Veteran Medical Marihuana og PTSD

Del på PinterestVeteran bemerker at hunder kan foreskrives medisinsk marihuana, men veteraner kan fortsatt ikke få stoffet fra Veterans Affairs. Getty bilder

  • En rekke veterangrupper jobber for å få medisinsk marihuana godkjent som behandling for posttraumatisk stresslidelse.
  • Department of Veterans Affairs nekter fortsatt å levere marihuana til veteraner fordi det fortsatt er oppført som et Schedule I-stoff.
  • Veterangrupper ønsker å endre den betegnelsen og forske mer på fordelene med medisinsk marihuana.

I 21 år tjenestegjorde Doug Distaso landet sitt i USAs luftvåpen.

Han ledet felles luftfarts-, vedlikeholds- og støttepersonell globalt og var ansvarlig for primære lovgivningssaker for to ledere av US Special Operations Command.

Men etter at en flyulykke i luftforsvaret etterlot ham traumatisk hjerneskade, posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og kroniske smerter, ble Distaso satt på mer enn et dusin reseptbelagte legemidler av avdelingens leger til United States Veterans Affairs (VA) .

«Jeg tok alt fra opioider og antidepressiva til benzodiazepiner og sovemedisiner,» sa Distaso til Healthline. «Som utallige andre veteraner, kastet denne reseptbelagte medisincocktailen raskt livet mitt i stykker, påvirket min evne til å prestere på jobben og belastet forholdet mitt hjemme.»

Distaso sier at han levde livet sitt i en zombietilstand forårsaket av en reseptbelagt pille, forlot sin kone og familie og ba ham på julemorgen om å komme tilbake til dem.

«Det som brakte meg tilbake til familien min, min karriere og meg selv var medisinsk cannabis. Det hjalp meg å slutte å ta piller og gjenvinne kontrollen over alle aspekter av livet mitt,» sa Distaso.

«Dessverre, for millioner av veteraner som utelukkende er avhengige av VA-helsefordelene, binder føderal lov hendene til deres VA-leger og nekter disse veteranene tilgang til medisinsk cannabis som behandlingsalternativ,» sa han.

Distaso jobber nå for sine medveteraner som administrerende direktør for Veterans Cannabis-prosjekt, som tar til orde for veteraners tilgang til cannabis, utdanning for politikere og støtte til veteraner som søker behandlingsalternativer utover opiatene og andre vanedannende medisiner de kan få fra VA.

«Det er på tide for kongressen å autorisere VA-leger til å anbefale og hjelpe veteraner med å få tilgang til medisinsk cannabis og be VA om å forske på virkningene av cannabis på helseproblemene til vanlige veteraner,» sa Distaso.

VA fornektelse av cannabis

På VA-nettstedet er marihuanabruk fortsatt merket skadelig for veteraner.

«Bruken av marihuana for medisinske tilstander er et problem med økende bekymring,» sier VA.

Marihuana forblir også Tidsplan I-liste under loven om kontrollerte stoffer, samme nivå som heroin.

I følge VA-nettstedet har «ingen kontrollerte studier blitt utført for å evaluere sikkerheten eller effekten av medisinsk marihuana for posttraumatisk stresslidelse. Derfor er det ingen bevis på dette tidspunktet for at marihuana er en effektiv behandling for posttraumatisk stresslidelse.

Tidevannet har imidlertid snudd landsdekkende når det gjelder holdninger til marihuana, spesielt for medisinske formål.

Til tross for utilgjengelighet av medisinsk marihuana ved VA, bruker veteraner over hele landet cannabis for å adressere symptomene deres på posttraumatisk stresslidelse som angst og depresjon og kronisk smerte.

Og et økende antall vitenskapelige studier beviser dette medisinske egenskaper av cannabis.

På sin nettside bagatelliserer VA den utbredte aksepten av marihuana i USA, og sier at «flere» stater har godkjent bruken av marihuana til medisinsk og/eller rekreasjonsbruk.

I virkeligheten er det mye mer enn «annerledes».

Inntil i dag, sier 33 og District of Columbia har vedtatt medisinske marihuanalover som tillater kvalifiserte individer å skaffe eller dyrke cannabis for å behandle en rekke tilstander.

Det er også sier 15 som avkriminaliserte marihuana og sier 11 og District of Columbia har legalisert rekreasjonsmarihuana.

