Venstre testikkel smerte: årsaker, behandlinger og mer

Fordi venstre?

Du tror kanskje at når et helseproblem treffer dine testikler, vil smerte symptomer få dem til å føle seg på høyre side og på venstre side. Men mange forhold kan bare utløse symptomer på den ene siden.

Dette skyldes at anatomien til venstre testikkel er litt forskjellig fra den aktuelle til høyre.

Din venstre testikkel spesielt er mer utsatt for en rekke forhold, som for eksempel varicocele, forårsaket av veinproblemer og testikulær vri, som er en vridning av testikelen ALL’innsiden av pungen.

Hvis venstre testikkel gjør vondt, er det viktig å vite noen av de vanligste årsakene, deres symptomer og noen behandlingsalternativer som legen kan diskutere med deg.

1. Varicocele

Du har arterier i hele kroppen som transporterer blod rik på oksygen fra hjertet til bein, vev og organer.

Du har også årer som transporterer fattige blodsygen til hjerte og lunger. Når en vene i en testikkel det forstørrer, kalles det varicocele. Varicoceli slo seg opp til 15 prosent hanner.

Som varicoseårene på bena, kan varicocele virke hovne under skrotumets hud.

Har en tendens til å danne i venstre testikkel fordi venen på venstre side henger lavere. Dette gjør en PO & # 8216; vanskeligere for ventiler i den venen fortsetter å skyve blod i kroppen.

Behandling

Det kan ikke være nødvendig for en varicocele, men hvis du forårsaker smerte eller fruktbarhetsproblemer, bør du diskutere behandlingsalternativer med en urolog.

Kirurgi kan lukke blodet i den forstørrede delen av den interesserte venen og omdirigere den gjennom andre årer. Kirurgi klarer vanligvis å eliminere smerte og for å tillate en sunn funksjon av testiklene. Mindre enn 1 i 10 Kirurgiske pasienter har tilbakevendende varicocele.

2. Orkitt

L’orkitt er en betennelser i testikler, vanligvis utløst av et virus eller fra en «-bakteriell infeksjon i» 8217. Smerte kan begynne i venstre eller høyre testikkel og bli der eller spredt i hele skrotet.

I tillegg til smerte kan scrotum svulme og varme opp. Huden kan bli rødaktig og skrotet kan virke vanskeligere eller mer ømt enn vanlig.

Mathetittviruset er ofte årsaken til orkitt;. I dette tilfellet kan symptomene i skrotet ikke vises opp til en uke. Selv seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), for eksempel gonoré eller A’urinveisinfeksjon kan føre til orchitis.

Behandling

Behandlingsalternativer for orkittet avhenger av den underliggende årsaken. A’bakteriell infeksjon kan behandles med antibiotika. Et virus, som matetitt, trenger vanligvis bare tid til å løse. Bench smertestillende midler kan bidra til å lindre symptomene.

3. Spermatocele

En spermatocele er en cyste eller mye full av væske som danner i røret som bærer sæd fra toppen av en testikkel. En spermatocele kan utvikle seg i begge testiklene.

Hvis cysten forblir liten, kan du aldri ha noen symptomer. Hvis det vokser, kan testikelen skade og føle seg tung.

Du kan merke en endring i det aktuelle testicum under en selvprøve. Hvis du gjør det, bør du se legen din. Grunnen til at Spermatoceli dannes. Hvis du ikke har noen symptomer, trenger du kanskje ikke noen behandling.

Behandling

Hvis du føler smerte og ubehag, kan en kirurgisk prosedyre kalt spermatocelektomi fjerne cyster.

L’operasjonen innebærer risikoen for å påvirke fruktbarheten, så i noen tilfeller anbefaler vi at menn venter til de er ferdige med å ha barn før de gjennomgår prosedyren.

4. Testicular Twist

Betraktet som en medisinsk nødsituasjon, den testikulære twist oppstår når sædetningen vri i testikelen, forstyrrer blodstrømmen;. Den spermatiske funksjonen er et rør som hjelper til med å støtte testiklene i pungen.

Hvis tilstanden ikke behandles av seks timer, En mann kunne miste hit testicle. Testicular Twist er noe uvanlig, påvirker 1 i 4.000 Unge menn.

En av de vanligste årsakene til testikulær vri er en tilstand som kalles deformitet av & # 8220; Bell Battle & # 8221;. I stedet for å ha en spermatisk funcile som holder testiklene godt på plass, har noen som er født med bell-bell deformitet en ledning som gjør at testiklene kan bevege seg mer fritt. Dette betyr at kabelen kan bli twisted lettere.

Testicular Twist påvirker vanligvis bare en testikkel, med venstre testikkel som er den vanligste. Smerte manifesterer vanligvis den plutselige og med hevelse.

