Venstre arm smerte: årsaker, diagnose og andre

Smerter til venstre arm

Hvis armen gjør vondt, kan din første tanke være at du såret armen din. Smerte i en del av kroppen kan noen ganger stamme andre steder. En smerte i venstre arm kan bety at du har en bein eller leddskade, en knust nerve eller et hjerteproblem.

Fortsett å lese for å lære mer om årsakene til smerte i venstre arm og på symptomene som kan rapportere et alvorlig problem.

Årsaker med tilhørende symptomer

Det er mange grunner til at du kan ha smerte i venstre arm, inkludert komplikasjoner fra leddgikt og andre kroniske sykdommer. Fra en enkel belastning til et hjertproblem, er det noen mulige årsaker:

Hjerteinfarkt

En blodpropp eller bryting av en «-koronararterien», kan forstyrre blodstrømmen til en del av hjertet. Når dette skjer, kan muskelen bli skadet raskt. Uten behandling begynner kardialmuskelen å dø.

Ytterligere symptomer på hjerteinfarkt inkluderer:

 • Smerte eller brysttrykk
 • ryggsmerter, nakke, skuldre eller kjeve
 • kvalme eller oppkast
 • pust
 • Fantastisk eller besvimelse
 • sprengning i en kald svette
 • utmattelse

Noen mennesker har intense symptomer. Andre har symptomer som går og kommer eller kan være milde som et tilfelle av fordøyelsesbesvær.

Angina

Angina er et symptom på koronar hjertesykdom. Det betyr at hjertets muskler ikke mottar nok oksygenrikt blod.

L’Angina forårsaker symptomer som et hjerteinfarkt, men varer vanligvis bare noen få minutter. Vanligvis blir verre når du er aktiv og forbedrer når du hviler.

Bursitt

Bursa er posen full av væske mellom beinet og de bevegelige delene av A’artikulasjon.

Når posen er betent, kalles det Borsitt. Skulderbursitt er ofte et resultat av repeterende bevegelser. Risikoen for bursitt øker med alderen.

Smerte øker vanligvis mens du beveger deg eller hvis du ligger på armen eller skulderen. Du kan ikke helt rotere skulderen helt. Andre symptomer inkluderer brennende og prikkende.

Falt eller knust bein

Til tross for smerten, noen ganger ikke C’det er et ytre tegn som har brutt eller ødelagt armens ben eller håndleddet.

Et knust bein i armen, i håndleddet eller i hånden, kan forårsake smerte som blir verre når du beveger deg. Andre symptomer inkluderer hevelse og nummenhet. Du kan ha en beinfraktur eller en pause til armen eller håndleddet selv om armen ser normal ut.

Skiveprolaps

Skivene er lagrene mellom beinene i ryggraden. De er støtdempere i ryggraden din. A’Hernia på nakkeplaten er den som har brutt og presser på nervene.

Smerte kan starte i nakken. De kunne da flytte til skulderen og langs armen. Du kan også prøve nummenhet, prikkende eller brennende følelse på armen. Smerte kan øke når du beveger deg.

Knust nerve eller cervical radicule

En knust nerve er en som komprimeres eller betent. Det kan være resultatet av en binder på skjermen på grunn av et traumer eller en slitasjeskade.

Symptomene på en knust nerve ligner på en «8217; Diskhernia. De kan inkludere nummenhet, prikking eller brennende følelse til armen. Du kan føle en smerteøkning når du beveger deg.

Rotator hodetelefon tåre

Løfter et tungt objekt eller L’utførelse av repeterende bevegelser kan forårsake en tåre til skulderrotatorhodetelefonen. Kraftig svekkes skulderen og gjør det vanskelig å spille daglige aktiviteter.

Skadene til rotatorens hodetelefoner har en tendens til å skade mer hvis du ligger på din side. Smerten i armen blir verre når du beveger armen på en bestemt måte. Det kan også sterkt svekke armen. Selv skuldermobilitet påvirkes.

Spasmer og stammer

En forvrengning er når du strekker seg eller rive et ligament. En forvrengning til armen kan oppstå når du begynner å falle og du forbereder deg med armene dine. En innsats er når Torci eller trekk en sen eller muskel. Det kan skje når du hever noe på feil måte eller overbelaste musklene dine.

Bruises, hevelse og svakhet er vanlige symptomer.

Tendinitt

Senene er de fleksible båndene i stoff som forbinder bein og muskler. Når senene er betent, kalles det tendinitt. Skulder eller albue tendonitt kan forårsake smerte i armen. Risikoen for tendonitt øker med alderen i alderen;.

Symptomene på tendinitt ligner symptomene på Borsitt.