Resultater av en ny undersøkelse fra Politico og Harvards TH Chan School of Public Health viser at amerikanere nå tror marihuana er langt mindre skadelig enn alkohol, tobakk eller e-sigaretter.

I undersøkelsen sa 1 av 5 amerikanere at de tror marihuana er svært skadelig for menneskene som bruker det. Dobbelt så mange sa det samme om alkohol, 52 % definerte elektroniske sigaretter som svært skadelige og 80 % sa at tobakkssigaretter var svært skadelige.

Og mer enn 6 av 10 amerikanske voksne sa at de foretrakk føderal lovendring for å legalisere fritidsmarihuana.

Det er den tredje nasjonale undersøkelsen publisert den siste måneden som viser sterk flertallsstøtte blant amerikanere for legalisering av marihuana.

I tillegg er nesten alle demokratiske presidentkandidater enige om å fjerne marihuana fra den føderale listen over kontrollerte stoffer.

Og veteraner og den generelle amerikanske offentligheten støtter overveldende medisinsk cannabis for veteraner.

I en 2017 avstemming fra American Legion sa 92 % av veteranene at de støtter medisinsk cannabisforskning og 83 % støtter legaliseringen av medisinsk cannabis.

Ny studie om PTSD og cannabis

TIL ny studie publisert i forrige uke konkluderer med at cannabis allerede kan hjelpe kanadiere med å takle symptomer på depresjon og selvmordstanker hos personer med PTSD.

I en analyse av data fra helseundersøkelser samlet inn fra mer enn 24 000 kanadiere, konkluderte forskere fra British Columbia Center on Substance Use (BCCSU) og University of British Columbia at personer som har PTSD, men ikke behandles med cannabis, har mye større sannsynlighet for å lide. fra det. alvorlig depresjon og selvmordstanker sammenlignet med de som rapporterte cannabisbruk det siste året.

Forfatterne konkluderte med at studien gir foreløpige bevis for at «cannabisbruk kan bidra til å redusere sammenhengen mellom posttraumatisk stresslidelse og alvorlige depressive og selvmordstilstander».

Stephanie Lake, en forskningsassistent ved BCCSU som ledet studien, sa han til Newsweek:

«Vi vet at med begrensede behandlingsmuligheter for posttraumatisk stresslidelse, har mange pasienter startet cannabisbehandling for å lindre symptomene. Dette er imidlertid første gang resultatene fra en nasjonal representativ undersøkelse har vist de potensielle fordelene ved å behandle lidelsen med cannabis.

Denne analysen er den første som dokumenterer sammenhengen mellom PTSD, cannabisbruk og alvorlige psykiske helseutfall i et representativt utvalg av befolkningen.

Og det reiser spørsmålet: Hvis en kanadisk helseundersøkelse undersøkte posttraumatisk stresslidelse og cannabis og kom til denne konklusjonen, hvor er VA på dette spørsmålet, som påvirker opptil 30 prosent av amerikanske menn og kvinner som har tjenestegjort i krigene siden terrorangrepene i september 2001?

Veterangruppen støtter medisinsk cannabis

Lindsay Rodman, en marineveteran som tjenestegjorde i Afghanistan, han er nå konserndirektør for kommunikasjon og juridisk strategi i Irak og Afghanistan Veterans of America (IAVA), landets største veterantjenesteorganisasjon for veteraner etter 99.

Han fortalte Healthline at selv om VA sier at det ikke er tillatt å forske, er det ikke sant.

«De må bare koordinere med andre byråer. Bare gjør det, «sa Rodman.

Som en ikke-partisan gruppe, sier Rodman, «IAVA mener det er viktig at begge sider av korridoren tar disse problemene mer alvorlig».

I følge Rodman viste IAVAs siste årlige nasjonale undersøkelse at 1 av 5 av medlemmene bruker medisinsk marihuana.

Men mindre enn en tredjedel av disse veteranene sa at de hadde snakket med legen sin om det på grunn av stigmaet knyttet til bruk av marihuana.

Veteraner har en legitim frykt for represalier i Virginia og i arbeidsstyrken, hvor du kan miste en jobb hvis du prøver positivt for ugress.

«Vi har anekdotisk funnet at i deler av landet der cannabisbruk er mindre stigmatisert, som for eksempel San Francisco, kan de ha en åpen samtale med VA-leger,» sa Rodman. «Men i de delene av landet hvor det fortsatt er ulovlig, som Georgia, er leverandørene mer skeptiske eller kritiske og holder kjeft for veteranen, og derfor kommuniserer ikke veteranene åpent med leverandøren sin, og det er farlig.».