Behandling

Testicular Twist må behandles kirurgisk, selv om en førstehjelpslege kan være i stand til midlertidig å oppløse ledningen for hånden. A’operasjon sørger for å fikse testikelen med suturpunkter til den interne skrotveggen for å unngå fremtidige torsjoner.

Hvis deformiteten til Bell Battle er diagnostisert, kan kirurgen fikse # 8217; andre testikler til skrotet selv om ikke C’det var vridd.

5. Hydrocele

ALLE’Skrotuminteriør, et tynt lag av stoff omgir hver testikkel. Når væsken eller blodet fyller denne skjeden, kalles tilstanden Hyrocele. Vanligvis vil pungen svulme og kan ikke være smerte. En hyrocele kan utvikle seg rundt en eller begge testikler.

En hydrocele er mer vanlig hos nyfødte og har en tendens til å løse innen et år etter fødselen. Men betennelsen eller lesjonen kan forårsake dannelsen av en hydrocele i de større guttene og mennene.

Behandling

Kirurgi må kanskje fjerne hydrocele. Det kan være nødvendig å tømme væsken eller blodet rundt testikelen etter operasjonen, som kalles hydrocelektomi.

Oppfølging og selvundersøkelse avtaler anbefales, siden en hydrocele kan danne igjen, selv etter at en er fjernet.

6. sår

Testiklene er sårbare for skader i sport, kamper eller hendelser av ulike typer. Siden venstre testikkel har en tendens til å henge lavere enn den rette, er venstre side litt mer sårbar for skade.

Mens et lite traumer på testiklene kan føre til en midlertidig smerte som er dempet med tid og is, bør de mest alvorlige lesjonene evalueres av en lege. Den mulige dannelsen av en hydrocele eller brudd på en testikkel krever akutt medisinsk behandling.

Behandling

I tilfelle av alvorlig skade på testikelen, kan kirurgi kreve testikkel eller forhindre komplikasjoner. Muliest lesjoner kan behandles med orale smertestillende midler for en dag eller to.

7. Testikkelkreft

Når tumorceller dannes i testiklene, kalles det testikkelkreft. Selv om kreften sprer seg i en annen del av kroppen, er diagnosen testikulær kreft. Det er ikke alltid klart hvorfor en mann utvikler denne typen kreft.

Risikofaktorer inkluderer en familiehistorie av testikkelkreft og en testikkel som anses. Men noen uten risikofaktorer kan utvikle sykdommen.

Testikkelkreft blir vanligvis lagt merke til for første gang under en selveksamen eller en fysisk undersøkelse av en lege. En knutepunkt eller hevelse i skrotet kan indikere en kreftformet svulst.

All’begynnelsen, det kan ikke være smerte. Men hvis du oppdager en knute eller en annen endring i en eller begge testikler, og du prøver også en liten smerte der, kontakt lege snart.

Behandling

Testikkelkreftbehandling avhenger av typen testisk kreft og fra hva svulsten har vokst eller kreft har spredt seg. Noen alternativer inkluderer:

  • Kirurgi. Dette vil fjerne svulsten og involverer ofte fjerning av testikelen. For menn med første fase sykdom som har en kreftlig testikkel og en normal testikkel, er fjerningen av kreftlig testikkel Anbefalt. Normal seksuell aktivitet og fruktbarhet er vanligvis uendret hos menn med en vanlig testikkel.
  • Radioterapi. Dette innebærer bruk av høy-energi stråler for å ødelegge kreftceller. Det utføres vanligvis hvis kreften har spredt seg til de nærliggende lymfeknuter.
  • Kjemoterapi. Du vil ta muntlige stoffer, eller du vil finne dem injisert i kroppen for å lete etter tumorceller for å ødelegge. Kjemoterapi har en tendens til å bli brukt hvis kreft har spredt seg utover testiklene.

Germcelletumorer (GCT) representerer det store flertallet av svulster til testiklene.

Behandlingen av GCT med strålebehandling eller kjemoterapi kan øke risikoen for å utvikle kardiovaskulær sykdom eller annen kreft. Legen kan anbefale regelmessige besøk slik at de kan holde D’øye dine forhold.

Bunnlinjen

Smerten til testikler av noe slag på en eller begge sider kan være distressing. De fleste tilfeller krever ikke presserende medisinsk behandling, selv om vedvarende smerte bør evalueres av en lege, om mulig en urolog.

Hvis smerten i testiklene plutselig manifesterer seg alvorlig eller utvikler sammen med andre symptomer, for eksempel feber eller blod i urin, kontakt lege umiddelbart. Hvis smerten er mild, men den blir ikke dempet etter noen dager, fikser du en avtale.

På samme måte, hvis du føler en knutepunkt eller en annen endring i testiklene, kan du konsultere en urolog eller i det minste fidse en avtale med legen din.