Vestigial Queue: Årsaker, fjerning, verktøy og mer

COS’er Vestige?

For det meste har organene dine og kunstene dine en hensikt, så det er logisk at tapet av en av disse kan forstyrre de normale daglige funksjonene i kroppen din.

D’Andre deler er det kjent at noen organer, som vedlegget, kan fjernes uten mange konsekvenser. Dette skyldes at mens mange kroppsstrukturer er nyttige på en åpenbar måte, har noen strukturer mistet sine opprinnelige funksjoner over tid.

Menneskelig vertigalitet refererer til deler av kroppen som synes å ikke tjene mer til en hensikt. Det antas at våre forfedre, på et tidspunkt, har behov for disse delene av kroppen. Imidlertid har mange av disse strukturene mistet det meste av sin opprinnelige funksjon, og blir i hovedsak hva noen etikett som & # 8220; søppelorganer & # 8221;.

Noen tror at disse strukturene er eksempler på den menneskelige evolusjonen. Andre tror at de såkalte Vestigial Organene har en hensikt, selv om disse formålene ennå ikke er forstått.

For å illustrere, betraktet noen leger og forskere en gang mandler til en menneskelig vestige. Men forskere fant senere at mandler spiller en rolle i # 8217; immunitet, som hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner.

Noen eksempler på vesentialitet inkluderer:

  • Visdom tann
  • blindtarm
  • fluff

Noen mennesker har også en vestigial hale. Selv om A sjelden Enhet, mennesker med den tilsynelatende halen har vært Bemerket i litteraturen gjennom historien.

Hva forårsaker en Vestigial Hale?

Mens køene er svært sjeldne hos mennesker, i # 8217; menneskelig embryo er midlertidige strukturer som ligner på køer. Disse køene utvikler seg rundt filen Femte eller sjette uke med svangerskapetog inneholder fra 10 til 12 vertebre.

De fleste er ikke født med en hale fordi strukturen forsvinner eller absorberer i kroppen under føtalutvikling, danner coccyxen eller coccyxen. Coccyxen er et trekantet ben som ligger i den nedre delen av ryggraden under den hellige.

Forsvinden av halen i # 8217; embryo foregår rundt # 8217; Octava-uken av svangerskapet.

Selv om en vestiglig hale forsvinner for de fleste, er halen noen ganger på grunn av en defekt under utviklingsfasen. I tilfelle av en Vestigial Hale & # 8220; Vera & # 8221;, den eksakte årsaken til denne feilen er ukjent.

Det er viktig å merke seg at noen mennesker også oppstår med en pseudotail, som ikke er det samme som en & # 8220; ekte & # 8221; Vestigial hale. En pseudotail kan virke som en rudimentær hale, men det er vanligvis forårsaket av en lengtet coccyge eller koblet til bifida-pluggen.

I to tilfeller av studier av nyfødte med en medfødt pseudotail viste magnetisk resonans tegn på bifida ryggraden, en medfødt defekt hvor ryggraden og ryggmargen ikke er dannet riktig.

Hva en Vestigial Hale er laget?

Når en vestiglig kø ikke blander seg med coccyxen og forblir etter fødselen, er det fortsatt huden som ikke inneholder bein. Selv om halen mangler bein, inneholder nerver, blod, fettvev, bindevev og muskler.

Det er interessant å merke seg at køen også er mobil (i noen mennesker) som andre deler av kroppen, selv om den ikke gir en nyttig funksjon. Derfor er køen ikke brukt til å gripe eller ta tak i objekter.

Hvordan en vestigial kø behandles?

Beslutningen om å se etter en behandling for en vestiglig kø, avhenger av alvorlighetsgraden av # 8217; anomali. Noen køer er små og forårsaker problemer. Men de lengre køene kan muligens forstyrre sesjonen. Disse køene kan være opptil 5 tommer.

Fordi de vestigale køene ikke inneholder bein, forårsaker disse køene generelt ikke smerte eller ubehag. Smerte kan forekomme med en pseudotail fordi de inneholder bein eller ryggvirvler.

Barn født med en vestigial hale må gjennomgå en bildebehandlingstest som en magnetisk resonans eller en ultralyd. Dette er nødvendig for å klassifisere køen og sørge for at den ikke er knyttet til en medisinsk tilstand som Bifida-pluggen.

Kirurgi er behandling for en vestiglig kø. Siden en & # 8220; Vera & # 8221; Vestigial kø er sammensatt av fett og muskelvev, leger kan raskt fjerne disse typer køer med en enkel excision. Denne prosedyren forårsaker ikke resterende bivirkninger.

Husk at fjerning ikke er nødvendig fra et medisinsk synspunkt, selv om noen foreldre foretrekker kirurgi for estetiske årsaker. De kan velge å fjerne strukturen fra barnet umiddelbart etter fødselen. Når en vestiglig kø er liten og synes å være fremstilt, kan foreldrene gi opp kirurgi.

Hva er perspektivet for en vestiglig kø?

Hvis du eller barnet ditt har en vestigkø, kan du fjerne den med en enkel prosedyre, eller holde halen hvis den er liten.

Å leve med en Vestigial Hale fører ikke til komplikasjoner eller forårsaker langsiktige problemer. Men hvis du velger å fjerne halen, er prognosen god og mister strukturen ingen negative effekter.

Beslutningen om å fjerne eller lagre, avhenger hovedsakelig av hvordan køen påvirker livet ditt. Hvis det er noe som forstyrrer deg eller forhindrer intime relasjoner, kan du kvitte seg med strukturen, kan forbedre livskvaliteten din og øke selvtillit.