Fordi VA vil ikke flytte seg

Den største hindringen for veteraner som søker cannabis ved VA er at den fortsatt er på Schedule I-listen over kontrollerte stoffer.

Dette betyr at cannabis fortsatt er identifisert av den føderale regjeringen som å ha «en uakseptabel medisinsk bruk [og et] høyt potensial for misbruk» og risiko for arrestasjon med bruk.

VA anser alle former for marihuana som ulovlige, noe som betyr at veteraner ikke kan få hjelp til å få tilgang til medisinsk marihuana fra sine VA-leger og må skaffe det selv.

Under en nylig kongresshøring som undersøkte lovforslag som ville tillate utvidet tilgang til medisinsk marihuana for veteraner, bekreftet VA-representanter sin holdning mot slike retningslinjer så lenge marihuana forblir føderalt ulovlig.

Susan Carter, Direktør for medierelasjoner ved VA sa til Healthline at byrået hennes er «forpliktet til å forbedre behandlingsalternativer for veteraner og støtter forskning på potensielle behandlingsalternativer som kan vise seg å være verdifulle.».

Carter forklarer at føderal lov begrenser VAs mulighet til å utføre forskning med skjema I kontrollerte stoffer, inkludert marihuana.

Han legger til at å utføre enhver VA-forskning ved bruk av Schedule I-kontrollerte stoffer «ville innebære interaksjoner med Food and Drug Administration (FDA), helse- og menneskelige tjenester, National Institutes of Health, National Institute on Drug Abuse og Drug Enforcement Administration ( DEA) . «

Han sier at disse kravene inkluderer «gjennomgangen av en ny undersøkelsessøknad og godkjenning av forskningsprotokollen av FDA; en etterforskerregistrering og stedslisens fra DEA; og få stoffet gjennom NIDA og det nasjonalt godkjente laboratoriet for produksjon av medisinsk marihuana. «

«Begrensningene i den føderale loven er klare. Noe forskning er tillatt, men må gjøres i forbindelse med de nevnte føderale enhetene, sa Carter. «Hvis kongressen ønsker å legge til rette for mer føderal forskning på skjema I kontrollerte stoffer som marihuana, kan den alltid velge å oppheve disse restriksjonene.».

Flere kilder sier til Healthline at det ikke bare er Kongressen, men presidenten som kan omprogrammere marihuana og gjøre det tilgjengelig for veteraner og gjøre det lettere for VA-forskere å studere.

Omlegging av lederavdelinger er en komplisert prosess som involverer FDA og DEA, blant andre føderale byråer, men flere kilder sier til Healthline at det faktisk er mulig for presidenten å omplanlegge et medikament.

Til tross for at han til tider hevdet at han støtter legalisering av marihuana, har president Trump ennå ikke fjernet cannabis fra Schedule I-status.

Den tidligere VA-sekretæren ønsker mer forskning

Dr. David shulkin, En lege som var VA-sekretær fra tidlig 2017 til 28. mars 2018, da han ble fjernet av president Trump, sier at presidenten kan endre tidsplanen for marihuana.

«Det var en endring i 2014 da Drug Enforcement Administration endret hydrokodonkombinasjonsprodukter fra III til Schedule II,» sa Shulkin til Healthline. «Det har blitt gjort før, og dette er den utøvende makten. Det hvite hus blir vanligvis involvert på det nivået? Nei, det gjør de ikke. Men det er en prosess for å endre det. Det hvite hus kan iverksette tiltak på dette og FDA og DEA vil følge den normale prosessen.

Shulkin sier at VA har en forpliktelse til å studere cannabis.

«Det er litt rart at marihuana er skjema I og kokain er skjema II,» sa Shulkin. «Å si at det ikke er noen medisinsk verdi eller anvendelse i cannabinoider er ikke sant.»

Shulkin sier at det «allerede er et FDA-godkjent stoff, som er en cannabinoid, for pediatrisk epilepsi. Den er på markedet. «

Godkjent av FDA i juni 2018, Epidiolex, er det første stoffet fra cannabisplanten i USA som når lokale apoteker.

«Jeg tror det også er noen aksepterte søknader for å øke appetitten hos kjemoterapipasienter og andre,» sa Shulkin.

