. Jeg bor også med post-traumatisk stressforstyrrelse på grunn av misbruk og kan være omnicomprese.

Selv som en voksen, og mange år etter å forstyrre kontakter med min aggressor (min mor), ofte mye med l’hypervigilance. Jeg er altfor oppmerksom på hva som omgir meg, og sørg alltid for å vite hvor utgivelsene er. Jeg samler små detaljer som andre kanskje ikke gjør, som tatoveringer eller arr.

Så er det flashbacks. Utløsere kan variere og hva som kan aktivere en gang, kan ikke aktivere den neste, så det kan være vanskelig å forutse det. Den logiske delen av hjernen min tar et øyeblikk til å evaluere situasjonen og anerkjenner at det ikke er noen overhengende trussel. Delene av hjernen min påvirket av PTSD tar mye lengre tid for å forstå det.

I mellomtiden husker jeg sterkt scenarier av misbruk, til det punktet du kan til og med lukte parfymer fra rommet der # 8217 skjedde; misbruk eller føle effekten av et slag. Hele kroppen min husker alt hvordan disse scenene fant sted mens hjernen min får meg til å gjenoppleve det igjen og igjen. Et angrep kan ta dager eller timer for å gjenopprette.

Med tanke på responsen av hele kroppen til en psykologisk begivenhet, er det ikke vanskelig for meg å forstå hvordan å leve et traumer kan påvirke mer enn enkel mental helse.

Begrensninger av ACE-kriteriene

En kritikk av ACE-kriteriene er at spørreskjemaet er for begrenset. For eksempel i en seksjon om seksuell trakassering og aggresjon, for å svare ja, aggressoren for å svare på ja, må aggressoren ha minst fem år mer enn deg og må ha forsøkt eller etablert fysisk kontakt. Problemet her er at mange former for seksuelt misbruk på mindreårige forekommer Utenfor disse begrensningene.

Det er også mange typer negative erfaringer som for tiden ikke telles av ACE-spørreskjemaet, som for eksempel typer systemisk undertrykkelse (for eksempel rasisme), fattigdom og sameksistens med kronisk eller svekkende sykdom fra barn.

I tillegg til dette, plasserer ACE-testen ikke negative barnslige erfaringer i sammenheng med positive. Til tross for traumereksponeringen, Forskning på folkehelsen har vist at tilgangen til sosiale relasjoner og støtte samfunn kan ha en positiv innvirkning som varer på mental og fysisk helse.

Jeg anser meg selv godt tilpasset, til tross for min vanskelige barndom. Jeg vokste opp nok isolert, og jeg hadde ikke et samfunn utenfor familien min. Det jeg hadde, var imidlertid en mormor som brydde meg veldig mye om meg. Katie Mae er død når jeg var 11 år for komplikasjoner av multippel sklerose. Opp til det øyeblikket var det imidlertid min person.

Lenge før jeg ble syk med en rekke kroniske helsemessige forhold, var Katie Mae alltid den eneste personen i familien min at jeg ikke kunne se # 8217; nå for å se. Da jeg ble syk, var det som om vi begge er på et nivå som ingen andre kunne forstå. Han oppmuntret min vekst, han ga meg en relativt trygt rom og fremmet en lidenskap for L’livslang læring som fortsetter å hjelpe meg i dag.

Til tross for utfordringene jeg må møte, uten min mormor jeg har ingen tvil om at måten jeg ser og i live, ville verden være veldig forskjellig og mye mer negativ.

Står overfor ess i en klinisk sammenheng

Selv om videre forskning er nødvendig for å fullstendig definere forholdet mellom ess og kroniske sykdommer, er det passasjer som både leger som enkeltpersoner kan påta seg for å bedre utforske helsehistorier på en mer helhetlig måte.

Til å begynne med kan helsepersonell begynne å stille spørsmål om passert fysisk og følelsesmessig traumer under hvert besøk til brønnen, eller enda bedre, under besøk.

Tilstrekkelig oppmerksomhet er betalt til klinikken til hendelsene i barndommen og måten de påvirker helsen til & # 8221; Cyrena Gawuga, PhD, Coahor of a 2012 studie På forholdet mellom tidlig stress og kronisk smerte syndrom.