# 8217 syndrom; vaskulær thorax armhule

Dette er en tilstand hvor blodkarene under kragebenet er komprimert på grunn av repeterende traumer eller skade. Hvis ikke behandlet, kan det føre til progressiv skade på nerver.

Syndromet til den smale vaskulære thoraxen kan forårsake nummenhet, prikking og svakhet i armen. I noen tilfeller kan armen din svulme. Andre tegn inkluderer hånd misfarging, hånd eller kald arm og svakt håndledd i armen.

Hva å gjøre hvis du har smerte i venstre arm

Hjerteinfarkt kan forekomme plutselig eller starte sakte. Det vanligste symptomet er irritasjonen eller brystsmerter.

Hvis du tror du har et hjerteinfarkt, ring 911 umiddelbart eller ring lokale beredskapstjenester. Nødpersonell kan begynne å hjelpe så snart den kommer. Når det gjelder skade på hjertemuskelen, teller hvert sekund.

Her er noen andre ting å huske på:

 • Hvis du tidligere har blitt diagnostisert med hjertesykdom, bør smerten i venstre arm alltid bli studert.
 • Et bein som ikke helbreder riktig, gir deg flere langsiktige problemer. Hvis C’Det er muligheten for at du har brutt eller ødelagt et bein, kontakt legen din umiddelbart.
 • Uten behandling kan bursitt, tendonitt og rotator hodetelefonskader føre til komplikasjoner som frosne skulder, som er mye vanskeligere å behandle. Hvis du ikke fullt ut roterer skulderen din, albuen eller håndleddet, kontakt legen din. For tidlig behandling kan forhindre oss fra verre.
 • I tilfelle strekker og forvrengninger, prøv å hvile armen og holde den hevet, om mulig. Påfør is i 20 minutter flere ganger om dagen. Bruk benk-øverste smertestillende midler.

Selv om noen av disse forholdene ikke er alvorlige, kan de bli alvorlige uten tilstrekkelig omsorg. Ring legen din Hvis Home Remedies ikke hjelper, blir problemet verre eller begynner å forstyrre livskvaliteten din.

Hva du kan forvente fra legenes studio

Hvis du har smerte i venstre arm ledsaget av andre symptomer på et hjerteinfarkt, ikke forsink. Søk etter nødhjelp umiddelbart. Dette kan være en farlig begivenhet for livet.

Nødpersonell vil bruke et elektrokardiogram (EKG) for å overvåke hjertet ditt. Du vil bli satt inn en intravenøs linje i armen for å sikre at du får nok væsker og å administrere legemidlene, om nødvendig. Du kan også trenge oksygen for å hjelpe deg med å puste.

Ytterligere diagnostiske tester vil bidra til å avgjøre om du har hatt, eller du har et hjerteinfarkt. Behandlingen avhenger av skade på & # 8217;.

Andre årsaker til smerte i armen kan kreve bildebehandlingstester for å bekrefte. Disse kan inkludere radiografi, magnetisk resonans eller en TC.

Ytterligere tester avhenger av symptomene og fra hva som kan bestemmes av bildebehandlingstester.

Behandlinger

Hvis du har en hjertesykdom, kan behandlingen inkludere narkotika, lettelse fra symptomer og sunne livsstilsendringer for hjertet. I tilfelle av alvorlig hjertesykdom, er noen ganger kirurgi nødvendig for å rengjøre eller omgå de blokkerte arteriene.

De ødelagte beinene må settes på plass og immobiliseres til de helbreder. Dette krever vanligvis L’bruk av et kast i flere uker. Alvorlige forstyrrelser krever noen ganger kirurgi.

I tilfelle forvrengning og strekker, øker den og hviler armen. Is l’område flere ganger om dagen. Bandasjer eller splinter kan være nyttige.

Yrkesmessige fysioterapi / terapi hviler og smerte for smerte og # 8217; betennelse er de viktigste behandlingene for:

 • bursitt
 • skiveprolaps
 • klemt nerveien
 • Rotator hodetelefon tåre
 • tendinitt
 • Vaskulært thoracic streng syndrom

I noen tilfeller kan kortikosteroider eller kirurgiske inngrep være nødvendig.

Outlook

Hvis smerten i venstre arm skyldes et hjerteinfarkt, trenger du en langsiktig behandling for hjertesykdommer.

Mesteparten av tiden vil smerten i armen på grunn av en ulykke helbrede med tilstrekkelig hvile og behandling. Noen skulderproblemer kan ta lengre tid å helbrede og noen kan bli verre over tid. Gjenopprettingstid kan være lengre med alderen i alderen.