Han la til at da han ledet VA, ble han fortalt at byrået ikke engang var autorisert til å diskutere cannabis med veteraner, og at han ikke fikk lov til å forske.

Men han fikk senere vite at dette ikke var sant.

«Vi kan snakke om det med pasientene våre. Vi kan ikke foreskrive cannabis, «sier Shulkin, som skriver om sitt syn på medisinsk cannabis i utvikling i sin nye bok,»Det burde ikke være så vanskelig å tjene landet ditt: vår ødelagte regjering og veteranenes situasjon. «

«Vi kan forske ved VA, men dessverre er barrierene og byråkratiet du må overvinne lange og smertefulle,» sa han. «Nå kan jeg mer effektivt artikulere oppfatningen om at Kongressen er den aktøren som mest sannsynlig vil bidra til å strømlinjeforme forskningen. Og ja, det må gjøres. «

Medisinsk marihuanaforskning

Center for Medicinal Cannabis Research (CMCR) ved University of California San Diego School of Medicine er landets eldste forskningssenter for vitenskapelig undersøkelse av sikkerheten og effekten av cannabis.

CMCR nylig annonsert fem nye tilskudd på totalt 3 millioner dollar for å utforske effektiviteten og sikkerheten til medisinsk cannabis som en supplerende eller alternativ behandling for schizofreni, revmatoid artritt, søvnløshet, alkoholavhengighet og anoreksirelatert angst.

Forskning utført av CMCR har også vist at cannabis er effektivt for smertelindring, men det finnes ingen slik forskning ved CMCR når det gjelder å studere cannabis for posttraumatisk stresslidelse.

Senteret, som er direkte knyttet til VA-regionkontoret i San Diego, har ikke pågående studier om cannabis og posttraumatisk stresslidelse.

Lovverket beveger seg ikke

Kongressmedlemmer har prøvd å presse på for ny lovgivning for å gjøre medisinsk marihuana tilgjengelig for VA-veteraner. Men uten hell.

Nedenfor er bare noen av regningene som ikke har blitt skjøvet frem:

De Lov om lik tilgang for veteraner ville tillate helsepersonell i VA å anbefale medisinsk marihuana til sine veteranpasienter og fylle ut de nødvendige papirene for å melde seg på statlige marihuanaprogrammer.

De VA lov om medisinsk cannabisforskning ville pålegge VA å gjennomføre en storstilt klinisk studie på effekten av cannabis på tilstander som PTSD og kronisk smerte.

De VA Medicinal Cannabis Research Act av 2018 vil støtte vitenskapelig og medisinsk forskning på medisinsk cannabis for veteraner diagnostisert med PTSD, hodetraumer, kroniske smerter og andre sykdommer og skader ved å klargjøre at medisinsk cannabisforskning er ansvaret til VA.

Og Veterans Medical Marihuana Safe Harbor Act ville tillate VA-leger å utstede medisinsk cannabisanbefaling i samsvar med lovene i stater der medisinsk cannabis er lovlig.

Safe Harbor Act vil også kreve at VA utfører studier om effekten av medisinsk marihuana på veteraner som lider av smerte og forholdet mellom statlig godkjente medisinske marihuanabehandlingsprogrammer, veteraners tilgang til slike programmer og en reduksjon av opioidmisbruk. blant veteranene.

Ok for hunder, men ikke for veteraner?

Rodman sier det er absurd at amerikanere i de fleste stater nå har tilgang til medisinsk marihuana, men amerikanske veteraner har ikke det.

«Jeg har en venn som ikke er en veteran og ikke vet for mye om veteraners problemer, og han får medisinsk marihuana for hundens angst,» sa Rodman. «Han ble sjokkert da jeg fortalte ham at selv om han kan få medisinsk marihuana til hunden sin, kan ikke en veteran få den samme behandlingen på VA.»

IAVA er en frittalende talsmann for veteraner som søker medisinsk marihuana.

Rodman mener at selv om det for tiden ikke er stor appetitt i Washington, DC for dette problemet, eksisterer det utenfor Beltway.

«Jeg tror det faktisk er et ekkokammer i Washington, DC, det er en sirkulær logikk,» sa Rodman. «Vi i IAVA er overbevist om at det er en nasjonal appetitt på dette problemet, men politikerne i DC bare føler seg selv og fortsetter å anta at det ikke er det.».