Vertigo etter trening: 6 mulige årsaker, behandling, forebygging

Ting å vurdere

Hvis en nylig svetteøkt har forlatt deg Waver, er det normalt å være bekymret.

Post-Workout Vertigo er vanligvis ikke et tegn på noe alvorlig. Ofte er det resultatet av feil eller dehydrering pusten.

Familie? Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor dette skjer og hva du kan gjøre for å stoppe det.

1. Du glemmer å puste

Når du trener, bruker musklene mye oksygen. Pust og hjertefrekvens øker slik at det mest oksygenerte blodet kan strømme inn i musklene.

Hvis du ikke puster nok under eller etter øvelsen, kan hjertet ditt ikke pumpe nok oksygenert blod i hjernen. Vertigo kan oppstå når hjernen er sulten for oksygen.

Hvordan finne lettelse

Sitte på gulvet. Ta tre dype pust og pust ut sakte. Fortsett for xnumx-xnumx minutter før du går sakte i en oppreist stilling.

Hvordan hindre det i fremtiden

Mange beholder eller begrenser pusten under visse treningsøkter, for eksempel de grunnleggende øvelsene. Prøv å finne en riktig måte å holde kjernen tett og holde pusten din. Lenger er det, desto lettere vil det bli.

2. Du strever for mye

Selv om overdreven innsats er vanlig i gruppens treningsleksjoner og lag treningsøkter, kan det skje hvor som helst og når som helst.

Trykk for mye under treningen kan gjøre blodtrykket lavere eller forårsake dehydrering. Dette kan få deg til å føle deg bedøvet, bedøvet eller svak.

Hvordan finne lettelse

Hvis du er svimmel, ta et minutt å avkjøles, ta pusten og sakte hjerterytmen din. Drikk så mye vann som mulig for å rehydrere de utmattede musklene.

Hvordan hindre det i fremtiden

Prøver å gjøre for fort kan skade enn godt, så hør på kroppen din. Du bør presse deg, men gjør det sakte over tid.

For nå, prøv å redusere treningsøktene dine på noe nivå. Du kan gradvis øke intensiteten hver uke til du når ønsket nivå.

3. Du er dehydrert

Dehydrering skjer hver gang du mister mer vann enn du tar.

Når du trener, øker kroppstemperaturen. Din Suda Body å avkjøles. Du kan miste mye vann i den intense øvelsen, spesielt hvis det er en varm dag.

I tillegg til svimmelhet, kan du prøve:

 • svimmelhet
 • tørr i munnen
 • ekstrem silke
 • utmattelse

Hvordan finne lettelse

Dette er enkelt. Drikke vann! Mye.

Hvordan hindre det i fremtiden

Det er ikke nok å ta med en flaske vann, du må også drikke den!

Du kan finne nyttig å holde fast i pausene for vannet under treningen. Vurder ideen om å drikke en drink etter å ha fullført en rekke minutter eller rotasjoner.

Du bør også sørge for at du har nok vann til å støtte deg under treningen.

Vurder tilgangen til forsyningsstasjoner, L’trening og total varighet når du forbereder aksjen D & # 8217;.

4. Du har et lavt nivå av blodsukker

Når du trener, bruker musklene mer energi enn normalt.

I løpet av de første 15 minuttene trener kroppen din til sukker (glukose) som flyter i blodet og musklene for å støtte deg.

En gang på lager, reduseres blodsukkernivået. Kroppen din trekker på dine reserver, tegner glukose fra leveren din.

Hjernen din stoler på glukose for å fungere normalt. Når hjernen din er sulten med glukose, kan du ha svimmelhet.

Andre symptomer inkluderer:

 • svette
 • skjelvende
 • forvirring
 • hodepine
 • utmattelse

Hvordan finne lettelse

Det lave nivået av blodsukker kan lett løses å spise en liten matbit, som en banan.

For raskere resultater, prøv et glass juice. Saften inneholder fruktose, en naturlig form av glukose som kroppen absorberer raskt.

Hvordan hindre det i fremtiden

For å forhindre blodsukkernivåer forlater under treningsøkter, må du sørge for at kroppen din har mange glukosereserver for å trekke på. Du kan gjøre dette ved å lage snacks med hele korn og magre proteiner omtrent en’time før’trening.

5. Du har lavt blodtrykk

Blodtrykk er normalt på sitt laveste punkt ca 30-60 minutter etter øvelsen.

Noen mennesker opplever en raskere dråpe. Dette kan skje under noen form for trening, men kan være mer vanlig når du ikke kan oppdatere deg selv etter en intens trening.

Når du trener, jobber ditt hjerte og muskler i overdrive. De fortsetter å pumpe blod, slik at muskler kan få oksygen de trenger.

Når det stopper plutselig L’treningsøkt, ditt hjerte og muskler kommer raskt tilbake til deres normale rytme. Du trenger kanskje litt og mer enn tiden før blodkarene nå. Dette betyr at oksygenert blod kan strømme til hjernen i en langsommere hastighet enn normalt.

Når hjernen din ikke mottar nok oksygen, føler du deg groggy og dazed.

Hvordan finne lettelse

Hvis du føler deg bedøvet eller svak, sett deg ned og legg hodet i knærne. Dette vil bidra til å bringe blodet oksygenert til hjernen.

Hvordan hindre det i fremtiden

Det er ikke alltid mulig å forhindre blodtrykksdråper.

Det kan være nyttig å være helt hydrert, siden dehydrering kan forverre problemet. Pass på at du spiser godt før du trener og opprettholder et sunt kosthold.

Hvis du tar blodtrykksmedisiner, snakk med legen din om dine symptomer. Kan være i stand til å foreskrive et annet stoff eller gi andre anbefalinger.

Og hvis jeg er gravid og de blir svimmel?

Hvis din normale treningsrutine plutselig forårsaker svimmelhet, ta en pause til du er i stand til å snakke med legen din.

Graviditet bør ikke ha noen effekt på treningsrutinen din, noe som betyr at din svimmelhet kan skyldes en av betingelsene som er nevnt ovenfor.

I noen tilfeller kan svimmelhet være et tegn på anemi fra mangel på jern eller preeklampsi.

Kontakt lege umiddelbart hvis du finner:

 • Hevelse i ansiktet eller hendene
 • Høyt blodtrykk
 • tåkesyn
 • Vedvarende hodepine

Legen vil ønske å utføre noen tester for å avgjøre hva som forårsaker symptomene, og hvis det påvirker graviditeten. De kan gi deg råd om påfølgende trinn.

Når å se en lege eller annen helsepersonell

Hvis du endrer rutinen, men fortsetter å prøve svimmelhet, sikre en avtale med en lege eller en annen helsepersonell. Dine symptomer kan være et tegn på en tilstand nedenfor.

Legen din vil utføre en fysisk undersøkelse for å evaluere ditt hjerte og lungene dine. De kan også be om blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av ernæringsmessige mangler, infeksjoner eller diabetes.