& # 8220; grunnleggende trapper som ess eller bare bare spør kan gjøre kritiske forskjeller, for ikke å nevne det forebyggende arbeidspotensialet basert på historien om traumer og symptomer.& # 8221; Gawuga har også uttalt at videre forskning er nødvendig for å studere hvordan sosioøkonomisk tilstand og demografi kan bringe ut ytterligere ACE-kategorier.

Dette betyr imidlertid også at leverandørene må bli informert om traumer For å bedre hjelpe de som avslører uønskede spedbarnsopplevelser.

For disse menneskene som meg, betyr dette å være mer åpen om de tingene vi har gått av barn og ungdom, noe som kan være vanskelig.

Som overlevde, skammer vi ofte over misbrukene vi har lidd eller til og med hvordan vi reagerte på traumer. Jeg er veldig åpen om mine misbruk av mitt samfunn, men jeg må innrømme at jeg ikke virkelig har avslørt mye med helsepersonellene mine utenfor terapi. Å snakke om disse erfaringene kan åpne plassen for ytterligere spørsmål, og disse kan være vanskelig å administrere.

For eksempel, på en nylig nevrologisk avtale ble jeg spurt om det kunne være en skade på ryggraden min på grunn av noe. Jeg svarte hjertelig ja, og da måtte jeg studere den. Å forklare hva som skjedde med meg til meg på et følelsesmessig sted hvor det var vanskelig å finne meg, spesielt når jeg vil føle seg forbedret i et rom D & # 8217;.

Jeg oppdaget at bevissthetspraksis kan hjelpe meg med å håndtere vanskelige følelser. Spesielt meditasjon er nyttig og har blitt vist redusere stress Og hjelpe deg med å justere følelsene bedre. Mine favorittapper for dette er Buddhify, Headspace Og Rolig & # 8211; Alle har gode alternativer for nybegynnere eller avanserte brukere. Buddhify har også egenskaper for smerte og kronisk sykdom som jeg personlig finner det utrolig nyttig.

Hva er utsiktene?

Til tross for hullene i kriteriene som brukes til å måle ess, representerer de et betydelig folkehelseproblem. Den gode nyheten er at, generelt er ess for det meste forebygges.

CDC Anbefaler en rekke strategier som inneholder byråer, skoler og enkeltpersoner for forebygging av statlig og lokal vold for å hjelpe ansikt og forhindre misbruk og forlatelse i barndommen;.

Samt bygging av sikre og støttende miljøer for barn er viktig for å hindre ess, adressere tilgangsspørsmål til tilgangen til helsevesenet; fysisk og psykisk helsepersonell er grunnleggende for å håndtere dem.

Den største forandringen som må skje? Pasienter og helsepersonell må ta traumatiske erfaringer mer seriøst i barndommen. Når dette er gjort, vil vi bedre forstå båndet mellom sykdom og traumer og kanskje forhindre helseproblemer for våre barn i fremtiden.

Kirsten Schultz er en forfatter av Wisconsin som utfordrer seksuelle og kjønnsstandarder. Takket være hans arbeid som kroniske sykdommer og funksjonshemninger, har han rykte om å bryte ned barrierer mens de bevisst forårsaker konstruktive problemer. Han har nylig grunnlagt kronisk sex, som åpenbart diskuterer hvordan sykdommen og funksjonshemningen påvirker våre relasjoner med oss ​​selv og andre, inkludert & # 8211; Du gjettet & # 8211; kjønn! Du kan lære mer om Kirsten og kronisk sex opp Kronicsex.org og følg den opp Twitter.

Dette innholdet representerer forfatterens meninger og reflekterer ikke nødvendigvis de av Teva Pharmaceuticals. På samme måte påvirker ikke Teva Pharmaceuticals eller godkjenner et hvilket som helst produkt eller innhold relatert til Dells personlige nettside og nettverk av sosiale medier eller til Healthline Media. Folket som skrev dette innholdet ble betalt av Healthline, på vegne av Teva, for deres bidrag. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

.Overlay-div {display: ingen;}